© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Ελλάδα “ψηφίζουν” οι Σουηδοί το φετινό Καλοκαίρι | Τα “αυθόρμητα” ταξίδια ανεβαίνουν σε προτίμηση

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυθόρμητα ταξίδια, χωρίς κανέναν προγραμματισμό επιλέγουν όλο και περισσότεροι Σουηδοί, με την Ελλάδα να αποτελεί την κορυφαία επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές τους εφέτος, όπως αποκάλυψε έρευνα που διεξήγαγε η OnePoll για λογαριασμό της Royal Caribbean International.

Στην πρόσφατη έρευνα της εταιρίας κρουαζιέρας σχετικά με τις ταξιδιωτικές τους συνήθειες και προτιμήσεις συμμετείχαν 2.000 ενήλικες Σουηδοί και οι απαντήσεις δείχνουν ότι το 30% είναι πιο αυθόρμητο στην επιλογή του προορισμού τους, κατά τον τελευταίο χρόνο.

Στην πραγματικότητα, περισσότεροι από τους μισούς (52%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τείνουν να κλείνουν ένα απρόσμενο ταξίδι αν βρουν μια καλή προσφορά. Επιπλέον, το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων ανέφερε ότι κάνει κράτηση διακοπών χωρίς προηγουμένως να το έχει προγραμματίσει.

Τι θεωρούν οι Σουηδοί ως ιδανική απόδραση της τελευταίας στιγμής; Εκτός από τα σύντομα ταξίδια με αυτοκίνητο, πάνω από το 65% δήλωσαν ότι μια κρουαζιέρα θα ήταν μια καλή επιλογή.

Περισσότερα σημαντικά στοιχεία από την έρευνα δείχνουν τα εξής:

-Σχεδόν οι μισοί από όλους τους ερωτηθέντες (47%) σχεδιάζουν να ταξιδέψουν με τον σύντροφό τους, ενώ τα ταξίδια με φίλους βρίσκονται στην πρώτη θέση για τους νέους 18 έως 24 ετών.
-Από αυτούς που σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές με την οικογένειά τους αυτό το καλοκαίρι, το 38% δίνει προτεραιότητα στην ανακάλυψη νέων πολιτισμών κατά την επιλογή των προορισμών.
-Για τους ερωτηθέντες που θέλουν να γνωρίσουν τον πολιτισμό στο εξωτερικό, η Μεσόγειος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ακολουθούμενη από την Ιταλία και την Ισπανία.
-Η τάση “staycation” εξακολουθεί να είναι ισχυρή, καθώς η έρευνα δείχνει ότι το 39% σχεδιάζει να κάνει ένα ταξίδι μικρών αποστάσεων φέτος και το 32% επιλέγει να κάνει διακοπές στη χώρα του.

Όταν οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τα είδη των διακοπών που σκοπεύουν να κάνουν τα επόμενα δύο χρόνια, η επιθυμία να κάνουν πολλά ταξίδια, σε διαφορετικούς προορισμούς, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας, καθιστώντας τις κρουαζιέρες της Royal Caribbean, σε περισσότερους από 80 προορισμούς στην Ευρώπη, τις ιδανικές διακοπές.

Σε δηλώσεις της η Karen Tucker, διευθύντρια πωλήσεων για τις Σκανδιναβικές χώρες της Royal Caribbean International, είπε: “Η τάση για αυθόρμητα ταξίδια αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι προγραμματίζουν τις διακοπές τους με τη Royal Caribbean. Βλέπουμε ότι όλο και περισσότεροι παραθεριστές κάνουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ενώ ο αριθμός των ταξιδιωτών που κάνουν κράτηση για κρουαζιέρα για πρώτη φορά έχει επίσης αυξηθεί, ξεπερνώντας τα προπανδημικά επίπεδα”.

Η πραγματοποίηση μιας κρουαζιέρας, πρόσθεσε, απαιτεί ελάχιστο προγραμματισμό και σε μια κρουαζιέρα της Royal Caribbean, οι διακοπές ξεκινούν μόλις πατήσετε το πόδι σας στο πλοίο. Όλη η οικογένεια και οι ταξιδιώτες κάθε ηλικίας μπορούν να επιλέξουν τις δικές τους περιπέτειες από μια σειρά εμπειριών που δημιουργούν αναμνήσεις και ταιριάζουν με τη διάθεση που έχουν τη συγκεκριμένη ημέρα -αυτό είναι το όνειρο ενός αυθόρμητου ταξιδιώτη.

Royal Caribbean σημαίνει αξέχαστες αποδράσεις 

Για περισσότερα από 50 χρόνια, η εταιρία κρουαζιέρας έχει δημιουργήσει αξέχαστες οικογενειακές διακοπές και αποδράσεις για φίλους σε όλο τον κόσμο. Αυτό το καλοκαίρι προσφέρει στους παραθεριστές την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε επτά βραβευμένα πλοία που ταξιδεύουν από οκτώ διαφορετικούς προορισμούς, όπως η Βαρκελώνη, στην Ισπανία, και η Ραβέννα και η Ρώμη (Civitavecchia), στην Ιταλία.

Οι περιπέτειες που περιμένουν τους ταξιδιώτες σε κάθε προορισμό συνδυάζονται με μια ποικιλία χαρακτηριστικών εμπειριών στο πλοίο, όπως το SeaPlex, το μεγαλύτερο συγκρότημα εσωτερικών και εξωτερικών δραστηριοτήτων στη θάλασσα, ή το Perfect Storm, την τριάδα νεροτσουλήθρων που ανεβάζουν την αδρεναλίνη και τον προσομοιωτή ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο RipCord by iFly.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *