mam

Συνδέοντας σχολεία της Κρήτης με τον κόσμο του Τουρισμού

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The Tipping Point με την υποστήριξη του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη, υλοποιεί τη δράση “Συνδέοντας σχολεία της Κρήτης με τον κόσμο του Τουρισμού” που έχει ως στόχο την ανάδειξη της αξίας του κλάδου του Τουρισμού ως επιλογή ακαδημαϊκής και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

mami Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω δράση επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της τουριστικής συνείδησης που «βλέπει» πέρα από τα παραδοσιακά πρότυπα τουριστικών επαγγελμάτων και εμπειριών εντός της τουριστικής σεζόν καθώς και στην κάλυψη της ανάγκης για ενημέρωση μαθητών για το συγκεκριμένο κλάδο.

Πρόκειται να υλοποιηθεί αρχικά σε 5 σχολεία της Κρήτης, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μέσω Live Video με επαγγελματίες του χώρου και να θέσουν τις δικές τους ερωτήσεις, σχετικά με επιλεγμένες θεματικές ενότητες του τουρισμού. Για παράδειγμα, ποιες είναι οι θέσεις εργασίας σε μια ξενοδοχειακή μονάδα, τι σημαίνει ο τουρισμός για μια τοπική οικονομία, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ποια είναι η καθημερινότητα ενός σεφ, πώς δημιουργώ τη δική μου τουριστική επιχείρηση, ποιος είναι ο ρόλος ενός ξενοδόχου, τουριστικό μάρκετινγκ, κ.α..

mamiΓια την υλοποίηση της δράσης, η οποία θα διαρκέσει 15 μήνες, θα δημιουργηθεί μια κοινότητα μεντόρων που θα αναλάβει να ενημερώσει τους μαθητές τόσο για τις προοπτικές εξέλιξης που υπάρχουν στον κλάδο του τουρισμού, αλλά και πως έχει αλλάξει η τοπική οικονομία και κοινωνία μέσα από τον Τουρισμό. Η κοινότητα αυτή θα αποτελείται από μέντορες διαφόρων ειδικοτήτων τουριστικών επαγγελμάτων καθώς και από διαφορετικά τμήματα μιας ξενοδοχειακής μονάδας, έτσι ώστε να παρουσιάζονται όσο το δυνατόν περισσότερες επαγγελματικές επιλογές στο συγκεκριμένο κλάδο.

To Ίδρυμα Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη

Το Ίδρυμα Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη φιλοξενεί εκθέσεις ποικίλων μορφών εικαστικής έκφρασης, η μόνιμη συλλογή του, η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται, περιλαμβάνει μέχρι στιγμής δεκάδες έργα κορυφαίων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως κιβωτός τέχνης, φυλάσσοντας κάποια από τα έργα που φιλοτεχνούνται και θέτοντάς τα στη διάθεση των επισκεπτών των ξενοδοχείων του ομίλου bluegr Hotels & Resorts.

Με αφετηρία την πεποίθηση πως η εξέλιξη είναι ίδιον ευφυίας, καθώς και προϋπόθεση επιτυχίας, και κινητήριες δυνάμεις την αγάπη για την Ελλάδα, τον πολιτισμό και την ομορφιά, το σεβασμό και την ευαισθησία απέναντι στο περιβάλλον, το ενδιαφέρον για το κοινωνικό σύνολο, την επιθυμία για ηθική επιχειρηματική δράση, ολιστική ανάπτυξη και μετάδοση γνώσεων και δεξιοτήτων στις επερχόμενες γενιές, το Ίδρυμα εργάζεται σήμερα για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους και τον τόπο να βαδίσουν προς το μέλλον με τα κατάλληλα εφόδια: αυτοπεποίθηση, εξωστρέφεια και όνειρα βιώσιμα και πραγματοποιήσιμα.

Το όραμα και οι στόχοι του ιδρύματος εκφράζονται όχι μόνο μέσα από την ενασχόλησή του με τις τέχνες, αλλά και μέσα από άλλες πρωτοβουλίες που αφορούν τον Πολιτισμό σε όλες τους τις εκφάνσεις. Συμμετέχοντας ενεργά στις εξελίξεις της σύγχρονης εποχής, και απαντώντας δημιουργικά στις ανάγκες της, το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη οικοδομεί ένα μωσαϊκό δράσεων, επωφελών για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Αποστολή του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη είναι να επινοεί, συντονίζει, ενθαρρύνει, υλοποιεί προγράμματα και δράσεις που συνάδουν με το όραμά του και αφορούν τρείς βασικούς πυλώνες, τις τέχνες, τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Στόχος είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της χώρας, η ενδυνάμωση της κοινωνίας μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και πρωτοβουλίες επιμόρφωσης, η ενίσχυση και ο εμπλουτισμός των δεσμών τουρισμού και πολιτισμού, η αποκατάσταση και προστασία του περιβάλλοντος, η προβολή και υποστήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου της, έτσι ώστε να απελευθερωθούν οι δημιουργικές και επιχειρηματικές του δυνάμεις. 

Tο The Tipping Point

Σκοπός του The Tipping Point είναι να συμβάλλει στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων σε ότι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές τους και τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία, φέρνοντάς τους σε επαφή με ανθρώπους – πρότυπα (μέντορες) από όλο τον κόσμο με τη χρήση της τεχνολογίας.

Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα του Tipping Point υλοποιείται σε περισσότερα από 70 σχολεία  στην Κρήτη, στη Στερεά Ελλάδα και σε περιοχές όπως τα Γρεβενά, η Καβάλα, οι Πρέσπες, η Άρτα, κ.α., ενώ στο διάστημα των τελευταίων 4 μηνών έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 150 συνεδρίες που παρακολούθησαν πάνω από 1.500 μαθητές.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *