money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

WTTC: Έτσι θα γίνονται με ασφάλεια τα ταξίδια | Κομβικά τα βιομετρικά στοιχεία | Safe & Seamless Traveller Journey | ΕΚΘΕΣΗ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την  κομβική σημασία των βιομετρικών στοιχείων, για ασφαλή ταξίδια εν μέσω αλλά και μετά την πανδημία του κορονοϊού, αναδεικνύει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), στην έκθεσή του Safe & Seamless Traveller Journey (SSTJ), που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Το World Travel & Tourism Council (WTTC), το οποίο εκπροσωπεί τον παγκόσμιο ιδιωτικό τομέα ταξιδιών και τουρισμού, παρουσίασε την έκθεση SSTJ που προτείνει παγκόσμιες κατευθυντήριες οδηγίες , για ένα ασφαλές και απρόσκοπτο ταξίδι, σχετικά με την ταυτοποίηση και την ασφάλεια των ταξιδιωτών στη “νέα κανονικότητα”.

Η έκθεση συντάχθηκε με την συνεργασία με την Oliver Wyman Consulting Group και την Pangiam ως σύμβουλο, και υπογραμμίζει την ανάγκη ταχείας δράσης για μια εναρμονισμένη προσέγγιση στην εφαρμογή της ψηφιακής ταυτότητας των ταξιδιωτών και των βιομετρικών στοιχείων, καθώς και στην εφαρμογή ισχυρών πολιτικών μέσω της ανάληψης αρκετών δράσεων, για την υποστήριξη της ανάκαμψης του τουριστικού τομέα. Το “Safe & Seamless Traveller Journey”, θα είναι κρίσιμο για την καταπολέμηση του COVID-19 αλλά και μετά, όσον αφορά στην ετοιμότητα απέναντι σε κρίσεις, θα επιταχύνει περαιτέρω την ανάκαμψη και θα φέρει ανακούφιση στα 330 εκατ. άτομα, παγκοσμίως, των οποίων οι εργασίες εξαρτώνται από τον Τουρισμό.

Το Safe & Seamless Traveller Journey (SSTJ) του WTTC , αποτελεί μια βασική πρωτοβουλία, που στοχεύει στο να επιτρέψει ένα απρόσκοπτο και ασφαλές ταξίδι, παγκοσμίως, που περιλαμβάνει τόσο αεροπορικά όσο και μη αεροπορικά ταξίδια, μέσω μιας προσέγγισης για συστηματική βιομετρική επαληθευμένη αναγνώριση σε κάθε στάδιο του ταξιδιού, αντικαθιστώντας τις μη αυτόματες επαληθεύσεις.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ

Η σημασία του SSTJ αναγνωρίστηκε επίσης από την G20 στην πρόσφατη συνάντηση, με όλες τις χώρες να παρέχουν την πλήρη υποστήριξη και δέσμευση.

Το WTTC είχε αναγνωρίσει στο παρελθόν την ανάγκη για ανέπαφη και ολοκληρωμένη τεχνολογία ως αναδυόμενη τάση στη νέα φάση των ταξιδιών και ο COVID-19 έχει καταστεί καταλύτης για την προώθηση τεχνολογιών χωρίς επαφή, τις οποίες οι ταξιδιώτες αναμένουν, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τη φυσική επαφή τους με ανθρώπους και επιφάνειες.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Amadeus, η τεχνολογία και η καινοτομία θα είναι καθοριστικής σημασίας για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών και την ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας. Και αυτό φαίνεται καθώς πάνω από τέσσερις στους πέντε (84%) ταξιδιώτες λένε ότι η τεχνολογία θα αυξήσει την εμπιστοσύνη τους στο να ταξιδέψουν τους επόμενους 12 μήνες. Επιπλέον, σε μια πρόσφατη έρευνα καταναλωτών του WTTC, 8 στους 10 Αμερικανούς που χρησιμοποιούν πτήσεις εσωτερικού ή εξωτερικού, δήλωσαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να υποβάλουν βιομετρικά δεδομένα για να βελτιώσουν την ταξιδιωτική τους εμπειρία.

Η έκθεση υπογραμμίζει ακόμη την ανάγκη διεθνούς συντονισμού για την άρση των ταξιδιωτικών εμποδίων και την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών, και τα δύο είναι κρίσιμα για την επιβίωση του κλάδου.

Για να επιτευχθεί ανάκαμψη, είναι απαραίτητο να παρέχεται βεβαιότητα στους ταξιδιώτες σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις πολιτικές για τη διευκόλυνση των εσωτερικών και διεθνών ταξιδιών.

Τα μέλη του WTTC, άλλοι ηγέτες του ιδιωτικού τομέα και διεθνείς οργανισμοί εντόπισαν τις ακόλουθες δράσεις του ιδιωτικού τομέα:

  • Υιοθέτηση παγκόσμιων προτύπων δεδομένων, αξιοποίηση υφιστάμενων προτύπων, για διασφάλιση διαλειτουργικότητας σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων
  • Διατομεακή συνεργασία (π.χ. αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, σιδηροδρομικές, κρουαζιέρες)
  • Εφαρμόστε τυποποιημένα παγκόσμια πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας σε όλες τις βιομηχανίες παγκοσμίως για να διευκολύνετε μια συνεπή και ασφαλή ταξιδιωτική εμπειρία
  • Ανάπτυξη και υιοθέτηση καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών που επιτρέπουν απρόσκοπτα ταξίδια, καλύτερη διαχείριση των ροών επισκεπτών και βελτίωση της εμπειρίας των ταξιδιωτών, κάνοντας το ταξίδι ασφαλέστερο.

Η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα είναι απαραίτητη για την επιτυχία του SSTJ . Το WTTC ανέπτυξε κρίσιμα βήματα που πρέπει να λάβουν οι κυβερνήσεις για την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας. Οι κυβερνήσεις, μέσω της δημιουργίας ομάδων δράσης, πρέπει να συνεχίσουν να επενδύουν στη βιομετρική τεχνολογία για να διασφαλίσουν ότι είναι προετοιμασμένες για οποιαδήποτε μελλοντική κρίση. Η ανθεκτικότητα θα επιτρέψει στον τομέα και στις χώρες να ανταποκριθούν καλύτερα σε μελλοντικούς κινδύνους ή σοκ.

wttc guevara
ΦΩΤΟ: WTTC

Η Gloria Guevara, πρόεδρος & διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: «Η νέα έκθεση του WTTC έρχεται σε μια στιγμή που το Travel & Tourism αγωνίζεται να παραμείνει στην επιφάνεια. Πιστεύουμε ότι το SSTJ όχι μόνο θα είναι καθοριστικό για την ταχεία ανάκαμψη του κλάδου, αλλά και για τη διαμόρφωση της νέας κανονικότητας στα ταξίδια. Αυτή η σημαντική πρωτοβουλία επιτρέπει την κινητικότητα και αυξάνει την ασφάλεια, ενώ βάζει πάντα τον επιβάτη στο κέντρο. Το WTTC συγχαίρει τον ICAO για την έγκριση των προδιαγραφών του Digital Travel Credential (DTC) Type 1, φέρνοντας ένα ταξίδι με ψηφιακή ταυτότητα ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο διεθνής συντονισμός είναι απαραίτητος, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κατευθυντήριες γραμμές μας στοχεύουν να φέρουν σαφήνεια σε μια διαδικασία ανάκαμψης που έχει διαχωριστεί και συγχέεται. Ελπίζουμε ότι αυτό, μαζί με τις πολλές άλλες οδηγίες μας για ασφαλή ταξίδια, θα βοηθήσουν στην περαιτέρω εμπιστοσύνη των καταναλωτών”.

Ο Δρ Dee K. Waddell, Διευθύνων Σύμβουλος της IBM Global Travel & Transportation δήλωσε: “Η IBM είναι υπερήφανη που είναι ενεργός συνεισφέρων στην παγκόσμια πρωτοβουλία Safe and Seamless Traveller Journey. Τα ψηφιακά διαπιστευτήρια ταξιδιού όπως η ψηφιακή ταυτοποίηση, τα βιομετρικά χαρακτηριστικά και οι πιστοποιήσεις υγείας είναι κρίσιμα μέρη του μετασχηματισμούγια την ανάκαμψη από τις καταστροφικές επιπτώσεις της πανδημίας. Τα ταξίδια και ο τουρισμός είναι ένας ανθεκτικός τομέας και η διασφάλιση της ταχείας επιστροφής στην ανάπτυξη θα διευκολυνθεί από τις τεχνολογίες επόμενης γενιάς”.

Ο Pierfrancesco Vago, Εκτελεστικός Πρόεδρος MSC Cruises είπε: «Η MSC Cruises χαιρετίζει θερμά αυτήν την πρωτοβουλία Safe and Seamless Traveller Journey από το WTTC. Η αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη βελτίωση της κίνησης των επισκεπτών στα διάφορα στάδια του ταξιδιού θα κάνει τη βιομηχανία μας πιο αποτελεσματική, πιο ασφαλή και πιο προσαρμόσιμη. Η χρήση αυτού του τύπου τεχνολογίας θα βελτιώσει την εμπειρία των επισκεπτών στην MSC Cruises και θα βελτιώσει τις λειτουργίες μας. Όπου και τα δύο πράγματα μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα, και αυτός είναι ένας συνδυασμός νίκης.   Εκτιμούμε ότι το WTTC ανέλαβε αυτό το έργο για το συλλογικό όφελος της ταξιδιωτικής κοινότητας».

ksd wttc
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *