Μπάμπης Σιάτρας: «Βιώσιμος τουρισμός στην Αττική, ένας στόχος που μαζί μπορούμε να πετύχουμε»

ΓΝΩΜΗ

του Μπάμπη Σιάτρα (*)
Η Αττική, η πρώτη και πολυπληθέστερη Περιφέρεια της Ελλάδας, αποτελεί μία από τις Περιφέρειες με τον περισσότερο τουρισμό. Άλλωστε, η Ακροπόλη, η Πλάκα, το Σούνιο και οι εξαιρετικές φυσικές της ομορφιές, την έχουν καταστήσει από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Ο Τουρισμός αποτελεί έναν από τους πυλώνες της οικονομίας μας. Είναι η κινητήριος δύναμή μας, καθώς προσφέρει νέες θέσεις εργασίας, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία σε πολλούς άλλους παραγωγικούς κλάδους και τομείς που συνδέονται με την τουριστική δραστηριότητα. Ωστόσο, η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ τουρισμού και καθημερινής ζωής των μόνιμων κατοίκων είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας. Η αύξηση της τουριστικής κίνησης πρέπει να συνοδεύεται από επενδύσεις σε υποδομές και αναπτυξιακά έργα. Η βελτίωση των μεταφορικών δικτύων και η δημιουργία πράσινων χώρων είναι απαραίτητες για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των επισκεπτών και των κατοίκων μας.

Παράλληλα, για να ενισχύσουμε τον τουρισμό πρέπει να προχωρήσουμε σε στοχευμένες δράσεις τουριστικής ανάπτυξης και προβολής.

money tourism copyright photo
©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Για τον λόγο αυτό πρέπει να προχωρήσουμε σε ειδικές μελέτες με σκοπό τη χαρτογράφηση των σημείων ενδιαφέροντος της Αττικής. Να προχωρήσουμε στη συμμετοχή της Περιφέρειάς μας σε διοργανώσεις, συνέδρια, παρουσιάσεις τουριστικών προορισμών, αλλά και σε επαγγελματικές συναντήσεις με θεσμούς, φορείς και ευρύτερα παράγοντες του τουρισμού.

Επειδή, όμως βιωσιμότητα σημαίνει και διαφοροποίηση για το τουριστικό μας προϊόν, είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε με σχέδιο, οργανωμένα, για την ανάπτυξη και για την ενίσχυση θεματικών μορφών τουρισμού στην Περιφέρειά μας. Επιπροσθέτως, για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, είναι σημαντικό να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε έρευνες ικανοποίησης επισκεπτών στην Αττική και στο εξωτερικό, εντοπίζοντας που χρειάζεται να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση. Και παράλληλα, να προχωρήσουμε σε μια ολοκληρωμένη επικοινωνιακή εκστρατεία με συνεκτική παρουσία σε διαδίκτυο και με έντυπα. Αυτή η τελευταία ενέργεια που προανέφερα θα αποτελέσει ένα κρίσιμο εργαλείο του σχεδιασμού μας.

athina

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, ο τουρισμός στην Αττική μπορεί να είναι βιώσιμος και αποτελεσματικός με τη σωστή διαχείριση και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. Με το κατάλληλο σχέδιο και με συστηματική και μεθοδική δουλειά μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Αυτό θα εξασφαλίσει όχι μόνο την ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και τη διατήρηση της Αττικής, ως έναν ανεκτίμητο πολιτιστικό και ιστορικό θησαυρό. Αυτό πρέπει να γίνει με σεβασμό προς τους μόνιμους κατοίκους της πόλης, το περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Μόνον έτσι μπορεί η Αττική να συνεχίσει να είναι ένας ελκυστικός προορισμός για τους ταξιδιώτες και ένας χώρος όπου οι κάτοικοι μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς και περήφανα.

(*) Ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Σιάτρας είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, με τον συνδυασμό “ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ” του Νίκου Χαρδαλιά. Είναι Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Μεγάλωσε στην περιοχή του Ζωγράφου και είναι παντρεμένος με την Αναστασάκη Ειρήνη, Βιολόγο & Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής και έχει δύο κόρες, την Μαρίλια και την Αθηνά.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *