Στο επίκεντρο των ταξιδιωτών τα βιωματικά ταξίδια | Προβλέψεις για εκθετική άνοδο | Πιστοποίηση βιωσιμότητας στα ξενοδοχεία από το WTTC

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σημαντικές προοπτικές εμφανίζει ο τομέας των βιωματικών ταξιδιών, ο οποίος από την πανδημία κι έπειτα βρίσκεται στο “κάδρο” των ταξιδιωτών, αναμένοντας να ξεπεράσει αυτόν της κρουαζιέρας, όπως υποστήριξε ειδικός του κλάδου.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή της βρετανικής, ενημερωτικής ιστοσελίδας, Travel Weekly, ο διευθύνων σύμβουλος της Tourhub, Seamus Conlon, ο οποίος διετέλεσε επί 15 χρόνια διευθύνων σύμβουλος της cruise.co.uk, δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο τομέας των βιωματικών ταξιδιών αναπτύσσεται εκθετικά και έχει τη δυνατότητα να γίνει πιο δημοφιλής από την κρουαζιέρα.

“Πιστεύω ότι αυτός ο τομέας θα γίνεται όλο και μεγαλύτερος και μεγαλύτερος, και αυτό ήταν μέρος της λογικής μου όταν αποφάσισα ότι έπρεπε να φύγω από την κρουαζιέρα”, είπε.

Ο ειδικός του χώρους ανέφερε την πανδημία ως τον λόγο για την ανάπτυξη του τομέα των βιωματικών ταξιδιών, αλλά σημείωσε ότι η άνοδος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποτέλεσε βασική κινητήρια δύναμη στις πωλήσεις αυτής της κατηγορίας ταξιδιών.

Είπε επίσης ότι η μεγαλύτερη οικονομική ελευθερία στις γυναίκες ηλικίας σαράντα και πενήντα ετών -οι οποίες αποτελούν το 25-30% των πελατών της πλατφόρμας- που ταξιδεύουν μόνες τους, συνέβαλε στην αύξηση της δημοτικότητας του τομέα των βιωματικών ταξιδιών.

“[Τα βιωματικά ταξίδια] παρουσίασαν μια ώθηση από την πανδημία, καθώς οι άνθρωποι ήθελαν να βγουν έξω και να κάνουν πράγματα, αλλά η μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη τάση αφορά το γεγονός ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό και οι άνθρωποι μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν όλες αυτές τις καταπληκτικές εμπειρίες”, σημείωσε.

“Οι άνθρωποι δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένες διακοπές. Μπαίνουν στο Facebook, το Instagram και το Tiktok και βλέπουν έναν κόσμο από influencers που τους δείχνουν πράγματα που δεν είχαν σκεφτεί ποτέ”, πρόσθεσε ο κ. Conlon.

Συνεργασία WTTC – GSTC για την ενίσχυση των προτύπων φιλοξενίας

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Βιώσιμου Τουρισμού (GSTC) ανακοίνωσαν σήμερα μια νέα σημαντική συνεργασία, με στόχο τη δημιουργία ενός δομημένου πλαισίου για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων, το οποίο θα οδηγήσει στην πιστοποίηση GSTC.

Η συνεργασία επικυρώνει την υπάρχουσα πρωτοβουλία “WTTC Hotel Sustainability Basics”, ενώ παράλληλα ανοίγει τον δρόμο για μια σταδιακή εξέλιξη προς την πιστοποίηση GSTC για βιώσιμα ξενοδοχεία.

“Σε μια εποχή όπου η βιωσιμότητα είναι υψίστης σημασίας, το WTTC και το GSTC ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στην αγορά σχετικά με τη συνοχή και τη συνεργασία στον τομέα των Ταξιδιών και του Τουρισμού”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του για τη συνεργασία το WTTC.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού, το πλαίσιο τριών σταδίων για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων θα ενσωματώνει πλέον τη διαπίστευση WTTC Hotel Sustainability Basics και την πιστοποίηση GSTC, που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει τα ξενοδοχεία στην πορεία τους προς την πλήρη βιωσιμότητα.

Οι αρχές WTTC Hotel Sustainability Basics είναι ήδη προσβάσιμες από τον κλάδο, ενώ η επόμενη φάση συνεργασίας με το GSTC προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2024.

Αυτό θα αποτελέσει το κρίσιμο βήμα μεταξύ του WTTC Hotel Sustainability Basics, ενός τριετούς προγράμματος, και της αυστηρής πιστοποίησης του GSTC, εξασφαλίζοντας μια σταδιακή αλλά ολοκληρωμένη εξέλιξη προς την αειφορία στον κλάδο της φιλοξενίας.

“Με μέλη που εκτείνονται σε όλο τον κόσμο, το αυστηρό πρόγραμμα διαπίστευσης του GSTC όχι μόνο αναβαθμίζει την πρωτοβουλία μας, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι ο τομέας της φιλοξενίας παγκοσμίως κινείται προς ένα ενιαίο όραμα βιωσιμότητας”, είπε, μεταξύ άλλων η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, Julia Simpson

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *