©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ην. Βασίλειο: Αισιοδοξία για ανάκαμψη του εισερχόμενου τουρισμού

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ανακάμπτει η εμπιστοσύνη για τα εισερχόμενα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Ένωσης Ukinbound, η οποία, ωστόσο, προειδοποιεί ότι είναι μακρύς ακόμη ο δρόμος για την πλήρη αποκατάσταση της αγοράς.

Η τελευταία έρευνα μελών της ένωσης έδειξε ότι το 56% των επιχειρήσεων εισερχόμενου τουρισμού είναι σίγουρες για τις κρατήσεις, τα έσοδα επισκεπτών και τις παραγγελίες των πελατών για τους επόμενους 12 μήνες, αριθμός που έχει να καταγραφεί από τον Ιούλιο του 2019.

Τα αποτελέσματα συμπίπτουν με την άρση όλων των περιορισμών στις τεστ Covid για τους εμβολιασμένους διεθνείς επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τις 4 το πρωί σήμερα.

Αν και η εμπιστοσύνη σε όλη τη βιομηχανία εισερχόμενου τουρισμού επιστρέφει, οι κρατήσεις για το 2022 δεν αναμένεται να φτάσουν τα προ-πανδημικά επίπεδα για τις περισσότερες επιχειρήσεις φέτος.

Άλλα ευρήματα της έρευνας

Η έρευνα της Ukinbound αποκάλυψε, επίσης, ότι:

  • Σχεδόν τέσσερις στις πέντε επιχειρήσεις εισερχόμενου τουρισμού αναμένουν μείωση των εργασιών toyw το α’ τρίμηνο -78% των επιχειρήσεων αναμένουν ότι οι κρατήσεις/ο αριθμός των επισκεπτών/οι παραγγελίες πελατών για το α’ τρίμηνο του 2022 θα είναι χαμηλότερες από το ίδιο διάστημα πριν από την πανδημία
  • Τα έσοδα Ιανουαρίου – Μαρτίου αναμένεται να μειωθούν κατά μέσο όρο κατά 67%. Tο 72% των επιχειρήσεων αναμένoυν ότι τα έσοδα το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα είναι μειωμένα, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από την πανδημία, κατά μέσο όρο 67%.
  • Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες για την άνοιξη/καλοκαίρι αναμένεται να μειωθούν κατά 46%. Τα τρία τέταρτα (77%) των επιχειρήσεων αναμένουν ότι οι κρατήσεις/αριθμός επισκεπτών/παραγγελίες πελατών για το διάστημα Απριλίου – Σεπτεμβρίου 2022 θα μειωθούν κατά μέσο όρο κατά 46%, σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της UKinbound, Joss Croft, δήλωσε: “Μετά από μια παύση δύο ετών, είναι φανταστικό ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη επιστρέφει επιτέλους και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πλέον ανοιχτό για τις επιχειρήσεις”.

“Τα μέλη μας ανυπομονούν να καλωσορίσουν ξανά τους διεθνείς επισκέπτες με ανοιχτές αγκάλες και να αρχίσουν να διαπραγματεύονται τον δρόμο τους προς την ανάκαμψη, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε τα επίπεδα εμπιστοσύνης να αποσιωπήσουν την πραγματικότητα. Το 2022 θα είναι δύσκολο. Οι επιχειρήσεις εισερχόμενου τουρισμού έχουν δημιουργήσει τεράστια χρέη κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η έρευνά μας δείχνει ότι τα έσοδα φέτος θα εξακολουθήσουν να είναι σημαντικά μειωμένα, έναντι του 2019. Ο εισερχόμενος διεθνής τουρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα κρίσιμο στοιχείο που θα επιταχύνει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, αλλά είναι επίσης ένας ανταγωνιστικός κλάδος και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να εφησυχάσει. Είναι ζωτικής σημασίας η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να συνεχίσει να επενδύει στην προώθηση της Βρετανίας στο εξωτερικό και να εφαρμόζει πολιτικές και χρηματοδότηση που υποστηρίζουν την ανάκαμψη και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, σε ολόκληρο τον κλάδο”, κατέληξε ο Joss Croft.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *