Photo by Katya Wolf on Pexels

Δεν αισθανόμαστε πλέον ευπρόσδεκτοι στο όμορφο νησί της Μαγιόρκα | ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΓΝΩΜΗ

Με τις διαδηλώσεις κατά του μαζικού τουρισμού στη Μαγιόρκα, αλλά και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς της Ισπανίας να αποτελούν συχνό φαινόμενο το φετινό καλοκαίρι, και το κίνημα κατά των ταξιδιωτών να αποκτά μεγάλες διαστάσεις, η Ισπανία εν γένει κινδυνεύει να γίνει μία χώρα στην οποία οι ταξιδιώτες θα αισθάνονται ανεπιθύμητοι. Αυτό, άλλωστε, επισημαίνει σε γράμμα της μία Βρετανίδα, που επισκέπτεται τη Μαγιόρκα εδώ και δύο δεκαετίες.

Το γράμμα εστάλη και το δημοσιεύει αυτούσιο το Majorca Daily Bulletin.

“Αγαπητό Majorca Daily Bulletin

Εγώ, ο σύζυγός μου, τα παιδιά μας και τώρα τα εγγόνια μας κάνουμε διακοπές στη Μαγιόρκα για πάνω από 20 χρόνια και πάντα αγαπούσαμε το νησί. Μέσω του διαδικτυακού Daily Bulletin έχουμε στεναχωρηθεί πολύ από τις διαδηλώσεις κατά του τουρισμού για τις οποίες διαβάσαμε.

Αν και υπάρχουν πολλά μέρη του νησιού που μας αρέσουν, έχουμε την τάση να επιστρέφουμε στην περιοχή Portixol/Molinar. Στην πραγματικότητα, έχουμε μείνει στο ξενοδοχείο Portixol τόσες πολλές φορές, που πλέον θεωρούμε πολλά από τα μέλη του προσωπικού ως φίλους.

Πόσο θλιβερό ήταν λοιπόν το γεγονός ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια μιας από τις επισκέψεις μας στο ξενοδοχείο, η κόρη μας (που αποκαλεί τη Μαγιόρκα πνευματική της πατρίδα) και ο σύζυγός της σταμάτησαν από ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα κοντά στο ξενοδοχείο Portixol. Η οδηγός ρώτησε από πού είναι η κόρη μας και ο γαμπρός μας. Όταν απάντησαν από το Ηνωμένο Βασίλειο τους φώναξε “Τουρίστες πηγαίνετε σπίτι σας” και έφυγε με ταχύτητα.

Αυτό ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο. Η κόρη μας είναι έγκυος και ήταν τόσο ενθουσιασμένη που το μωρό της βρισκόταν στην “πρώτη του επίσκεψη στη Μαγιόρκα”, με πολλές ακόμη να ακολουθούν μετά τη γέννηση και καθώς θα μεγαλώνει.

Αν και δέχομαι το ζήτημα των υψηλών ενοικίων και της έλλειψης στέγης για τους ντόπιους, θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι επισκέψεις όπως η δική μας συμβάλλουν στην τόνωση της οικονομίας και της απασχόλησης.

Φοβάμαι ότι μετά την επιστροφή μας στην πατρίδα και τον απολογισμό του γεγονότος και με πολύ βαριά καρδιά θα αισθανθούμε την επιθυμία να βρούμε έναν νέο προορισμό για να επισκεφθούμε στο μέλλον. Δεν αισθανόμαστε πλέον ευπρόσδεκτοι στο όμορφο νησί της Μαγιόρκα”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *