©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ABTA: Η Ελλάδα στα “φαβορί” για τους Βρετανούς ταξιδιώτες | Πόσοι Άγγλοι έκλεισαν ήδη τις διακοπές τους;

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν, ήδη, προχωρήσει σε κράτηση για διακοπές στο εξωτερικό τους επόμενους 12 μήνες, με την Ελλάδα να παραμένει σταθερά μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα της Ένωσης Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ABTA.

Καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν για τον έλεγχο και τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού αίρονται από σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, νέα έρευνα της ABTA διαπιστώνει ότι το 57% των ανθρώπων στη χώρα έχουν κάνει κράτηση για τις φετινές τους διακοπές, από 44% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό τον Οκτώβριο του 2021, σημειώνοντας αύξηση άνω του 10%, με τα επίπεδα να πλησιάζουν εκείνα πριν από την πανδημία.

Η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Τουρκία παραμένουν σταθερά στις πρώτες επιλογές για τους Βρετανούς που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Την ίδια στιγμή, όμως, αυξάνεται η δημοτικότητα κι άλλων προορισμών.

Έτσι, αυξημένη ζήτηση παρατηρείται εφέτος, σε σύγκριση με το 2019, για την Αίγυπτο κατά 87%, ακολουθούμενη από τη Μάλτα (+51%), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (+31%), την Πορτογαλία (+30% ) και το Μεξικό (+26%).

“Όλοι αυτοί οι προορισμοί παρέχουν ηλιοφάνεια, αμμώδεις παραλίες και πολλά πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε, ενώ επίσης καλωσορίζουν τους παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου, είτε με απόδειξη εμβολιασμού, απόδειξη ανάρρωσης ή αρνητικό τεστ Covid-19 – ή χωρίς καμία απολύτως απαίτηση εμβολιασμού ή τεστ όπως είναι την περίπτωση στο Μεξικό.

Αν και υπήρξε χαλάρωση των ταξιδιωτικών κανόνων σε πολλούς προορισμούς, οι περισσότεροι εξακολουθούν να έχουν κάποιου είδους απαιτήσεις εισόδου στον Covid, επομένως είναι σημαντικό οι άνθρωποι να το ελέγχουν πριν ταξιδέψουν, σύμφωνα με την ταξιδιωτική ένωση.

Τα δεδομένα της ABTA δείχνουν ότι οι καταναλωτές έχουν πλέον 39% περισσότερες πιθανότητες να κάνουν κράτηση με έναν επαγγελματία ταξιδιού από ό,τι πριν από την πανδημία, κυρίως για την καθοδήγησή τους σχετικά με τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις για τον Covid-19 (47%) και την ευρύτερη ταξιδιωτική εμπειρία (40%).

Ο Mark Tanzer, Διευθύνων Σύμβουλος της ABTA: “Είναι μια ημέρα ορόσημο για τους παραθεριστές και την ταξιδιωτική βιομηχανία. Από τώρα και στο εξής, οι άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους μέχρι την τελευταία στιγμή χωρίς να χρειάζεται να σκεφτούν τυχόν έγγραφα ή εξετάσεις κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ δεν έχουμε επιστρέψει ακόμη στα προ-πανδημικά επίπεδα, η έρευνά μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών επιστρέφει και τα πράγματα εξελίσσονται για τον κλάδο”.

“Ενθαρρύνουμε όποιον σκέφτεται να κάνει κράτηση για ένα ταξίδι φέτος να μιλήσει με ένα μέλος της ABTA, το οποίο όχι μόνο θα προσφέρει συμβουλές για τον καλύτερο προορισμό και τις ρυθμίσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες του πελάτη, αλλά και θα ενημερώνει για τυχόν αλλαγές που πρέπει να γνωρίζει, ώστε να μπορεί να κάνει κράτηση και να ταξιδέψει με σιγουριά”, πρόσθεσε ο κ. Tanzer.

Σήμερα, η ABTA διεξάγει στο Twitter από τις 9 π.μ. μία “καμπάνια”, χρησιμοποιώντας τα hashtags #ByeUKTravelRules και #HelloHolidays, με σκοπό να τονίσει ότι τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να κλείσει κάποιος τις διακοπές του στο εξωτερικό.

ABTA

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *