Φωτό: Lufthansa

ΕΡΕΥΝΑ: Με τις βαλίτσες στα χέρια οι Αμερικανοί | Τα δύο τρίτα σχεδιάζουν ταξίδια μέχρι το τέλος του έτους

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ιδιαίτερα “ορεξάτοι” για ταξίδια κι αποδράσεις εμφανίζονται οι Αμερικανοί, γεγονός που επιβεβαιώνει πρόσφατη έρευνα της Grand Welcome, σύμφωνα με την οποία, τα δύο τρίτα των Αμερικανών σχεδιάζουν να ταξιδέψουν μέχρι το τέλος του έτους. 

Επιπλέον, πάνω από το 65% σχεδιάζει να κατευθυνθεί οδικώς στον προορισμό της επιλογή του, παρά το γεγονός της ανόδου της τιμής του φυσικού αερίου και του καλπάζοντα πληθωρισμού.

Την ίδια στιγμή, σχεδόν το 40% επιλέγει τώρα να κάνει κράτηση μόνο του, τόσο για διαμονή σε ξενοδοχεία και θέρετρα, όσο και για πτήσεις.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι σε ποσοστό το 63% οι Αμερικανοί ταξιδιώτες ξοδεύουν μεταξύ 100 και 200 ​​$ για διαμονή, ανά διανυκτέρευση και παραμονή στην ίδια χρονική διάρκεια όπως το 2021.

Άλλα σημαντικά ευρήματα της έρευνας περιλαμβάνουν:

-Πέρα από το 67% που σχεδιάζει να ταξιδέψει, ένα άλλο 18% είναι αναποφάσιστοι.

-Το 14% είπε ότι δεν σχεδίαζε να ταξιδέψει. Κοιτάζοντας πίσω, οι τελευταίες διακοπές του 43% των ταξιδιωτών πραγματοποιήθηκαν εντός των τελευταίων τριών μηνών. Το ένα πέμπτο (21%) έκανε διακοπές πριν από τέσσερις έως έξι μήνες, το 12% πριν από εννέα έως 12 μήνες και το 23% πριν από ένα χρόνο.

-Τα ταξίδια για περίπου το 42% των Αμερικανών αφορούν επίσκεψη στην οικογένεια και τους φίλους. Για το 35% αφορούν χαλάρωση, ενώ το 15% επιλέγει  περιηγήσεις σε αξιοθέατα και το 7% ταξιδεύει για κάποια δραστηριότητα, όπως λόγου χάρη για σκι.

Ξενοδοχείο η πρώτη επιλογή διαμονής

Όσον αφορά την επιλογή διαμονής, έξι στους 10 Αμερικανούς (σχεδόν το 60%) θα μείνουν σε ξενοδοχείο/θέρετρο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους αυτές τις γιορτές. Περίπου το ένα πέμπτο (18%) θα μείνει σε ιδιωτική μισθωμένη κατοικία (Airbnb, VRBO, κ.λπ.), ενώ άλλο ένα 20% θα φιλοξενηθεί από συγγενείς και φίλους. Μόνο το 2% θα μείνει στο δικό του εξοχικό σπίτι.

Η επίδραση της πανδημίας του κορωνοϊού στα ταξίδια φαίνεται επίσης να μειώνεται. Το 38% των ερωτηθέντων είπε ότι ο Covid-19 επηρεάζει τα ταξιδιωτικά τους σχέδια ελαφρώς λιγότερο φέτος, σε σύγκριση με το 2021, ενώ το 31% είπε ότι τα επηρεάζει πολύ λιγότερο.

Η Grand Welcome διενήργησε την έρευνα για τα ταξίδια διακοπών μέσω του Survey Monkey, το διάστημα από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2022, σε δείγμα περισσοτέρων των 1.500 ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *