ΕΡΕΥΝΑ: Μαζικά ταξιδεύουν οι Αμερικανοί εφέτος | Συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο η ταξιδιωτική τους “επέλαση” | Η Αθήνα στους περιζήτητους προορισμούς

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Είναι γεγονός ότι οι Αμερικανοί ταξιδεύουν μαζικά αυτό το καλοκαίρι και φαίνεται ότι ο ενθουσιασμός τους να αποδράσουν και να εξερευνήσουν τον κόσμο θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες. Αυτό διαπιστώνει νέα έκθεση της εφαρμογής διαχείρισης ταξιδιών Tripit, σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας, μετά την έξαρση των διακοπών της 4ης Ιουλίου, ο όγκος των ταξιδιών θα συνεχίσει να αυξάνεται τον Αύγουστο, ενώ δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης ούτε τον Σεπτέμβριο.  Εν τω μεταξύ η Αθήνα περιλαμβάνεται στους κορυφαίους διεθνείς προορισμούς, που οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να ταξιδέψουν το επόμενο δίμηνο.

Ο όγκος των διεθνών πτήσεων τον Αύγουστο θα είναι 78% πάνω από τα επίπεδα του 2022 για τον ίδιο μήνα, ενώ οι πτήσεις εσωτερικού αναμένεται να αυξηθούν κατά περίπου 75%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Tripit. Οι πιο πολυσύχναστες ημέρες για ταξίδια τον Αύγουστο εν τω μεταξύ, θα είναι στην αρχή του μήνα -συγκεκριμένα, στις 3 και 4 Αυγούστου. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για αεροπορικό ή οδικό ταξίδι ή εάν η διαμονή αφορά σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

Στους κορυφαίους διεθνείς αεροπορικούς προορισμούς περιλαμβάνονται το Λονδίνο, η Ρώμη, η Αθήνα, το Παρίσι, το Μιλάνο, το Κανκούν, το Τορόντο και το Μοντέγκο Μπέι. Εν τω μεταξύ, το Σικάγο, το Ντένβερ, το Σιάτλ, το Λας Βέγκας, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και το Ορλάντο διεκδικούν τις πρώτες θέσεις στους προορισμούς εγχώριων ταξιδιών.

Πιο δημοφιλείς οι διαμονές σε ξενοδοχεία 

Ενώ οι διαμονές τόσο σε ξενοδοχεία (αύξηση 47%) όσο και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια (αύξηση 34%) θα αυξηθούν αυτόν τον Αύγουστο, η διάρκεια αυτών των διαμονών θα ποικίλλει. Όσοι επιλέξουν τα πρώτα θα διαμείνουν κατά μέσο όρο 3,1 ημέρες, ενώ στα δεύτερα θα διαμείνουν κατά μέσο όρο 4,5 ημέρες.

Το Σαν Ντιέγκο και το Σικάγο θα είναι δημοφιλείς προορισμοί και για τους δύο τύπους καταλυμάτων τον Αύγουστο. Άλλες κορυφαίες πόλεις είναι το Λας Βέγκας, η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο (για ξενοδοχεία) και το Νάσβιλ, το Λος Άντζελες, το Σιάτλ και το Γκέρνεβιλ -που βρίσκεται στη Sonoma Wine Country- (για ενοικιαζόμενα δωμάτια).

Άλλα σημαντικά στοιχεία της έρευνας:

-Οι Αμερικανοί που ταξιδεύουν στο εξωτερικό θα αφιερώσουν κατά μέσο όρο 13,1 ημέρες σε ένα ταξίδι. Όσοι πετούν στο εσωτερικό θα αφιερώσουν 8,2 ημέρες σε ένα ταξίδι (κατά μέσο όρο).

-Οι πιο πολυσύχναστες ημέρες για αναχωρήσεις πτήσεων εσωτερικού θα είναι οι 3, 4 και 27 Αυγούστου.

-Τα κυριότερα αεροδρόμια αναχώρησης θα είναι τα εξής:

3 Αυγούστου: Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ, Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy.
4 Αυγούστου: Διεθνές Αεροδρόμιο Σαν Φρανσίσκο, Διεθνές Αεροδρόμιο Λος Άντζελες, Διεθνές Αεροδρόμιο Ντένβερ, Διεθνές Αεροδρόμιο Σιάτλ-Τακόμα.
27 Αυγούστου: Διεθνές Αεροδρόμιο Raleigh-Durham, Διεθνές Αεροδρόμιο Newark Liberty, Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson και Διεθνές Αεροδρόμιο San Francisco.

-Οι κρατήσεις ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων θα είναι αυξημένες κατά 47% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2022.

-Οι πιο πολυσύχναστες ημέρες για την παραλαβή ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων θα είναι η 3η και η 4η Αυγούστου και οι πιο πολυσύχναστες τοποθεσίες θα είναι το Ντένβερ, η Βοστώνη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, το Σαν Φρανσίσκο και το Σιάτλ.

Διπλάσιος ο όγκος των πτήσεων τον φετινό Σεπτέμβριο 

Η περίοδος των ενδιάμεσων διακοπών ήταν εδώ και καιρό μια εποχή που οι ταξιδιώτες μπορούσαν να επωφεληθούν από φθηνότερες τιμές και λιγότερα πλήθη. Αλλά αυτές οι μέρες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η εξέλιξη αυτή είναι άμεσο αποτέλεσμα της παγκόσμιας πανδημίας και της ανόδου της εξ αποστάσεως εργασίας, γεγονός που σημαίνει ότι οι Αμερικανοί είναι ελεύθεροι να ταξιδεύουν όποτε θέλουν.

Η τελευταία συλλογή δεδομένων της Tripit επιβεβαιώνει τη συνέχιση αυτής της πραγματικότητας τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν ο όγκος των πτήσεων θα διπλασιαστεί. Συγκεκριμένα, οι διεθνείς πτήσεις θα είναι αυξημένες κατά 100% από το 2022, ενώ οι πτήσεις εσωτερικού θα ακολουθήσουν από κοντά με αύξηση 98%.

Οι κρατήσεις ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και καταλυμάτων είναι επίσης έτοιμες να “εκτοξευθούν” κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, με την Tripit να προβλέπει ότι οι κρατήσεις θα είναι αυξημένες κατά 56%, σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ οι διαμονές σε ξενοδοχεία θα αυξηθούν κατά 48% και οι κρατήσεις για ενοικιαζόμενα καταλύματα διακοπών κατά 35%.

Η Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου -η έναρξη του Σαββατοκύριακου της Ημέρας της Εργασίας- θα είναι η πιο πολυσύχναστη ημέρα για ταξίδια σε όλους τους τομείς. Την πρώτη του μήνα θα σημειωθεί ο μεγαλύτερος όγκος διεθνών και εγχώριων πτήσεων, παραλαβών ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και check-in σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια διακοπών.

Όσον αφορά τους αεροπορικούς προορισμούς, η Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας, το Λονδίνο και το Παρίσι παραμένουν μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΕΡΕΥΝΑ: Μαζικά ταξιδεύουν οι Αμερικανοί εφέτος | Συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο η ταξιδιωτική τους “επέλαση” | Η Αθήνα στους περιζήτητους προορισμούς

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *