staikouras

Ο κύβος ερρίφθη!!! | Ανακοινώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών η αύξηση στα 3 εκατ. € του ορίου ενίσχυσης ανά επιχείρηση | VIDEO

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΥ ΦΟΡΕΙΣ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υιοθέτηση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αύξηση του ορίου ενίσχυσης των επιχειρήσεων κατά 3 εκατ. ευρώ, ανά επιχείρηση, πλέον του ισχύοντος καθεστώτος ενίσχυσης των 800.000 ευρώ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ και βουλευτή βορείου Τομέα Αθηνών Ανδρέα Λοβέρδου και δικαιώνοντας το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, που μόνο του από την πρώτη στιγμή, από τις 13 Οκτωβρίου, πρόβαλε το θέμα.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ξανά την σημασία τόνωσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, κάνοντας λόγο για δισταγμό της κυβέρνησης να υιοθετήσει το μέτρο και μνημονεύοντας ξανά το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ με τον υπουργό Οικονομικών, αφού χαρακτήρισε “εύστοχη” την ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, να δηλώσει: “Είναι μια σημαντική εξέλιξη. Δεν διστάζουμε και θα προχωρήσουμε. Η κυβέρνηση συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στην συζήτηση που γίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσωρινό πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων. Σήμερα το πρωί μάλιστα είχαμε τηλεδιάσκεψη για την εναρμόνιση του πλαισίου στήριξης. Η συνεργασία μας με τους εταίρους φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία. Το μέτρο αφορά τις μη καλυπτόμενες δαπάνες επιχειρήσεων, από την 1η Μαρτίου 2020, έως 30 Ιουνίου 2021, που υπέστησαν μείωση κύκλου εργασιών τουλάχιστον κατά 30%”.

loverdosΚαι συνέχισε λέγοντας ότι οι καλυπτόμενες δαπάνες είναι δαπάνες που δεν μπορούν να καλυφθούν από άλλα μέσα (κέρδη, άλλες ενισχύσεις, κ.λπ.,) και οι ενισχύσεις δεν σωρεύονται, ως εκ τούτου είναι επιπλέον δυνατότητα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, διακριτή από όλες τις υπόλοιπες. Διευκρίνισε δε ότι η επιπλέον χρηματοδότηση έως 3 εκατ. € ανά επιχείρηση, είναι έκτακτο μέτρο και δεν θα σημάνει την αύξηση από τις 800.000 ευρώ, στα 3 εκατ., το μόνιμου ορίου.

Και κατέληξε: “Είμαστε σε επαφή με την Κομισιόν για την οριστικοποίηση του νέου καθεστώτος που θα έχει και κλαδική διάσταση”, αφήνοντας να εννοηθεί σαφώς ότι τομείς όπως ο Τουρισμός που επλήγησαν ιδιαίτερα θα τύχουν  ιδιαίτερης προσοχής.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις ευρωπαϊκές αρχές κατάφερε ήδη τα εξής:

  • αυξήθηκε το όριο στις 800.000 ανά επιχείρηση
  • εντάσσονται πλέον και πολύ μικρές επιχειρήσεις με απάλειψη γραφειοκρατικών και άλλων προβλημάτων
  • παρατάθηκε η ισχύς των ενισχύσεων, έως τον Ιούνιο 2021

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υιοθέτηση της απόφασης αυτής, ακόμη και σήμερα. Έγραψε χαρακτηριστικά: “Η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες, αυξάνει στα 3 εκατ. € το όριο ενίσχυσης ανά επιχείρηση, υιοθετώντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 14ης Οκτωβρίου 2020, δικαιώνοντας έτσι  το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ που ανέδειξε το θέμα από την πρώτη στιγμή και πίεσε προς την κατεύθυνση αυτή, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και την ΠΟΞ, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο που έφερε το θέμα στην Βουλή και την τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα ανακοινώσει άμεσα, ίσως και σήμερα, την υιοθέτηση του μέτρου αυτού ως προς το όριο και παράλληλα την επέκτασή του και για το 2021, σύμφωνα με την απόφαση της Κομισιόν”.

Η συζήτηση

Δείτε την συζήτηση:


Στην δευτερολογία του ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε την ανάγκη τόνωσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων και της πραγματικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι οι οικονομικές προοπτικές της χώρας είναι πολύ “δύσκολες”, “αλλά αυτή την φορά δεν είμαστε μόνοι μας”, όπως είπε χαρακτηριστικά για να σημειώσει ξανά ότι “είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε θέματα ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Καταλήγοντας ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι “τίθεται θέμα επιβίωσης, καθώς πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν από την κατάρα του κορονοϊού και πολλοί άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι”.

ksd ενίσχυσης
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *