Κορωνοϊός: Σε κίνδυνο η Κορνουάλη λόγω της μείωσης των τουριστών κατά το Πάσχα

ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε μια περίοδο που η Κορνουάλη θα έπρεπε να σφύζει από τουρίστες, ο Κορωνοϊός έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη μείωση των επισκεπτών.

Άλλο ένα θύμα του Κορωνοϊού είναι η Κορνουάλη, καθώς οι  περιορισμοί, που έχουν τεθεί σε εφαρμογή και για τα ταξίδια στο εσωτερικό της Βρετανίας, θα οδηγήσουν σε 80% μείωση των δραστηριοτήτων του κλάδου, εάν οι τουρίστες δεν έχουν  επιστρέψει μέχρι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2020.

Ήδη οι απώλειες από τους τουρίστες, που δεν επισκέφθηκαν την περιοχή κατά τις διακοπές του Πάσχα λόγω της πανδημίας, ανήλθαν στα 300 εκατ. λίρες.

Ο επικεφαλής του Visit Cornwall, Malcolm Bell δήλωσε στο Sky News, ότι η κατάσταση αυτή αποτελεί μια μεγάλη δοκιμασία για τον τουριστικό κλάδο. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:

“Πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρό θέμα ρευστότητας, καθώς ήδη από το χειμώνα ξοδεύουν τα οικονομικά τους αποθέματα.

Βασικά η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, καθώς αρκετές επιχειρήσεις βρίσκονται πολύ κοντά  στο όριο υπερανάληψης και όχι μόνο δε λαμβάνουν χρήματα, αλλά και καλούνται να προχωρήσουν σε αποζημιώσεις προς τους πελάτες τους”.

Το Πάσχα αποτελεί σημαντική περίοδο για την Κορνουάλη, καθώς δέχεται 150000 με 180000 επισκέπτες με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος του Κορωνοϊού στο Devon και την Κορνουάλη έχει ξεκινήσει εκστρατεία με το hashtag #comebacklater.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *