notopoulou

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελίες για “ξεπούλημα” Ναυαγίου στη Ζάκυνθο και αμοιβές εργαζόμενων σε Τουρισμό – Επισιτισμό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

“Ξεπουλάνε με διαδικασίες fast track τη διάσημη παραλία του Ναυαγίου στην Ζάκυνθο”, αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου και ο αναπληρωτής τομεάρχης Α. Αυλωνίτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “Στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ βρέθηκε η παγκοσμίου φήμης παραλία του Ναυαγίου στην Ζάκυνθο. Κατά τη συνήθη τακτική της η κυβέρνηση, ακολουθώντας διαδικασίες fast-track και ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, ξεπουλά ένα τοπόσημο του νησιού.

Στο σχέδιο νόμου, που διέρρευσε  το Υπουργείο τουρισμού,   η διαφαινόμενη  σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με διάρκεια ενενήντα εννέα ( 99) ετών και με αποκλειστικό μέτοχο το ελληνικό δημόσιο, σκοπό έχει  την “διαχείριση, διοίκηση και εκμετάλλευση”, αλλά κυρίως και εν τέλει την ουσιαστική παραχώρηση  (σε ποιον άραγε;) της παραλίας του Ναυαγίου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στερεί από τους τοπικούς φορείς και από τον Δήμο, τη δυνατότητα συμμετοχής στην υπό ίδρυση ανώνυμη εταιρία, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο οριζόμενο από τον υπουργό τουρισμού, διακοσμητικό διοικητικό σύμβουλο και με έδρα της εταιρείας…. στην Αθήνα.

Το δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου, με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση ( 2/4)  και την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, απαιτεί από την κυβέρνηση την αλλαγή της προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης και την διασφάλιση πλειοψηφικής συμμετοχής του Δήμου  στο υπό διαμόρφωση σχήμα.

ksd PRIMAGEL Ναυαγίου
adv

Η κυβέρνηση της ΝΔ, στην περίπτωση της τουριστικής ανάδειξης του Ναυαγίου της Ζακύνθου, δεν δείχνει μόνον το σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόσωπό της, φανερώνει και το στόχο της να εξυπηρετήσει σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, που θέλουν να εκμεταλλευτούν το τεράστιας τουριστικής αξίας αξιοθέατο.

Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν μπορεί να παραμερίσει και να αγνοήσει τη σημερινή έλλειψη της λαϊκής νομιμοποίησης ως προς το εγχείρημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα στηρίξει  στο κοινοβούλιο τη θέση  του Δήμου Ζακύνθου, όπως αυτή εκφράζεται στην πρόσφατη απόφαση του  δημοτικού συμβουλίου.

Διεκδικούμε δίκαιη και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας της Ζακύνθου”.

Στα πρόθυρα της παράνοιας και της οικονομικής εξαθλίωσης σπρώχνει η κυβέρνηση της ΝΔ τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό Τουρισμό.

Με άλλη δήλωσή της η κα. Νοτοπούλου, καταγγέλλει ότι “Η Κυβέρνηση της ΝΔ, με την ανικανότητα και την αναλγησία της, αντί να προσφέρει λύσεις, οδηγεί τους εργαζόμενους του κλάδου τουρισμού-επισιτισμού σε απόγνωση, οι οποίοι ενώ βρίσκονταν σε μονομερή αναστολή και είχαν τύχει της εύνοιας του μέτρου της μείωσης του ενοικίου τους, διαπίστωσαν ότι η Κυβέρνηση με την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου τους καλεί να επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες των ακινήτων που μισθώνουν, το 40% της μείωσης του ενοικίου, γιατί έκαναν μονομερή αναστολή σύμβασης!

Από τη μια το ίδιο το υπουργείο Εργασίας αποδέχτηκε την  αναγκαιότητα της μονομερούς αναστολής των συμβάσεων από πλευράς εργαζομένων, και από την άλλη για το λόγο αυτό  τους θέτει εκτός  ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Και δεν σταματάει εκεί η Κυβέρνηση, αλλά ζητάει και επιστροφή χρημάτων από εργαζομένους  που μήνες τώρα κραυγάζουν για βοήθεια, καθώς δεν καταφέρνουν ούτε στοιχειωδώς, να  συντηρηθούν από τα επιδόματα, όσοι βέβαια τα δικαιούνται.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου τουρισμού-επισιτισμού δεν είναι επαίτες.

Στις πλάτες τους βασίστηκε η χώρα τα δύσκολα χρόνια της κρίσης.

Συνεχίζουν  να αγωνίζονται για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, αλλά η Κυβέρνηση συνεχίζει να τους γυρίζει την πλάτη προκλητικά”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *