©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Which? καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να διατηρήσει τους κανονισμούς για την προστασία των ταξιδιωτικών πακέτων

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Να διατηρήσει τις προστατευτικές διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις οργανωμένες διακοπές εν μέσω της αναθεώρησης μιας σειράς ευρωπαϊκών νόμων μετά το Brexit, προτρέπει τη βρετανική κυβέρνηση ο συνήγορος των καταναλωτών Which?.

Οι κανονισμοί για την προστασία των ταξιδιών κινδυνεύουν λόγω του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τη διατήρηση του δικαίου της ΕΕ, το οποίο θα προβλέπει την κατάργηση ή την τροποποίηση μιας σειράς νόμων που προέρχονται από την ΕΕ μέχρι το τέλος του έτους.

Η Which? δήλωσε ότι κατανοεί ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προβεί σύντομα σε διαβούλευση σχετικά με τις αλλαγές στους κανονισμούς.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπάθησαν τον περασμένο μήνα να διασφαλίσουν ότι οι κανονισμοί για τα οργανωμένα ταξίδια (PTRs) δεν θα καταργηθούν με τροπολογίες που προσπαθούν να αναγκάσουν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει.

Η Which? κάλεσε την κυβέρνηση να διατηρήσει τις “ζωτικής σημασίας προστατευτικές διατάξεις” για τις βρετανικές και διεθνείς διακοπές.

Οι υπουργοί θα πρέπει επίσης “να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να τις ενισχύσουν, ώστε οι παραθεριστές να μην έχουν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη μάχη για να επιβάλουν τα δικαιώματά τους στο εξωτερικό ή για να λάβουν τις επιστροφές χρημάτων και τις αποζημιώσεις που δικαιούνται όταν δεν πραγματοποιούν τις διακοπές για τις οποίες έχουν πληρώσει”.

Ο αναπληρωτής ταξιδιωτικός συντάκτης τη Which?, Jo Rhodes, δήλωσε: “Είναι ανησυχητικό ότι υπάρχει ένας υπαρκτός κίνδυνος οι προστατευτικές διατάξεις στις οποίες βασίζονται εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε χρόνο να κινδυνεύουν να αποδυναμωθούν”.

Είναι ζωτικής σημασίας, πρόσθεσε, να διατηρηθούν -και να ενισχυθούν- αυτές οι διασφαλίσεις για τις διακοπές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ώστε να παρέχεται στους καταναλωτές πλήρης εμπιστοσύνη κατά τον προγραμματισμό των αποδράσεών τους.

Μεταξύ των κανονισμών που έχουν διατηρηθεί σε ισχύ στο Ην. Βασίλειο από την εποχή ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αυτός για τα οργανωμένα ταξίδια του 2018 και ο κανονισμός ΕΕ 261/2004, που καλύπτει την αποζημίωση για την καθυστέρηση και την ακύρωση πτήσεων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *