veronis

ΜΥΚΟΝΟΣ: Στο πλευρό του Χρήστου Βερώνη, δημοτικά στελέχη και επώνυμοι Μυκονιάτες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στην σύνταξη κοινής επιστολής, προχώρησαν 17 δημοτικά στελέχη της Μυκόνου, που σήμερα βρίσκονται στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Βερώνη και οι οποίοι εξηγούν τους λόγους που λένε ένα “μεγάλο ΟΧΙ”, στην πολιτική του σημερινού δημάρχου κ. Κουκά.

Η επιστολή

Η επιστολή έχει ως εξής:

“Αρχή άνδρα δείκνυσι (Η εξουσία δείχνει τον άνδρα)

Γιατί διαχωρίσαμε τη θέση μας από τον Κ. Κουκά

3 ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΓΚΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΡΥΠΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΝΤΙΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Πρώην μέλος της Πρωτοβουλίας Δράσης και Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού Γ.Αξιώτης (Γρυπάρειο)
ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΓΡΥΜΠΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΣΤΑΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Πρώην μέλη της Επόμενης Μέρας

ΝΑΖΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Πρώην μέλος ΚΕΠΟΜ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Πρόεδρος: ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αντιπρόεδρος: ΛΥΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Μέλη: ΣΑΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΣΗΜΟΜΥΤΗΣ ΝΙΚOΣ ΧΑΡΔΑΛΟΥΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΚΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΟΥΤΣΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΛΥΚΟΥΡΗΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ
ΛΟΙΖΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

Αγαπητοί συμπολίτες,
Μυκονιάτισσες και Μυκονιάτες

Εμείς που υπογράφουμε αυτή την επιστολή ζήσαμε από κοντά τα έργα και τις ημέρες της δημαρχίας Κουκά τα τελευταία 5 χρόνια.
Κάποιοι στη δημοτική πλειοψηφία από θέσεις ευθύνης και άλλοι ως μέλη της αντιπολίτευσης, βάλαμε πλάτη στα δύσκολα και στηρίξαμε από κοινού αυτά που επέβαλε το συμφέρον του νησιού μας, μακριά από παραταξιακές σκοπιμότητες και προσωπικές ιδιοτέλειες.
Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να επιλύσουμε προβλήματα και να δικαιώσουμε τις δικές σας προσδοκίες. Μας ένωνε και μας ενώνει όλους, είτε στη συμπολίτευση, είτε στην αντιπολίτευση, η αγάπη για το τόπο μας και η έγνοια για το μέλλον των παιδιών μας.
Θέλαμε, και πραγματικά θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει πολλά περισσότερα.
Δυστυχώς απ’ την αρχή ΟΛΟΙ είχαμε να αντιμετωπίσουμε 2 προβλήματα: Τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά και τον αντιδήμαρχο Μιλτιάδη Ατζαμόγλου.
Ο μεν Δήμαρχος εξαρχής μας έδειξε τις πραγματικές διαθέσεις του. Ράθυμος. Με την συνήθεια να έρχεται στο Δήμο μας στις 2 το μεσημέρι λίγο πριν κλείσουν οι υπηρεσίες. Ανόρεχτος για πραγματική δουλειά, ανάλωνε το περισσότερο χρόνο του στα social media και στη δημιουργία και διατήρηση μιας απαστράπτουσας προσωπικής εικόνας, με αποκλειστικό στόχο την διεύρυνση του κύκλου γνωριμιών του και την προσωπική του προβολή.

Χωρίς καμία ηγετική και διοικητική ικανότητα αλλά κυρίως χωρίς καμιά διάθεση να ακούσει και να πράξει τα δέοντα. Στις πολλαπλές μας εκκλήσεις να παρέμβει σε ζητήματα μικρά ή μεγάλα η σταθερή του απάντηση ήταν: Είμαι αναρμόδιος!
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το νησί μας να αρχίσει να χωλαίνει σε νευραλγικούς τομείς του. Αποψίλωση των υπηρεσιών και απροθυμία των υπαλλήλων να αναλάβουν πρωτοβουλίες από τη στιγμή που δεν είχαν τη παραμικρή κάλυψη από τη πολιτική ηγεσία του δήμου.
Τρανό παράδειγμα διοικητικής ανικανότητας είναι το γεγονός ότι ο Δήμος μας κατέληξε να πληρώνει περισσότερα χρήματα για αμοιβές σε εξωτερικούς συνεργάτες, από ότι για μισθοδοσία στο προσωπικό του! Φυσικά οι εξωτερικοί συνεργάτες του νυν Δημάρχου ήταν πάντα επιλεγμένοι με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον και ως κύριο έργο είχαν τη προβολή του.
Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι ο Δήμος Μυκόνου δεν έχει απορροφήσει ούτε καν τα 4.500.000 ευρώ που είχε στη διάθεσή του από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα τα τελευταία χρόνια, έναντι των περίπου 21.000.000 ευρώ που απορρόφησε ο Δήμος Σαντορίνης!
Ανυπόστατη δικαιολογία της ανικανότητας και της αδιαφορίας του Δημάρχου αποτελεί και ο ισχυρισμός ότι: “δεν έκαναν έργα γιατί βρήκαν το δήμο καταχρεωμένο και μέχρι σήμερα εξοφλούν οφειλές του παρελθόντος”! Το παραμύθι αυτό σερβίρουν προεκλογικά στη ξεχασμένη από το Δήμο, Άνω Μερά.

Ο υ δ έ ν ψ ε υ δ έ σ τ ε ρ ο!

Το αποθεματικό του δήμου στις 31-12-2014 που παρέλαβαν κατατεθειμένο στους τραπεζικούς λογαριασμούς ήταν 11.750.236,43 ευρώ! Επομένως χρήματα είχαν. Πρόγραμμα και όρεξη για δουλειά δεν υπήρχε.

Τρανότερο παράδειγμα κακοδιοίκησης αποτελεί η ΔΕΥΑΜ. Το πιο σημαντικό νομικό πρόσωπο του νησιού μας άλλαξε διοίκηση 4 φορές σε 4 χρόνια. Αρχικά ορίζεται πρόεδρος ο Μιχάλης Ζουγανέλης Μπαλτάς, μετά ο ίδιος ο Δήμαρχος, μετά πάλι Μιχάλης Ζουγανέλης, και τώρα πρόσφατα αναλαμβάνει ο κος Γιώργος Μπουγιούρης, λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν! Φυσικά όλοι είδαμε αυτά τα χρόνια τα αποτελέσματα της ανυπαρξίας διοίκησης της ΔΕΥΑΜ στο νερό της βρύσης μας και στις συνεχείς βλάβες του δικτύου αποχέτευσης, με τα γνωστά δυσμενή αποτελέσματα για το περιβάλλον και την εικόνα του νησιού μας.

Η πολιτική και διοικητική ανεπάρκεια της σημερινής διοίκησης του δήμου μας ήταν εμφανής και στην ανυπαρξία ενεργειών για την πρόληψη και αποτροπή δυσμενών εξελίξεων για τους Μυκονιάτες, όπως οι νέες, υπερβολικά υψηλές αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και οι δασικοί χάρτες.

Ήταν όμως η ανεπαρκής αστυνόμευση που οδήγησε στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί μας, το θέμα της ασφάλειας. Η υποκατάσταση της Αστυνομίας από ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης ήταν εντελώς αναποτελεσματική.
Το εμπόριο ναρκωτικών, η πορνεία, οι μπράβοι, η “πειρατεία” στις μεταφορές, η καταπάτηση δημοσίων χώρων και η παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών, κυριάρχησαν στη καθημερινότητα του νησιού μας.
Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης ήταν ο περσινός ξυλοδαρμός του Αντιδημάρχου, του κατά γενική ομολογία δεξιού χεριού του Κύριου Κουκά.
Ο Κος Μιλτιάδης Ατζαμόγλου ήταν ο δεύτερος μέσα στο Δήμο που υπονόμευε συστηματικά το έργο των υπολοίπων. Με άμεση επιρροή στις αποφάσεις και στον τρόπο λειτουργίας του παιδικού του φίλου, Κύριου Κουκά, δημιουργούσε συστηματικά ένα απροσπέλαστο τείχος προς όλους εμάς που πασχίζαμε να κάνουμε έργο και να επηρεάσουμε τον Δήμαρχο προς μια θετική κατεύθυνση. Την ίδια ώρα η δική του συνεισφορά στη διοίκηση ήταν ανεπαρκέστατη. Πολλές φορές έκανε μήνες ολόκληρους να πατήσει στον Δήμο.
Οι λόγοι αυτής της συμπεριφοράς αυτά τα σχεδόν 5 βασανιστικά χρόνια για εμάς, αποκαλύφθηκαν περίτρανα το τελευταίο καλοκαίρι.

Όλο το καλοκαίρι διαλαλούσε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Μυκόνου ότι δεν στηρίζει πλέον τον Δήμαρχο και ότι θα κάνει τον δικό του συνδυασμό για τις επερχόμενες εκλογές!
Ο απόλυτος διαχρονικός υπονομευτής της Δημαρχίας Κουκά βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο πλευρό του.
Τα “βαρίδια” στο δήμο έχουν ονοματεπώνυμο: Κουκάς, Ατζαμόγλου!

Τι κάναμε εμείς; Τηρήσαμε την εντολή που μας δώσατε εσείς Μυκονιάτες και Μυκονιάτισσες για να μην διαλυθεί τελείως ο τόπος μας. Με αίσθημα ευθύνης κρατήσαμε τα πόστα μας και δουλέψαμε μέχρι τη τελευταία στιγμή για να κρατήσουμε το νησί μας όρθιο. Δεν αποχωρήσαμε νωρίτερα, όπως κάποιοι μας προέτρεπαν, για να μη διαλυθεί εντελώς ο δήμος, μεσούσης της τουριστικής περιόδου.
Η περαιτέρω όμως παραμονή μας και η κάλυψη των αδυναμιών της ηγεσίας του δήμου, εν όψει μάλιστα των δημοτικών εκλογών θα αποτελούσε συγκάλυψη. Δε μπορούσαμε να είμαστε εκ νέου συνένοχοι στο καταστροφικό έργο του Κύριου Κουκά ο οποίος θα συνέχιζε έτσι ανενόχλητος να παίζει σε βάρος των συμφερόντων του νησιού μας.
Αποφασίσαμε έτσι, τούτη τη κρίσιμη ώρα να συνταχθούμε με έναν πραγματικό τιμονιέρη το Δήμαρχο των έργων και της συνέπειας, το Χρήστο Βερώνη.
Ο Χρήστος Βερώνης με το κύρος που διαθέτει και την εκτίμηση που απολαμβάνει στα κέντρα λήψης των αποφάσεων θα εξασφαλίσει τη στήριξη που χρειάζεται το νησί μας ώστε να αναστραφεί ο κατήφορος. Χωρίς λεονταρισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού (όπως η μήνυση σε βάρος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ή η τελευταία προεκλογική έκκληση για εισαγγελέα), θα επιβάλει το σεβασμό όλων απέναντι στη Μύκονο.
Όσον αφορά τη τεχνητή ανησυχία που δημιουργούν κάποιοι για το κίνδυνο που διατρέχει η τουριστική σαιζόν εξαιτίας των εκλογών, λέμε προς όλους, να μην ανησυχούν. Η νίκη που οι Μυκονιάτες θα δώσουν στο συνδυασμό μας, θα μας οπλίσει με δύναμη και θα καλύψουμε το κενό που δημιουργεί η ανυπαρξία της σημερινής δημοτικής ηγεσίας, άλλωστε αυτό κάναμε όλα αυτά τα χρόνια χωρίς καμία καθοδήγηση .
Ο συνδυασμός της ΝΙΚΗΣ, που συγκροτούμε όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτή την επιστολή, ενισχύεται από έμπειρους και δοκιμασμένους με επιτυχία στα κοινά, αλλά κυρίως με νέες και νέους δυναμικούς Μυκονιάτες με όραμα και διάθεση για προσφορά.

Με το Χρήστο Βερώνη στο τιμόνι του δήμου η Μύκονος επιστρέφει στο ΜΈΛΛΟΝ και γίνεται ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ!”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *