ΕΡΕΥΝΑ: Αυτό είναι το Top 10 με τις ακριβότερες και φθηνότερες πόλεις της Μεσογείου για διακοπές

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Μόντε Κάρλο αναδεικνύεται στην πιο ακριβή πόλη της Μεσογείου για διακοπές, καθώς το κόστος ενός πακέτου επτά διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 2.283,50 λιρών κατά μέσο όρο, με τους Βρετανούς ταξιδιώτες να πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη εάν επιθυμούν να επισκεφθούν τον συγκεκριμένο προορισμό, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα της Gambling ‘N Go.

Οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες της Gambling ‘N Go ανέλυσαν το μέσο κόστος διαφόρων παραγόντων σε κάθε μεγάλη πόλη της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων από οποιοδήποτε αεροδρόμιο του Λονδίνου, των ξενοδοχείων για διαμονή επτά εβδομάδων και ενός μενού σε εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας για δύο άτομα. Σε κάθε πόλη δόθηκε μια βαθμολογία στα 100 με βάση το κόστος κάθε συντελεστή, με τις χαμηλότερες βαθμολογίες να καθορίζουν ποιες πόλεις είναι οι πιο ακριβές.

Το στέμμα στην κατάταξη των πιο ακριβών μεσογειακών πόλεων για διακοπές κερδίζει το Μόντε Κάρλο στο Μονακό, με βαθμολογία 26,4.

Το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας με βαθμολογία 29,6. Η συγκεκριμένη πόλη είναι η πιο ακριβή στην κατάταξη για την κατανάλωση μιας μπύρας σε μπαρ, η οποία κοστίζει κατά μέσο όρο 7,37 λίρες.

Τρίτη στη λίστα είναι οι Κάννες της Γαλλίας -η πόλη λαμβάνει τελική βαθμολογία 29,8. Γνωστή ως η γκλαμουράτη πρωτεύουσα της Γαλλικής Ριβιέρας, μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση για τους ταξιδιώτες με χαμηλό προϋπολογισμό, αφού μόνο οι πτήσεις θα κοστίσουν κατά μέσο όρο 560 λίρες.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η γειτονική πόλη των Καννών, η Νίκαια, με συνολική βαθμολογία 36,1. Η πόλη έχει πολλά να προσφέρει, από την εκπληκτική Promenade des Anglais μέχρι τη ζωντανή Παλιά Πόλη, αλλά έχει επίσης την υψηλότερη τιμή για ένα ταξί, που ανέρχεται σε 1,84 λίρες ανά χιλιόμετρο.

Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει η Βαρκελώνη, η οποία έχει βαθμολογία 39,7. Στην ισπανική πόλη με την υπερβολική αρχιτεκτονική, συμπεριλαμβανομένης της la Sagrada Familia, για εβδομαδιαία διαμονή σε ξενοδοχείο οι ταξιδιώτες θα πρέπει να πληρώσουν, κατά μέσο όρο, 1.189 λίρες.

Η πρωτεύουσα της Μάλτας, η Βαλέτα, βρίσκεται στην έκτη θέση της λίστας, λαμβάνοντας βαθμολογία 41,8. Η Βαλέτα έχει μία από τις υψηλότερες τιμές για ένα μενού για δύο άτομα σε εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας, που κοστίζει κατά μέσο όρο 71 λίρες.

Την έβδομη θέση καταλαμβάνει η Χάιφα στο Ισραήλ, η οποία έχει βαθμολογία 44, με μια μπύρα σε κάποιο μπαρ να κοστίζει, κατά μέσο όρο 6,82 λίρες.

Η Βενετία βρίσκεται στην όγδοη θέση του καταλόγου και λαμβάνει βαθμολογία 44,4, με το κόστος επτά διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο στην πλωτή πόλη να ανέρχεται, κατά μέσο όρο, στις 1.067,50 λίρες.

Μια ακόμη γαλλική πόλη που βρίσκεται στη λίστα είναι η Μασσαλία στην ένατη θέση με βαθμολογία 45,6, με ένα γεύμα για δύο άτομα να κοστίζει κατά μέσο όρο 61,82 λίρες.

Τελευταία στη λίστα είναι η Μαρμπέλα στη νότια Ισπανία, καταλαμβάνοντας τη δέκατη θέση με βαθμολογία 46,1, η οποία έχει την υψηλότερη τιμή για ένα γεύμα για δύο άτομα, που διαμορφώνεται, κατά μέσο όρο, σε 79,37.

Οι πιο ακριβές πόλεις της Μεσογείου για διακοπές

Κατάταξη Πόλεις Συνολική βαθμολογία
1 Μόντε Κάρλο, Μονακό 26.4
2 Τελ Αβίβ, Ισραήλ 29.6
3 Κάννες, Γαλλία 29.8
4 Νίκαια, Γαλλία 36.1
5 Βαρκελώνη, Ισπανία 39.7
6 Βαλέτα, Μάλτα 41.8
7 Χάιφα, Ισραήλ 44.0
8 Βενετία, Ιταλία 44.4
9 Μασσαλία, Γαλλία 45.6
10 Μαρμπέλα, Ισπανία 46.1

Οι πιο οικονομικές πόλεις της Μεσογείου για διακοπές

Κατάταξη Πόλεις Συνολική βαθμολογία
1 Οράν, Αλγερία 94.9
2 Πορτ Σάιντ, Αίγυπτος 90.3
3 Αλγέρι, Αλγερία 88.0
4 Τύνιδα, Τυνησία 87.0
5 Ταγγέρη, Μαρόκο 82.5
6 Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος 82.3
7 Σμύρνη, Τουρκία 81.9
8 Μερσίνα, Τουρκία 81.8
9 Αττάλεια, Τουρκία 79.6
10 Κωνσταντινούπολη, Τουρκία 77.7

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *