Τι γίνεται στο “βουνό”;

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η ειδησεογραφία καταγράφει την επικείμενη μεταβίβαση (;) της Regency Entertainment (Καζίνα Πάρνηθας και Θεσσαλονίκης) στους δανειστές της λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των δανείων με τα οποία τα είχε αγοράσει από τον όμιλο Λασκαρίδη. Εμείς καταγράφουμε την δική μας Τουριστική και Ξενοδοχειακή αγωνία. Από το 2003, ιδιωτικοποίηση Πάρνηθας, μέχρι σήμερα πέρασαν 7,5 χρόνια έχει μεσολαβήσει μια ακόμα αλλαγή ιδιοκτησίας το 2006 αλλά παρά τα παχιά λόγια, τις εξαγγελίες, τις διακηρύξεις και τις μακέτες ούτε τη Μονάδα πολυτελείας είδαμε στο Mont Parnes, ούτε την ανοικοδόμηση του Ξενία βλέπουμε, που και τα δύο αποτελούν υποχρέωση από το νόμο και την σύμβαση.

Καζινάδες έρχονται και φεύγουν αλλά από Ξενοδοχεία τίποτα. Και δεν μιλάμε για οτιδήποτε αλλά για το φημισμένο Brand της Αθήνας στο Βουνό.

Οι νέοι διαχειριστές θα βρούν στο βουνό ένα νέο, υπερσύγχρονο, πανέμορφο, πολυτελές και ασφαλές τελεφερίκ που οδηγεί όμως σε μια καθόλου αντίστοιχη και ανάλογη υποδομή αλλά σε μια προκάτ αποθήκη, υποτίθεται προσωρινή, αλλά φοβάμαι να μην ισχύει και εδώ το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Το “βουνό” μαζί με τις εγκαταστάσεις Mont Parnes και Ξενία αποτελούν βαρύ χαρτί για την αναγέννηση της Τουριστικής φήμης της Αθήνας. Αυτό περιμένει τόσα χρόνια η αγορά ενώ δεν είναι καθόλου αμελητέες οι τουλάχιστον 500 νέες θέσεις εργασίας που θα τονώσουν την απασχόληση των ξενοδοχοϋπαλλήλων σε μια χτυπημένη από πολλά δεινά αγορά της Αττικής.

Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι τόσο το Υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού θα παρακολουθεί το θέμα όσο και ότι οι νέοι διαχειριστές, όποιοι κι αν είναι, θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις για την αναγέννηση του βουνού και θα αποδείξουν ότι αν και δανειστές διαθέτουν την γνώση και τα κεφάλαια για να το υλοποιήσουν.

Ας ευχηθούμε να υπάρξει μια χαραμάδα ελπίδας για την αναβίωση ενός Ιστορικού συγκροτήματος.

Εδώ και το σχετικό δημοσίευμα του Ρόϊτερς, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά σενάρια…