Ακυρώσεων συνέχεια… | “Πρωταθλήτρια” η easyJet, ακυρώνει 40 πτήσεις ημερησίως!

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

“Πρωταγωνιστεί” στις ακυρώσεις πτήσεων η easyJet, η οποία ανακοίνωσε την προληπτική ακύρωση 40 πτήσεων ημερησίως, για το υπόλοιπο του Ιουνίου, στη βρετανική αγορά, και 1.000 πτήσεων από το Βερολίνο για το σύνολο του καλοκαιριού.

Η οικονομική αεροπορική εταιρία μείωσε το πρόγραμμα του Ιουνίου στη Βρετανία, ώστε να μπορεί να προειδοποιεί εκ των προτέρων τους πελάτες της ότι δεν θα υλοποιείται η πτήση τους, αντί να τους ενημερώσει την ημέρα του ταξιδιού τους, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.

Ο επικεφαλής λειτουργίας της easyJet, Pete Bellew, δήλωσε στην εφημερίδα ότι η αεροπορική εταιρία προβαίνει σε “προληπτικές” ακυρώσεις.

“Προβαίνουμε σε κάποιες προληπτικές ακυρώσεις για τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, προκειμένου να αυξήσουμε την ευελιξία σε όλο το δίκτυό μας. Η πραγματοποίηση αυτών των ακυρώσεων δεν είναι κάτι που παίρνουμε ελαφρά την καρδία, αλλά θεωρούμε χειρότερο να ακυρώνουμε τα σχέδια των πελατών μας την τελευταία ημέρα. Ενημερώνουμε τους πελάτες εκ των προτέρων για να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο στα σχέδιά τους και παρέχουμε τη δυνατότητα να κάνουν νέα κράτηση ή να λάβουν επιστροφή χρημάτων” πρόσθεσε ο κ. Bellew.

Έπειτα από εβδομάδες δυσλειτουργιών στις αερομεταφορές λόγω έλλειψης προσωπικού, η easyJet φέρεται να ακύρωσε περισσότερες από 60 πτήσεις χθες (13 Ιουνίου), τουλάχιστον 44 από τις οποίες ήταν προγραμματισμένες να πετάξουν από το βρετανικό αεροδρόμιο Gatwick.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent, ακυρώθηκαν οι μοναδικές πτήσεις της ημέρας προς την πρωτεύουσα της Σικελίας Παλέρμο και την Όλμπια στη Σαρδηνία, καθώς και τρεις πτήσεις μετ’ επιστροφής προς τη Μαλπένσα του Μιλάνου και πτήσεις επιστροφής προς το Μπρίστολ από το Μπέλφαστ, την Κοπεγχάγη και το Εδιμβούργο, επηρεάζοντας συνολικά 10.000 επιβάτες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους Βρετανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, η αεροπορική εταιρία προέβη στην ακύρωση όλων των κρατήσεων προς τη Χουργκάντα της Αιγύπτου μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Η easyjet ακυρώνει 1.000 πτήσεις από το Βερολίνο το Καλοκαίρι

Την ακύρωση 12 πτήσεων καθημερινά κατά το καλοκαιρινό τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου ανακοίνωσε η easyJet, που σημαίνει ότι συνολικά περίπου 1.000 πτήσεις πρόκειται να ακυρωθούν μεταξύ 1ης Ιουνίου και 31ης Αυγούστου.

Η αεροπορική εταιρία είχε ήδη ανακοινώσει πριν από μία εβδομάδα ότι θα ακύρωνε οκτώ πτήσεις την ημέρα μέχρι το τέλος Ιουνίου, επικαλούμενη ως αιτία το υψηλό επίπεδο ασθενειών μεταξύ του πληρώματος.

Όμως, η easyjet δεν είναι η μόνη αεροπορική εταιρία, που προχωράει σε ακυρώσεις πτήσεων. Η Lufthansa και η θυγατρική της Eurowings ακυρώνουν επίσης περισσότερες από χίλιες πτήσεις από τη Φρανκφούρτη, τον Ιούλιο, λόγω έλλειψης προσωπικού. “Ολόκληρη η αεροπορική βιομηχανία, ιδίως στην Ευρώπη, υποφέρει σήμερα από ελλείψεις προσωπικού”, εξήγησε η Lufthansa. Σύμφωνα με αεροπορική εταιρία, ακύρωσε 900 εσωτερικές και ενδοευρωπαϊκές πτήσεις μόνο από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο, ενώ η θυγατρική της Eurowings αφαίρεσε, επίσης, “αρκετές εκατοντάδες πτήσεις” από το σύστημα.

Η easyjet σχεδιάζει να απολύσει έως και 275 υπαλλήλους στη βάση στο Βερολίνο

Τον Μάιο, η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει σημαντικά το μέγεθος της βάσης της στο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Από τον χειμώνα και μετά, έντεκα αντί για 18 αεροσκάφη θα σταθμεύουν εκεί. Από τους περίπου 800 αεροσυνοδούς και πιλότους, περίπου 275 πρόκειται να αποχωρήσουν “υπό ορισμένες συνθήκες”, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αερομεταφορέα. Το υπόβαθρο είναι τα “υψηλά και αυξανόμενα” τέλη αεροδρομίων, καθώς και η ασθενέστερη του αναμενόμενου ανάκαμψη της ζήτησης μετά την κρίση του κορωνοϊού στη Γερμανία.

Tagged

1 σχόλιο στο “Ακυρώσεων συνέχεια… | “Πρωταθλήτρια” η easyJet, ακυρώνει 40 πτήσεις ημερησίως!

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *