money tourism copyright photo
Ο κ. Τάσος Ρίζος | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τάσος Ρίζος: Κύριε Πρωθυπουργέ, όχι μισόλογα παρακαλούμε…

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με μια προσωπική του επιστολή ο γνωστός ξενοδόχος και τουριστικός παράγοντας της Κέρκυρας κ. Τάσος Ρίζος, απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, εκφράζοντας μια κραυγή αγωνίας, καθώς και τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση, δεν λύνεται το πρόβλημα του Τουρισμού, όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρίζος, ο οποίος με τα γραφόμενά του, ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα, όπως έκανε πρόσφατα με μία ακόμη επιστολή, υπογραμμίζει ότι  “…μόνο παράφρονες θα πιστέψουν ότι με περισσότερα δανεικά θα σώσουν την παρτίδα. Το κεφάλαια του ΤΕΠΙΧ είναι δανεικά και η επιστρεπτέα προκαταβολή, ψίχουλα. Τα δανεικά εξάλλου κατάστρεψαν την χώρα”.

Εν κατακλείδι ο κ. Ρίζος, προτείνει την λήψη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κατάργηση της προκαταβολής φόρου, ρύθμιση του φόρου επιχειρήσεων σε 120 δόσεις, ενιαίο φόρο στον Τουρισμό, κ.λπ..

Η επιστολή

Η επιστολή του κ. Τάσου Ρίζου, έχει ως εξής:

“Κύριε Πρωθυπουργέ, όχι μισόλογα παρακαλούμε.

Απευθυνόμαστε σε σας διότι με τις πράξεις σας όλοι τόσο εντός όσο εκτός συνόρων συμφωνούν ότι κάτι νέο και θετικό συμβαίνει στην Ελλάδα με την πρωθυπουργία σας.
Ίσως ετσι φθάσει σε σας η κραυγή της Αγοράς.

Μια κραυγή αγωνίας.

Σήμερα στον Τουρισμό με τα κατ’ αρχάς σωστής πρόθεσης μέτρα που αναγγείλατε προχθές, το πρόβλημα δεν λύνεται, διότι οι άγνωστοι παράγοντες είναι περισσότεροι από τις εξισώσεις .

Με λίγα λόγια.

Μικρή ενδεχομενως περίοδος 60-80 περίπου ημερών, με μικρές πληρότητες και με ακριβά πρώτοκολα λειτουργίας και με όλο το εργατικό δυναμικό όσο επιδοτούμενο και αν είναι, είναι μια πτήση “καμικάζι”.

Παρόλα αυτά πρέπει να πληρωθούν από τη φετινή ρευστότητα, οι περυσινοί φόροι εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, οι υποχρεώσεις που έχουμε διότι επενδύσαμε περιμένοντας μια εξαιρετική σαιζόν, τα εργατικά, προμήθειες και πολλά άλλα.

Οι περισσότεροι έχουμε και δάνεια και ευτυχώς οι τραπεζες δείχνουν κατ ανάγκην κατανόηση αλλά μόνο παράφρονες θα πιστέψουν ότι με περισσότερα δανεικά θα σώσουν την παρτίδα. Το ΤΕΠΙΧ είναι δανεικά χρήματα και η επιστρεπτέα προκαταβολή ψίχουλα.
Τα δανεικά εξάλλου κατάστρεψαν την χώρα.

Να μη μακρηγορώ και σας παρακαλώ δώστε χωρίς μισόλογα, αφού δείχνετε πρόθεση, τις άγνωστες παραμέτρους για να σωθούν οι επιχειρήσεις στον Τουρισμό και Επισιτισμό που πλήττονται ιδιαίτερα.

1. Καταργείστε εντελώς για 2 χρόνια την άδικη όπως λέτε προκαταβολή φόρου
2. Ρυθμίστε τον φόρο του 2019 άτοκα σε 120 δόσεις
3. Αφαιρέστε το 40% των ενοικίων που σωστά χαρίζετε χωρίς την συναίνεση των ιδιοκτητών από το φόρο του 2019
4. Όλες οι τράπεζες, και όχι η EUROBANK μόνο, να παγώσουν τα τοκοχρεωλύσια για 2 χρόνια
5. Θεσπίστε ενιαίο φόρο 12% (όχι 13% ούτε 6%) στον Τουρισμό και Επισιτισμό για να αντέξει τον ανταγωνισμό.
6. Εφαρμόστε αυτό που έχετε πει για φορολόγηση των εταιριών με για τα είσοδηματα του 2019 με συντελεστή 20%!

Κύριε πρωθυπουργέ,

Δεν σας ζητάμε παρά μόνο αυτά που εσείς έχετε εξαγγείλει όχι με  μισόλογα, αλλά καθαρές κουβέντες. Εξάλλου είναι μονόδρομος.

Τίποτε άλλο.

Όσες μεταγγίσεις αίματος κι αν γίνουν στον ασθενή, αν η καρδιά δεν δουλέψει θα καταλήξει.
Και ζητάμε να δουλέψει η καρδιά της τουριστικης οικονομίας που είναι οι χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχείρησεις του κλάδου που χωρίς να φταίνε βρίσκονται σε αδιέξοδα.

Ούτε τσάμπα χρήμα, ούτε διαγραφές φόρων και δανείων ζητάμε που κάνει ο Πρόεδρος Τραμπ. Μόνο διευκόλυνση για να μη γίνουμε προβληματικοί και χάσουν την δουλειά τους 120.000 εργαζόμενοι.

Ευχαριστώ

Τάσος Ριζος
Ξενοδόχος, τουριστικός παράγοντας”.

Tagged

4 σχόλια στο “Τάσος Ρίζος: Κύριε Πρωθυπουργέ, όχι μισόλογα παρακαλούμε…

  1. Τα αιτήματα του συγκεκριμένου “επιχειρηματία”, θα ήταν λογικά σε πρότερες εποχές. Άλλωστε είναι αυτονόητα και ισχύουν στις περισσότερες χώρες της ευρώπης. Όταν όμως θεωρεί ο “επιχειρηματίας” ότι αυτά και μόνον αυτά (τα αυτονόητα δηλαδή), θα περισώσουν την κατάσταση απο τον Αρμαγεδδώνα που προέκυψε, προφανώς είναι μακράν νυχτωμένος και εκτός πραγματικότητας, ή κάτι άλλο έχει στο μυαλό του.
    Όταν δε λέει ότι απο τα δανεικά καταστραφήκαμε και άρα η επιχειρηματικότητα δεν χρειάζεται δανεικά (θα χρησιμοποιηθούν δηλ. ίδια κεφάλαια;), εκεί με πιάνουν τα γέλια.
    Ευχαριστώ τον ιστότοπο για την φιλοξενία.

  2. 340 δις δανεικά από αστοχίες κυβέρνησης,68 δις κόκκινα δάνεια μέχρι στιγμής ,150 δις δάνεια επιχειρηματικά και καταναλωτικά στον αέρα ,όλα δανεικά και ισως αγύριστα για πολλούς …δίκιο έχετε μερικοί «επιχειρηματίες « σαν εμένα που θεωρούν τα δάνεια με τα μνημόνια που φέρνουν την φτώχεια ,την ανεργία τις σκοτωμένες συντάξεις κλπ κατάρα ….γελάτε ελεύθερα …όσο για τον Αρμαγεδώνα συμφωνώ αλλά τι προτείνετε εσείς ? Μαζικές αυτοκτονίες η τέτοια … τουλάχιστον εγώ πρότεινα μια λύση που βοηθάει την ρευστότητα και ναι με τα Ίδια κεφάλαια να το παλαιψουμε …..καλημέρα και ευχαριστώ την δημοκρατική αυτή ιστοσελίδα που ακούγονται όλες οι γνώμες …

    1. Η λύση που προτείνατε κύριε Ρίζο, αφορά μια αγορά που λειτουργεί κάτω από ομαλές συνθήκες. Στην συγκεκριμένη συγκυρία, χρειάζονται σίγουρα “λεφτά απο το ελικόπτερο” και σε δεύτερη αλλά άμεση φάση, χαμηλότοκα δάνεια, που όμως θα επενδυθούν και δεν θα “ψάχνουμε” να βρούμε που πήγαν.
      Όλα αυτά σε ένα στρατηγικά οργανωμένο οικονομικό πλαίσιο, που όμως εδώ δεν φαίνεται να υπάρχει.
      Την προηγούμενη εβδομάδα -αν θυμάμαι καλά-, η Τουρκία έστειλε σε 70 χώρες από τις οποίες έρχονται οι τουρίστες της, ενημερωτική επιστολή για το τι θα ισχύσει, απο πότε θα ισχύσει και πως θα διαχειριστεί τους τουρίστες της. Μήπως ακούσατε κάτι παρόμοιο απο τη χώρα μας ; Το τραγελαφικό υπουργείο μας νομίζει ότι όλοι οι επίδοξοι τουρίστες μας, περιμένουν με τις βαλίτσες τους έτοιμες, πότε θα αποφασίσουμε να ανοίξουμε τη χώρα και με ποιές προυποθέσεις.
      Σας εύχομαι να ευωδοθούν οι προσπάθειες που σκοπεύετε να κάνετε, αλλά έχετε υπ’ όψιν σας ότι “η βαλίτσα του κορωνο-ιού” θα πάει μακριά, ιδίως εάν ξαναβγεί πρόεδρος ο Trump στις ΗΠΑ.
      Να συγχαρώ και εγώ την σελίδα, για τον ίδιο λόγο που το κάνατε και εσείς.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *