© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Επιμένουν στις διακοπές οι Βρετανοί, παρά το υψηλό κόστος ζωής | Περιορίζουν άλλες δαπάνες για την εξοικονόμηση χρημάτων

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δεν διαπραγματεύονται τις διακοπές τους οι Βρετανοί καταναλωτές, με τα ταξίδια στο εξωτερικό να παραμένουν ο μοναδικός τομέας των μεγάλων δαπανών, που είναι πιθανό να επιβιώσει από τις εκτεταμένες περικοπές του κόστους ζωής αυτό το φθινόπωρο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι τα τρία τέταρτα (76%) των βρετανικών νοικοκυριών που προγραμματίζουν διακοπές για το επόμενο έτος αρνούνται να αλλάξουν τα σχέδιά τους και θα στοχεύσουν σε περικοπές αλλού.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα σε 2.000 ατόμων για λογαριασμό της AllClear Travel Insurance, διαπίστωσε ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό αναδείχθηκαν ως πιο ανθεκτικά στις περικοπές του κόστους ζωής, με το 76% να εξακολουθεί να σκοπεύει να ταξιδέψει στο εξωτερικό φέτος, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός έφτασε σε υψηλό 40 ετών αυτό το φθινόπωρο.

Από εκείνους που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν πριν από την ύφεση, τα δύο πέμπτα σκόπευαν να ξεκινήσουν τις διακοπές τους ακριβώς όπως τις είχαν προγραμματίσει πριν από την κρίση του κόστους ζωής (38%), χωρίς συμβιβασμούς όσον αφορά τις δαπάνες, την τοποθεσία ή το, χρόνο. Επίσης, δύο πέµπτα συνέχιζαν τα σχέδιά τους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, αλλά σκόπευαν να µειώσουν τις συνολικές δαπάνες τους προκειµένου να γίνουν πιο προσιτά τα ταξίδια (38%).

Ασυμβίβαστοι οι μεγαλύτερης ηλικίας ταξιδιώτες

Ανά ηλικία, η έρευνα έδειξε ότι οι μεγαλύτερης ηλικίας γενιές ήταν πιο πιθανό να είναι ασυμβίβαστες με τα σχέδια διακοπών τους για το επόμενο έτος, με το 57% των άνω των 65 ετών να συνεχίζουν τα σχέδια διακοπών τους.

Όμως, οι νεότερες γενιές ήταν πιο πιθανό να καθυστερήσουν ή να ακυρώσουν τα σχέδια διακοπών (38%).

Οι άνθρωποι κάνουν μεγάλες περικοπές σε άλλους τομείς, όπως οι μεγάλης κλίμακας βελτιώσεις στο σπίτι και οι αγορές αυτοκινήτων.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της AllClear, Chris Rolland, είπε: “Είναι αναμφισβήτητο ότι σε αυτούς τους καιρούς οικονομικής πίεσης πολλοί άνθρωποι θα πρέπει να σφίξουν το ζωνάρι τους και να επαναξιολογήσουν τις προτεραιότητές τους. Η μελέτη μας εξέτασε τα σχετικά σχέδια δαπανών σε διάφορους τομείς καθώς οδεύουμε προς το φθινόπωρο”.

Ενώ οι βελτιώσεις στο σπίτι, οι οικογενειακές εκδηλώσεις-ορόσημα και η αγορά αυτοκινήτων πρόκειται να υποστούν μεγάλες περικοπές, η αφοσίωση των ανθρώπων στις διακοπές συνεχίζεται παρά το ανησυχητικό οικονομικό κλίμα.

Οι διακοπές, σύμφωνα με τον κ. Rolland, είναι τόσο σημαντικές -οι άνθρωποι τις περιμένουν με ανυπομονησία, νιώθουν την ανάγκη να ξεφύγουν και να ξεσκάσουν- και για πολλούς υπάρχουν απτά οφέλη σε επίπεδο ευεξίας.

Τα ευρήματα συνιστούν ευπρόσδεκτα νέα για έναν ταξιδιωτικό τομέα που έχει πληγεί σκληρά από τους περιορισμούς του Covid και είχε μια δύσκολη καλοκαιρινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον κ. Rolland, ενώ οι Βρετανοί θα προβούν σε σαρωτικές περικοπές σε διάφορους τομείς, η έρευνα δείχνει ότι οι καταναλωτές δεν παραιτούνται από τις διακοπές παρά την πίεση να περιορίσουν τις δαπάνες και να αποταμιεύσουν.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΕΡΕΥΝΑ: Επιμένουν στις διακοπές οι Βρετανοί, παρά το υψηλό κόστος ζωής | Περιορίζουν άλλες δαπάνες για την εξοικονόμηση χρημάτων

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *