ksd photo
ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το FCDO προειδοποιεί τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στην Τουρκία για “κρατική καραντίνα”

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στην “κόκκινη” ταξιδιωτική λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει η Τουρκία, η οποία προχώρησε στην εφαρμογή νέων, αυστηρών κανονισμών εισόδου και ταξιδιωτικών απαγορεύσεων, με το Foreign Office να προειδοποιεί τους Βρετανούς ότι, κινδυνεύουν να τεθούν σε “κρατική καραντίνα”, εάν βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ βρίσκονται στην Τουρκία.

Με τα κρούσματα κορωνοϊού να εμφανίζουν εκθετική άνοδο σε όλο τον κόσμο, το τελευταίο διάστημα, η Τουρκία έχει θέσει σε ισχύ νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, επιβάλλοντας νέα απαγόρευση αφίξεων από ορισμένες χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, το Foreign Office έχει εκδώσει προειδοποίηση για τους Βρετανούς ταξιδιώτες, που είτε βρίσκονται στην Τουρκία, είτε σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη χώρα για “ουσιαστικούς” λόγους, επισημαίνοντας ότι, κινδυνεύουν να τεθούν σε «κρατική καραντίνα», εάν βρεθούν θετικοί στο ιό, ενώ βρίσκονται σε ταξίδι στην Τουρκία.

“Στους επιβάτες από το Μπαγκλαντές, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, την Ινδία, το Νεπάλ και τη Σρι Λάνκα απαγορεύεται η είσοδος στην Τουρκία μέχρι νεωτέρας”, αναφέρει το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) στην τελευταία ενημέρωση της ταξιδιωτικής του συμβουλευτικής σελίδας.

Παρόλο που οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο επιτρέπεται να διασχίσουν τα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς της χώρας, υπάρχουν νέοι κανονισμοί για τη διεξαγωγή τεστ Covid. Όπως επισημαίνει το FCDO, οι επιβάτες που φτάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ιράν, την Αίγυπτο ή τη Σιγκαπούρη θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR, που θα έχει ληφθεί εντός 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Τουρκία. Κάτι τέτοιο δεν απαιτείται για τους επιβάτες που διέρχονται από την Τουρκία καθ’ οδόν προς άλλη χώρα.

Παρόλο που η Τουρκία βρίσκεται στη “κόκκινη” λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, το FCDO αναγνωρίζει ότι ορισμένοι Βρετανοί μπορεί να χρειαστεί να ταξιδέψουν για “ουσιαστικούς” σκοπούς ή μπορεί να βρίσκονται ήδη στη χώρα. Ωστόσο, εάν βρεθούν  θετικοί στη διενέργεια τεστ για τον Covid ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό, η Τουρκία διαθέτει ορισμένα αυστηρά πρωτόκολλα, με το FCDO να εξηγεί: “Όλες οι αφίξεις στην Τουρκία θα υποβληθούν σε ιατρική αξιολόγηση για τα συμπτώματα του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων θερμοκρασίας. Οι αφίξεις μπορεί να υπόκεινται σε τυχαίο έλεγχο PCR και όσες είναι θετικές στον ιό θα τοποθετηθούν σε καραντίνα”. Σύμφωνα, μάλιστα, με το FCDO, οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν “κρατική καραντίνα”.

“Για τη διενέργεια τεστ για τον Covid θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τις τοπικές αρχές για πληροφορίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις που διεξάγονται τα τεστ. Εάν το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι θετικό, θα οδηγηθείτε σε μια κρατική υπηρεσία καραντίνας από την τοπική υπηρεσία υγείας”, επισημαίνει το FCDO.

Το FCDO έχει, επίσης, ενημερώσει τις συμβουλευτικές του σελίδες με μια προειδοποίηση για όλους τους Βρετανούς που σκέφτονται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό τους επόμενους μήνες. “Κανένα ταξίδι δεν είναι χωρίς κίνδυνο κατά τη διάρκεια του Covid. Οι χώρες ενδέχεται να περιορίσουν περαιτέρω τα ταξίδια ή να θέσουν νέους κανόνες, οποιαδήποτε στιγμή, για παράδειγμα, λόγω μιας νέας παραλλαγής του ιού”, προειδοποιεί.

“Ελέγξτε με την ταξιδιωτική εταιρία ή την αεροπορική εταιρία σας για τυχόν αλλαγές στη μετακίνησή σας, που μπορεί να καθυστερήσουν το ταξίδι σας πίσω στην πατρίδα. Εάν βρεθείτε θετικοί στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, μπορεί να χρειαστεί να μείνετε εκεί που βρίσκεστε μέχρι να θεραπευτείτε και αυτό να αποδειχθεί με τεστ για τον Covid. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να αναζητήσετε θεραπεία στον τόπο ταξιδιού σας”, επισημαίνει το FCDO.

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *