Κύπρος: Αισιοδοξία για μια καλή τουριστική σεζόν | Συνάντηση Κουμή – Σιζόπουλου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αισιοδοξία για μια καλή τουριστική σεζόν εξέφρασε ο υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, τονίζοντας πως πέρα από την βασική τουριστική αγορά της Κύπρου, αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου, αναμένονται αυξημένες ροές αφίξεων από την Πολωνία, τη Γαλλία, τις σκανδιναβικές χώρες, καθώς και από την νέα αγορά της Σαουδικής Αραβίας.

Ο κ. Κουμής επανέλαβε επίσης τον στόχο του Υφυπουργείου για αύξηση των τουριστικών αφίξεων κατά 5% με 10% σε σύγκριση με το 2022, ενώ εξήγγειλε πρωτοβουλίες για ρύθμιση χρονιζόντων ζητημάτων όπως την ηχορύπανση και τη λειτουργία των κέντρων αναψυχής μετά τις εορτές του Πάσχα.

Ο κ. Κουμής δέχθηκε στο υφυπουργείο Τουρισμού, αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Κινήματος, Μαρίνο Σιζόπουλο, ο οποίος μετέφερε την στήριξή του στον κ. Κουμή «για να συνεργαστούμε και να βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει και το οποίο πρέπει να διαχειριστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Είναι πολύ καλά γνωστό, ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους κύριους πυλώνες της κυπριακής οικονομίας και ως εκ τούτου ανεξάρτητα από τις πολιτικές, τις κομματικές μας τοποθετήσεις, όλοι οφείλουμε να συνδράμουμε στην προσπάθεια της όσο το δυνατόν διατήρησης και περαιτέρω αναβάθμισης της ποιότητας του τουριστικού μας ρεύματος, καθώς επίσης η πατρίδα μας να καταστεί ένας προνομιακός ποιοτικός τουριστικός προορισμός», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Σιζόπουλος.

Στις δικές του δηλώσεις, ο υφυπουργός Τουρισμού εξέφρασε αισιοδοξία για τη φετινή χρονιά, προσθέτοντας πως ο στόχος του υφυπουργείο είναι η αύξηση 5% με 10% στις τουριστικές αφίξεις σε σχέση με πέρσι.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι, αναμένεται μια αύξηση από σειρά αγορών, η μεγαλύτερη μας αγορά, η αγγλική αγορά, αναμένεται να έχει μια μικρή αύξηση και είναι σημαντικό να την κρατήσουμε σε αυτά τα επίπεδα», είπε ο κ. Κουμής προσθέτοντας πως απ’ εκεί και πέρα αναμένουμε αυξήσεις από κάποιες άλλες αγορές, όπως η πολωνική αγορά, η αγορά της Γαλλίας, οι Σκανδιναβικές αγορές, που φαίνεται τελικά πως παρά τις αρχικές αρνητικές προβλέψεις για δύο από αυτές, είναι πολύ πιθανό πλέον να έχουμε θετικά αποτελέσματα και από τις τέσσερις αγορές της Σκανδιναβίας.

«Και είναι και κάποιες νέες αγορές, που έχουμε ξεκινήσει να επενδύουμε, όπως η αγορά της Σαουδικής Αραβίας που επίσης αναμένουμε να έχουμε κάποια πολύ θετικά αποτελέσματα», σημείωσε.

Κινήσεις για κέντρα αναψυχής και ηχορύπανση

Παράλληλα, ο κ. Κουμής είπε ότι μετά τις διακοπές του Πάσχα θα υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά θέματα που χρήζουν και νομοθετικής ρύθμισης, όπως τη λειτουργία των κέντρων αναψυχής και το νομοσχέδιο που αφορά την ηχορύπανση. Για το τελευταίο, ο κ. Κουμής είπε πως το Υφυπουργείο είναι σε επικοινωνία με το Υπουργείο που έχει την αρμοδιότητα του θέματος (Εσωτερικών).

«Είναι κάποια θέματα που απασχολούν τον τουρισμό της χώρας εδώ και δεκαετίες τα οποία όμως χρήζουν πλέον άμεσης επίλυσης και εμείς ως Υφυπουργείο Τουρισμού θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με τα κοινοβουλευτικά κόμματα με σκοπό να οδεύσουμε προς την άμεση επίλυσής τους», είπε.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *