kea

Με την συνδρομή του ΕΟΤ ο Πρώτος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου Αττικής

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Υπό την αιγίδα και με την οικονομική αρωγή  του ΕΟΤ πραγματοποιείται Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ο 1ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας δρόμου Αττικής “Poseidon Challenge”, που διοργανώνεται από το αθλητικό σωματείο «Ποσειδώνας Λαυρεωτικής και Μεσογαίας», με τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Η αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και  Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά θα παραστεί στην τελετή απονομής των επάθλων ενώ την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει δρομικούς αγώνες 21,1 χλμ.,10 χλμ. και 2χλμ. –με τη συμμετοχή Ελλήνων και  ξένων αθλητών  από 24 διαφορετικές χώρες – όπως επίσης πολιτιστικές εκδηλώσεις, υποβρύχιες δραστηριότητες, ξεναγήσεις σε σπηλιές και αρχαιολογικούς χώρους. Ο Αγώνας θα διεξαχθεί στην Ν. Αττική έως το Σούνιο και η διαδρομή θα περιλαμβάνει τον Αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα και το Αρχαίο Θέατρο του Θορικού και την εκδήλωση έχουν κληθεί να καλύψουν Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι.

Είναι  μία ακόμη δράση προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό από τον ΕΟΤ, στο πλαίσιο του στρατηγικού επικοινωνιακoύ σχεδιασμού της Αν. Υπουργού  Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και των κατευθύνσεων του Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου για την καλύτερη δυνατή προβολή εναλλακτικών  τουριστικών προϊόντων της χώρας μας,  όπως είναι  ο αθλητικός τουρισμός, στη χώρα όπου γεννήθηκε η Παγκόσμια Αθλητική Ιστορία.

Η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού λειτουργεί ως ανταγωνιστικό κριτήριο επιλογής μιας χώρας από οργανωμένες ομάδες τουριστών με βασικά κίνητρα την συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, προπονητικά προγράμματα παρακολούθηση αγώνων και αθλητική αναψυχή. Παράλληλα η συγκεκριμένη εκδήλωση, προβάλλει περιοχές της Αττικής ιδιαιτέρου κάλλους και ιστορικής σημασίας ,καθιστώντας την Αττική όχι μόνον ως προορισμού  city break  αλλά και βασικού προορισμού διακοπών .

Εκδηλώσεις μνήμης και προβολή του καταδυτικού τουρισμού στην Κέα.

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και την συνδρομή του Οργανισμού πραγματοποιείται στην Κέα, (30/9 έως 2/10/ 2016) το Διεθνές Συνέδριο και οι Θαλάσσιες Εκδηλώσεις «100 Years Kea’s Shipwrecks 1916 – 2016».

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο  Δήμος Κέας και ο Σύλλογος Φίλων Κέας με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη βύθιση των πλοίων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, του S/S Burdigala και του HMHS Britannic έξω από την Κέα, με χρονική διαφορά μόλις μίας εβδομάδας και σε απόσταση δύο μιλίων μεταξύ των δύο ναυαγίων.

Επρόκειτο για δύο διεθνούς φήμης υπερωκεάνια, που είχαν επιστρατευτεί για τις ανάγκες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το ένα,το «S/S Burdigala», χρησιμοποιούνταν από τους Γάλλους για τη μεταφορά στρατιωτών και εξοπλισμού από και προς το Βαλκανικό μέτωπο. Το δεύτερο, το «HMHS Britannic» – αδελφό πλοίο του «Τιτανικού»- είχε μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο και ανήκε στο στόλο των Άγγλων. Και τα δύο βυθίστηκαν στα ανοιχτά του καναλιού της Κέας, εξαιτίας πρόσκρουσης σε νάρκη.

Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση, είναι μεταξύ άλλων και επτά  εξειδικευμένοι στο καταδυτικό τουρισμό δημοσιογράφοι από την Μεγάλη Βρετανία,την Γερμανία και την Ιταλία, προκειμένου να προβάλλουν στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ με  τα οποία συνεργάζονται, τη σημασία των ιστορικών γεγονότων του Νοεμβρίου του 1916 αλλά και να αναδείξουν την Κέα ως προορισμό μοναδικού καταδυτικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για ένα ακόμη ταξίδι εξοικείωσης (press trip), που οργάνωσε η Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΤ με τα αρμόδια  Γραφεία ΕΟΤ στο εξωτερικό, στο πλαίσιο του στρατηγικού επικοινωνιακoύ σχεδιασμού της Αν. Υπουργού  Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και των κατευθύνσεων του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ Δημήτρη Τρυφωνόπουλου για την καλύτερη δυνατή προβολή εναλλακτικών  τουριστικών προϊόντων της χώρας μας  στο εξωτερικό, όπως είναι ο καταδυτικός τουρισμός, με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου στις 30 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν καταδύσεις στα δύο ναυάγια και θα τοποθετηθούν αναμνηστικές πλακέτες. Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου (1η Οκτωβρίου) είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στη μνήμη του Carl Spencer, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους δύτες.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *