Βαλεαρίδες: Αποτελεί η επιβολή χρήσης μάσκας λόγο για δωρεάν ακύρωση του πακέτου...

Βαλεαρίδες: Αποτελεί η επιβολή χρήσης μάσκας λόγο για δωρεάν ακύρωση του πακέτου διακοπών;

Τι συνιστά "κύριο" λόγο στην εποχή του Κορωνοϊού;

spain
Photo by Julian Dik on Unsplash

Καθώς στις Βαλεαρίδες η χρήση μάσκας έχει γίνει υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, αρκετοί ταξιδιώτες αναρωτιούνται αν η απόφαση αυτή αποτελεί λόγο δωρεάν ακύρωσης του πακέτου διακοπών τους.

Ο δικηγόρος Paul Degott από το Ανόβερο ερωτήθηκε σχετικά με το ζήτημα και απάντησε πως παρά τη -δικαιολογημένη μερικές φορές- αντίδραση των τουριστών δεν αποτελεί σοβαρό λόγο για δωρεάν ακύρωση. Το δικαίωμα ακύρωσης ισχύει μόνο σε περίπτωση που μία ρύθμιση αποτελεί ξεκάθαρο εμπόδιο στη διαμονή ή την εκπλήρωση του συμβολαίου.

Το ίδιο ισχύει και για τη διακοπή των συμβολαίων των τουριστών που ήδη βρίσκονται στον προορισμό. Οι τουρίστες δεν μπορούν να ζητήσουν να λάβουν μέρος του ποσού που έχουν καταβάλει, επειδή τους ζητήθηκε να φορούν μάσκα. Ούτε και θα πρέπει να περιμένουν να επιστρέψουν δωρεάν με έξοδα των διοργανωτών.

Η «τρύπα» των περιορισμών

Ωστόσο, υπάρχει μία «τρύπα» για όσους ταξιδεύουν μέσω πακέτων την οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν σε περίπτωση που δεν είναι ικανοποιημένοι με τις παροχές.

Παραδείγματος χάρη εάν δεν παρέχεται μπουφές μέσω catering αυτό καθιστά πρόβλημα καθώς οι πελάτες θα πρέπει να περιμένουν αρκετή ώρα για να γευματίσουν. Επίσης, ένα άλλο παράδειγμα είναι οι χώροι σπα και οι πισίνες για τις οποίες έχει πληρώσει ο πελάτης, αλλά είναι κλειστοί.

Οι παραπάνω λόγοι μαζί με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους μπορεί να αποτελέσουν λόγο για πραγματοποίηση παραπόνων και σε αυτή την περίπτωση  ο πελάτης πρέπει να απευθυνθεί στο διοργανωτή και να καταγράψει τις όποιες ελλείψεις με φωτογραφικό υλικό.

Τονίζεται, ωστόσο, πως μόνο η επιβολή της χρήσης μάσκας δεν αποτελεί σοβαρό λόγο για τέτοιο αίτημα ενώ υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Η χρήση μάσκας στις Βαλεαρίδες έχει καταστεί υποχρεωτική από τις 13 Ιουλίου πρακτικά σε κάθε εξωτερικό χώρο ακόμα και εάν τηρείται η απόσταση ασφαλείας. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι κατά την παραμονή στην παραλία, στην πισίνα, κατά τη διάρκεια του γεύματος και της άθλησης. Όσοι δε συμμορφώνονται με το μέτρο θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο αξίας 100 ευρώ. Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα μέχρι στιγμής δεν έχουν κοπεί πρόστιμα, αλλά έχουν γίνει συστάσεις.

ΠΗΓΗ

ΜΕΣΩmoney-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ