Κ. Νοτοπούλου: “Μαζί να χαράξουμε την εθνική στρατηγική για τον Τουρισμό”

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Από την Κρήτη, τη «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμού παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Ηράκλειο, από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, οι θέσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τις εργασιακές σχέσεις.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου ως τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία, ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είναι:
«Θεματικές μορφές τουρισμού- αναδιαμόρφωση τουριστικού προϊόντος»
«Χωροταξικός σχεδιασμός – Υποδομές – Περιβάλλον»
«Τουρισμός και σύνδεση με εθνικό Παραγωγικό Δυναμικό»
«Επιχειρηματικότητα»
«Προστασία της εργασίας και Επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα»
«Τουριστική Διακυβέρνηση σε 3 επίπεδα: σε Εθνικό Επίπεδο, σε Περιφερειακό Επίπεδο, σε επίπεδο του προορισμού ως εργαλείο σύνθεσης και υλοποίησης, οι DMMOs για τη στήριξη του τουρισμού, τον ανασχεδιασμό της τουριστικής προσφοράς, της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό.

«Eίμαστε στην Κρήτη, τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, εδώ που κρατάτε ψηλά τη σημαία της ελληνικής φιλοξενίας ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες» τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου, «στην Κρήτη που με τη συνεργατικότητα, την προνοητικότητα, την σκληρή προσπάθεια έχει υπερβεί τις προσδοκίες στον τομέα του τουρισμού, χωρίς την στήριξη και τον αναγκαίο σχεδιασμό από την Πολιτεία. Στην Κρήτη που πρώτη κατανοεί την ανάγκη για την αλλαγή μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης, για την μετάβαση στην επόμενη ημέρα» δήλωσε.

Και συνέχισε: «Είμαστε εδώ -ΜΑΖΙ- για να σας προτείνουμε τη χάραξη μίας εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό, γιατί ο Τουρισμός είναι εθνική υπόθεση» υπογράμμισε. Όπως είπε, η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό θα πρέπει να αποτελεί προϊόν ευρείας εθνικής και κοινωνικής συναίνεσης, σε όλες τις επιμέρους εμπλεκόμενες πολιτικές, από τα τοπικά και εθνικά σχέδια παραγωγικής ανασυγκρότησης, από την ιεράρχηση των κοινωνικών και αναπτυξιακών υποδομών, ως τις εργασιακές σχέσεις. Υπογράμμισε τη σημασία του τουριστικού τομέα για την οικονομία της χώρας, ως αναπτυξιακό τομέα αιχμής και μετέφερε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μακροπρόθεσμη υλοποίηση των στόχων που από κοινού θα τεθούν”.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου δήλωσε πως τώρα είναι η ώρα για τη θωράκιση του τουριστικού μας προϊόντος με στόχο την επίτευξη του «βιώσιμου τουρισμού σε βιώσιμους προορισμούς. Με βάση τις αρχές που ανέφερε ο Πρόεδρος εκπονήσαμε το Στρατηγικό Τουριστικό Σχεδιασμό μας, ώστε να βελτιώσουμε το θετικό αποτύπωμα του τουρισμού σε εθνικό, σε περιφερειακό και σε τοπικό επίπεδο».

Για όλα αυτά ανέφερε, απαιτείται σαφής δέσμευση και πολιτική βούληση την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, απέδειξε ότι διαθέτει.

Αναφέρθηκε ακόμη στις ιστορικές επιδόσεις όλων των εποχών σε όλα τα τουριστικά μεγέθη που επιτεύχθηκαν από την στρατηγική που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως εξής:
• σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε μια τουριστική πολιτική με στόχο τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο
• καταφέραμε η Ελλάδα να καθιερωθεί στους 5 πιο δημοφιλείς παγκόσμιους προορισμούς για διακοπές
• δημιουργήσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τις θεματικές μορφές τουρισμού.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου χαρακτήρισε ακόμη ως μια από τις μεγαλύτερες ολιγωρίες της κυβέρνησης της ΝΔ, την «αδυναμία διαμόρφωσης ολοκληρωμένης τουριστικής στρατηγικής με το βλέμμα στο μέλλον, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται το μέλλον του ελληνικού τουρισμού».
Ακόμη ανέφερε ενδεικτικά, αποτυχίες της ΝΔ σε ότι αφορά στην κατάρρευση μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων, στην κατάρρευση της εργασίας, της τουριστικής εκπαίδευσης, συστήματος ελέγχων.
«Ακόμα και ο τουρισμός έπαψε να είναι μία όαση στην έρημο των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε. «Πλήττεται από τις ίδιες πολιτικές που πλήττουν κάθε πολίτη όπως η αισχροκέρδεια και η ακρίβεια και υπονομεύεται η αναπτυξιακή πορεία της χώρας και η ευημερία των πολλών. Έχουμε υποχρέωση να διαβάσουμε τα μηνύματα από την παγκόσμια αγορά και να προχωρήσουμε στον στρατηγικό ανασχεδιασμό της τουριστικής προσφοράς δημιουργώντας αποδοτικότερη ζήτηση και υψηλότερα οφέλη για την κοινωνία» τόνισε καλώντας τον κόσμο του τουρισμού στην από κοινού χάραξη της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *