©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ακόρεστη η επιθυμία των Γερμανών για ταξίδια | Τι δείχνουν τα στοιχεία της TDA

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με την επιθυμία των Γερμανών για ταξίδια και διακοπές να παραμένει αμείωτη, σε υψηλά επίπεδα διαμορφώνονται οι πωλήσεις οργανωμένων ταξιδιών στη γερμανική αγορά, υπερβαίνοντας, όχι μόνο τα περυσινά επίπεδα, αλλά και τα προ-πανδημικά επίπεδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Travel Data + Analytics (TDA), τα οποία βασίζονται σε δεδομένα κρατήσεων των παραδοσιακών ταξιδιωτικών γραφείων, αλλά και των OTA της Γερμανίας.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, οι ταξιδιωτικές πωλήσεις στη γερμανική αγορά κατέγραψαν αύξηση κατά 17% Φεβρουάριο του 2024, σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Ενώ, κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο οι πωλήσεις έχουν, ήδη, ξεπεράσει τον όγκο των πωλήσεων την καλύτερη μέχρι σήμερα χειμερινή περίοδο του 2018/19.

Ο όγκος των νέων κρατήσεων στη γερμανική, ταξιδιωτική αγορά παραμένει σε υψηλό επίπεδο, υπερβαίνοντας εκείνον του προηγούμενου έτους.

“Η τρέχουσα χειμερινή περίοδος 2023/24 ξεπέρασε τόσο το τελικό χειμερινό αποτέλεσμα της περιόδου 2022/23, όσο και της περιόδου 2018/19, όσον αφορά τις σωρευτικές πωλήσεις στο τέλος Φεβρουαρίου”, αναφέρει η TDA. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι οι κρατήσεις για τη χειμερινή περίοδο μπορούν να παραταθούν ακόμη και τον Μάρτιο, αλλά και τον Απρίλιο.

Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι “η έντονη ζήτηση για τις πασχαλινές διακοπές, για τις οποίες έγιναν επίσης κρατήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα τον Φεβρουάριο, οδήγησε σε συνολικές πωλήσεις άνω των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο”, σύμφωνα με την TDA.

Ο όγκος των επιβατών εξακολουθεί να υπολείπεται του 2019/20

Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις για τη χειμερινή περίοδο 2023/24 στο τέλος Φεβρουαρίου ήταν ήδη 13% υψηλότερες από τον προηγούμενο χειμώνα και 9% υψηλότερες από ολόκληρη τη χειμερινή περίοδο 2018/19. “Μόνο που ο αριθμός των κρατήσεων εξακολουθεί να είναι κατά 10% χαμηλότερος από το επίπεδο πριν από το Covid-19”, αναφέρει η TDA.

Επίσης, για τις διακοπές του Πάσχα τον Μάιο υπάρχουν πολλές κρατήσεις. “Κανένας άλλος ταξιδιωτικός μήνας δεν κατέγραψε υψηλότερες πωλήσεις τον Φεβρουάριο”, αναφέρει η TDA. Συνολικά, το 48% των μηνιαίων πωλήσεων του Φεβρουαρίου αποδίδεται στους καλοκαιρινούς μήνες από τον Μάιο έως τον Αύγουστο και ένα επιπλέον 20% στις φθινοπωρινές διακοπές του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.

Σε άνοδο η τάση έγκαιρης κράτησης 

Περίπου ένα στα δέκα ευρώ διακοπών τον Φεβρουάριο έχει ήδη δαπανηθεί για μεταγενέστερες ημερομηνίες ταξιδιού. “Το ποσοστό των ατόμων που κάνουν έγκαιρες κρατήσεις αυξήθηκε έτσι κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση τόσο με τον ίδιο μήνα πέρυσι, όσο και με τον Φεβρουάριο του 2019”, συνοψίζει η TDA.

Η χειμερινή σεζόν 2023/24, η οποία είναι βέβαιο ότι θα σημειώσει αύξηση των πωλήσεων, και η άνθηση των θερινών δραστηριοτήτων το 2024, συνθέτουν μια ελπιδοφόρα προοπτική για ολόκληρο το τουριστικό έτος 2023/24.

Σε σύγκριση με τις συνολικές πωλήσεις του προηγούμενου έτους, το 70% αυτών έχει ήδη επιτευχθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, ο αριθμός των επισκεπτών που έχουν κάνει κράτηση για οργανωμένα ταξίδια από ταξιδιωτικούς πράκτορες εξακολουθεί να υπολείπεται κατά 12% από το προηγούμενο επίπεδο, αλλά η διαφορά μειώνεται από μήνα σε μήνα.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *