Τι συμβαίνει την εφετινή τουριστική περίοδο | Ηλιοπούλου,Υποφάντης, Δεριζιώτης, συζητούν για τα δρώμενα στο Action 24

VIDEO ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τις εξελίξεις στην εφετινή τουριστική περίοδο ανέλυσε στην εκπομπή “Action Τώρα” των Μιλένα Ηλιοπούλου και Νίκου Υποφάντη, ο εκδότης του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Κωνσταντίνος Δεριζιώτης. Στην διάρκεια της συζήτησης παρενέβησαν επίσης ο πρόεδρος των ξενοδόχων Κεφαλονιάς Γεράσιμος Τιμοθεάτος και ο σύμβουλος Γιώργος Δρακόπουλος.

Ο εκδότης του Χ&Τ τόνισε ότι η εξέλιξη της τουριστικής σεζόν μέχρι σήμερα είναι εξαιρετική και καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, ακόμη και σε σύγκριση με το 2019, που ήταν η καλύτερη χρονιά του ελληνικού Τουρισμού από καταβολής του και εκτός απροόπτου θα υπάρξει φέτος νέο ιστορικό ρεκόρ.

Μάλιστα έκανε αναφορά στα στοιχεία των αεροδρομίων, της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που δείχνουν την αυξητική πορεία των μεγεθών.

Αναφερόμενος σε κάποιες “γκρίνιες” που υπάρχουν, αλλά και διάφορα δημοσιεύματα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι “το να ταξιδεύει κάποιος δωρεάν, να φιλοξενείται δωρεάν και να κάνει εκπομπές με σελφοκόνταρα και κινητό, αντί καμεραμάν και κάμερας δεν τον κάνει ειδικό περί τον Τουρισμό, αλλά μάλλον …τουρίστα”. Και συμπλήρωσε: “Άλλωστε και από το υπουργείο Τουρισμού έχουν περάσει αρκετοί τουρίστες…”.

Ερωτηθείς δε για τα αίτια της “γκρίνιας” και αν υπάρχει μείωση εσόδων, κ.λπ., είπε: “Η επιστροφή στην κανονικότητα μετά το revenge travel και τα ταξίδια σα να μην υπάρχει αύριο, που βλέπουμε φέτος μετά την λήξη της πανδημίας Covid, σημαίνει πολύ συγκεκριμένες εξελίξεις: λιγότερες διανυκτερεύσεις ανά πακέτο, λιγότερα έσοδα, όχι αναβαθμίσεις, λιγότερες και πιο φθηνές δραστηριότητες, εκδρομές, κ.λπ.. Και αυτό προκύπτει σαφώς και από την μείωση της μέσης δαπάνης, η οποία ωστόσο παραμένει υψηλότερα της αντίστοιχης του 2019. Επιπροσθέτως έχουμε γεωμετρική αύξηση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων, υψηλό πληθωρισμό, πόλεμο στην Ευρώπη και πολλές δεκάδες χιλιάδες καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης που δεν καταγράφονται πουθενά και απορροφούν μεγάλο μέρος του κόσμου”.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής και στο κανάλι του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ  στο youtube.

Tagged

1 σχόλιο στο “Τι συμβαίνει την εφετινή τουριστική περίοδο | Ηλιοπούλου,Υποφάντης, Δεριζιώτης, συζητούν για τα δρώμενα στο Action 24

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *