Αντίθετοι οι φορείς του Τουρισμού στην ΚΥΑ|Τι είπαν ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, ΠΟΞ στο...

Αντίθετοι οι φορείς του Τουρισμού στην ΚΥΑ|Τι είπαν ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, ΠΟΞ στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

Την αντίθεσή τους στην ΚΥΑ με την οποία καθορίζονται υποχρεωτικά δωμάτια καραντίνας σε κάθε ξενοδοχείο, εξέφρασαν οι φορείς του Τουρισμού, σε ερώτηση του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, μετά το έντονο κύμα διαμαρτυριών που υπήρξε από επιχειρηματίες του Τουρισμού, που επισημαίνουν πλήθος κινδύνων και αδυναμία εφαρμογής.

retsosΟ πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος δήλωσε: «Ο ΣΕΤΕ έχει ήδη εκφράσει από την περασμένη εβδομάδα την αντίρρησή του στο Υπουργείο Τουρισμού, αναφορικά με την υποχρεωτική δημιουργία δωματίων – χώρων απομόνωσης σε μονάδες φιλοξενίας τουριστών και έχει προτείνει, παράλληλα με την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας καθορισμού ξενοδοχείων καραντίνας στις τουριστικές περιοχές, την παροχή δυνατότητας και επ’ ουδενί υποχρέωσης, σε όποιο ξενοδοχείο το επιθυμεί και μπορεί, να αναλάβει τη διαχείριση κρούσματος εντός των εγκαταστάσεών του, πάντα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες υπηρεσίες».

money tourism copyright photo IMG_0923
Ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλ. Βασιλικός|money tourism copyright photo

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός δήλωσε: «Η λύση της ΚΥΑ είναι συμπληρωματική του βασικού σεναρίου που είναι το ξενοδοχείο Covid-19 ανά προορισμό. Παραμένει πρώτο σενάριο ένα ξενοδοχείο όπως αυτό ορίζεται από τα αρμόδια υπουργεία. Στο μεσοδιάστημα και μέχρι να βρεθεί to ξενοδοχείο Covid, εφαρμόζεται η λύση των ξενοδοχείων καραντίνας. Με τις διαθέσιμες πληροφορίες που έχουμε ήδη έχει καλυφθεί η πλειοψηφία των ελληνικών τουριστικών προορισμών με ξενοδοχεία Covid-19 και είμαστε αισιόδοξοι πως με την αναπροσαρμογή των τιμών που έγινε θα καλυφθούν και τα υπόλοιπα. Η λύση αυτή μπορεί να παραμείνει σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις».

tasiosΑπό την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος τόνισε ότι συμφωνεί με την θέση του ΣΕΤΕ και ότι το θέμα συζητήθηκε και στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Αντιθέτως ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης με δήλωσή του συμφώνησε με την ρύθμιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος τουριστικών παραγόντων όπως ο πρόεεδρος της ΟΤΕΚ κ. Περικλής Κατσαρός και ο πρόεδρος της Ε.Ξ. Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους.

Πλήθος ήταν και τα μηνύματα στα social media αλλά και στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Το ρεπορτάζ και αρκετά μηνύματα, ΕΔΩ.

Δημοσιεύουμε ενδεικτικά ένα από τα μηνύματα, που έχει ως εξής: «Έχουμε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων σε ένα νησί των Κυκλάδων.
Χθες το βράδυ παρακολουθώντας τις ειδήσεις είδα και άκουσα τον ίδιο τον Υπουργό Τουρισμού να ανακοινώνει ότι το πρόβλημα εύρεσης ξενοδοχείων για καραντίνα θα καλυφθεί με υποχρεωτική δημιουργία δωματίων εντός των ξενοδοχείων στα μεν μικρά έως 10 δωμάτια με ένα και τα μέχρι 50 δωματίων με 2 δωμάτια.
Αναρωτιέμαι εάν οι τρεις υπουργοί Τουρισμού, Οικονομίας, Υγεία έχουν καταλάβει τι αποφάσισαν.
ksd

Καταρχάς τα χρήματα που διέθεσαν για ξενοδοχεία καραντίνας 30Euro μαζί με φαγητό είναι ελάχιστο και αδιανόητο. Εάν προσφέρουν περισσότερα χρήματα σίγουρα θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι και θα καλύψουν το πρόβλημα που αυτή τη στιγμή το επιβάλλουν τους ξενοδόχους.
Ερωτώ. Θα έμενε κανείς σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων που εντός του ξενοδοχείου θα υπήρχαν 2 νοσούντες από Κορωνοϊός?
Ποιος θα φροντίσει και ποιος θα εξυπηρετήσει τους ασθενείς όταν ζητάει στη απόφαση εκπαιδευμένο άτομο για την περιποίησή τους.
Και κυριότερα ανοίγουν και θέμα αγωγής ότι το ξενοδοχείο είχε ασθενή (γιατί ούτε αυτό το θέμα έχει λυθεί ικανοποιητικά), οπότε θα προκύπτουν θέματα αστικής ευθύνης για τον ξενοδόχο.
Επίσης έχουμε ξοδέψει για μηχανήματα απολύμανσης UVτελευταίας τεχνολογίας 15.000 ευρώ, και 20.000 σε πλεξιγκλάς χωρίσματα, ατμοσκούπες, ειδικά απολυμαντικά, υγρά απολυμαντικά, πλαστικές ειδικές μάσκες, μάσκες χειρουργείου γάντια για το προσωπικό και πελάτες Επιπλέον θα προσλάβουμε τουλάχιστον 3 -4 άτομα για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες για τα πρωτόκολλα λειτουργίας.

ksd
adv

Έως σήμερα έχουμε προσλάβει 15 άτομα (ενώ ανοίγουμε 1 Ιουλίου) και ως το τέλος θα φτάναμε τα 30άτομα για να συμπληρώσουμε το οργανόγραμμα για τη σωστή λειτουργία και προδιαγραφές ενός 5αστερου ξενοδοχείου.
Ο αγώνας μας να κρατήσουμε το ξενοδοχείο ανοικτό, βασικά για το προσωπικό μας και γιατί είναι κόποι και όνειρα μιας ζωής, σαμποτάρεται συνεχώς με καθημερινές αλλαγές των αποφάσεων τους.
Δυστυχώς και η ηγεσία του Τουριστικού Φορέα είναι μεγαλοξενοδόχοι που αντιπροσωπεύουν αλυσίδες ξενοδοχείων και δεν μπορούν να καταλάβουν και να διεκδικήσουν τις ανάγκες που έχει ένα μεσαίο ξενοδοχείο, έως 50 δωμάτια, που είναι και η πλειοψηφία των εποχιακών Ξενοδοχείων.
Για τα νησιά και ειδικά τις Κυκλάδες (που φέτος είναι πολύ λιγότερες οι charterπτήσεις) τα πράγματά είναι πολύ πιο δύσκολα λόγω του ότι θα χρειαστεί πλοίο η αεροπλάνο κάποιος για να φτάσεις
Σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά πλέον να ανακαλέσουμε την απόφασης και τις διαδικασίες που ίδη έχουμε ξεκινήσει για το άνοιγμα και να παραμείνουμε κλειστοί, πράγμα που συζητιέται και από άλλα ξενοδοχεία στο νησί μας.
Σας παρακαλούμε πολύ να κοινοποιήσετε αυτό το τεράστιο θέμα που λίγο πριν το άνοιγμα των ξενοδοχείων μπορεί να είναι καταλυτικός, αρνητικός και επιζήμιος παράγοντας».

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !
  ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟ ΠΟΣΤΟ
  ΑΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ , ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΙ . ΠΟΙΑ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ! ΜΕ ΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ !
  ΕΔΩ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΝΟΣΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ !
  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ , ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ !
  ΑΣ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ !ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ .

 2. ναι αλλά κύριοι αντιδρούντες …. δεν μπορείτε να έχετε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο!

 3. είναι πάρα πολύ εύκολο γι’αυτούς να μεταθέσουν την ευθύνη για να κομπάζουν μόνο για το πόσο καλά τα πήγανε με την πανδημία και να κρατήσουν μόνο τα εύσημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ