Άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών ζητούν οι αεροπορικοί φορείς παγκοσμίως

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την άρση των εναπομείναντων ταξιδιωτικών περιορισμών, που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στις ενδο-ευρωπαϊκές πτήσεις, ζητούν σε κοινή ανακοίνωσή τους το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αερολιμένων (ACI Europe) και η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ).

“Ο Covid-19, και συγκεκριμένα η παραλλαγή Omicron, είναι πλέον διαδεδομένη σε όλη την Ευρώπη και η ανοσία του πληθυσμού βρίσκεται σε τέτοια επίπεδα που ο κίνδυνος νοσηλείας ή θανάτου έχει μειωθεί δραστικά, ιδίως για τα εμβολιασμένα άτομα. Τα κράτη υιοθετούν στρατηγικές επιτήρησης για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, όπως κάνουν και για άλλους κορωνοϊούς και λοιμώδεις νόσους”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Οι δυο οργανισμοί επισημαίνουν ότι πολλά ευρωπαϊκά κράτη έχουν άρει τους εγχώριους περιορισμούς για τον Covid, όπως η ανάγκη προσκόμισης πιστοποιητικών υγείας για την είσοδο σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή η απαίτηση χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους, ενώ και οι προσπάθειες εντοπισμού επαφών έχουν επίσης σταματήσει, καθιστώντας περιττές τις PLF για τα διεθνή ταξίδια.

“Καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες ανοίγουν και καταργούν τους περιορισμούς, είναι λογικό να καταργηθούν παρόμοιοι περιορισμοί και στις αεροπορικές μεταφορές”, υπογραμμίζουν.

ACI Europe και IATA ζητούν:

-Να αρθούν όλοι οι ταξιδιωτικοί και συνοριακοί περιορισμοί που σχετίζονται με την υγεία ενόψει της θερινής περιόδου, τουλάχιστον στις πτήσεις εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), και συγκεκριμένα οι εξετάσεις, η ανίχνευση επαφών και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.
-Να ευθυγραμμιστούν οι υγειονομικοί περιορισμοί που ισχύουν στις αερομεταφορές με εκείνους που εφαρμόζονται σε εθνικό επίπεδο, ιδίως όσον αφορά τη χρήση μάσκας.
-Να επιτραπεί σε όσους έχουν εμβολιαστεί με εγκεκριμένο από τον ΠΟΥ εμβόλιο να ταξιδεύουν στον ΕΟΧ από τρίτες χώρες με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τους επιβάτες που έχουν εμβολιαστεί με εγκεκριμένο από τον ΕΜΑ εμβόλιο.

Η ACI EUROPE και η ΙΑΤΑ επανέλαβαν επίσης τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει το ψηφιακΌ πιστοποιητικό της ΕΕ (DCC), το οποίο προσφέρει στα κράτη την εμπιστοσύνη να ανοίξουν εκ νέου τα σύνορα και να ξεκινήσουν εκ νέου τα ταξίδια.

“Θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να επικροτήσουμε την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της για την ανάπτυξη και την εφαρμογή του DCC. Υποστηρίζουμε σθεναρά την αξία του, το οποίο θα παραμείνει ζωτικής σημασίας, ιδίως για τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, καθώς και για τις τρίτες χώρες. Ομοίως, το EU DCC θα είναι χρήσιμο για τον περιορισμό ενδεχόμενων ανησυχητικών παραλλαγών και θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα της βιομηχανίας έναντι μελλοντικών επιδημιών υγείας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Tagged

1 σχόλιο στο “Άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών ζητούν οι αεροπορικοί φορείς παγκοσμίως

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *