Ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό σκέλος του 35ου Σπάρταθλον

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Μετά τους τερματισμούς του πρώτου Alexandr Sorokin (No.216) από την Λιθουανία, που κάλυψε την απόσταση των 246km στον πολύ τον εξαιρετικό χρόνο των 22 ωρών και 4 λεπτών, του δεύτερου Brunner Radek (No.187) από την Τσέχικη Δημοκρατία και του τρίτου Νικόλαου Σιδερίδη (No.14), αλλά και του τέταρτου Ishikawa   Yoshihiko (No. 110) από την Ιαπωνία, ακολούθησαν αρκετοί ακόμη αθλητές που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το 35ο Σπάρταθλον.

Πέμπτος τερμάτισε ο Πολωνός Bialobrzeski Sebastian (No.387) ενώ στην έκτη θέση ακολούθησε η  πρώτη από τις γυναικείες συμμετοχές, Patrycja Bereznowska (No.376) , με το κοινό να την αποθεώνει για την υπερπροσπάθειά της .

Στην έβδομη θέση τερμάτισε ο επίσης Πολωνός Sagan Lukasz (no. 365), στην όγδοη θέση ο Γάλλος Nicolas Cointepas (no. 202) και στην ένατη ο Ιάπωνας Shigemi Takayoshi (No.146).

O Joao Oliveira (no. 228), νικητής του 2013, τερμάτισε στην 11η θέση και κατά τη διάρκεια του τερματισμού του καταχειροκροτήθηκε και απαθανατίσθηκε από τα παιδιά της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης, φορώντας τον κόκκινο μπερέ του Πορτογαλικού Στρατού.

Την τριάδα των πρώτων γυναικών συμπλήρωσαν, η Maraz Zsuzsanna (No.335) από την Ουγγαρία , που τερμάτισε στην 10η θέση και η Niwinska Aleksandra (No. 279) από την Πολωνία στην 15η θέση γενικής.

Την τριάδα των Ελλήνων συμπληρώνουν οι Τάσιος Γιώργος (No.55) στην 18η θέση και Μαυρίκιος Χρήστος (No.39) , στην 38η θέση.

Ο κόσμος αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας και παρέμεινε, υπό τις ευνοικές καιρικές συνθήκες, αναμένοντας και τον τελευταίο αθλητή να τερματίσει εντός του χρονικού ορίου του αγώνα!

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε την μεγάλη συνεισφορά στην ασφάλεια των αθλητών κατά την διάρκεια του αγώνα που προσέφερε η Τροχαία Σπάρτης, η οποία ήταν παρών σε όλες τις διασταυρώσεις.

Με την ολοκλήρωση του χρονικού ορίου των 36 ωρών για την ολοκλήρωση του αγώνα, συνολικά 265 αθλητές τερμάτισαν εγκαίρως τη διαδρομή των 246 χιλιομέτρων στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη.

Συγκινητική ήταν η στιγμή του τερματισμού του ιερέα-δρομέα, Θεόδωρου Περπερίδη  (No.29), ο οποίος τερμάτισε έχοντας τα χέρια του σηκωμένα στον ουρανό κρατώντας τη γαλανόλευκη και καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο , ολοκλήρωσε την προσπάθειά του.

Οι τελευταίοι τερματισμοί των αθλητών ολοκληρώθηκαν κάτω από τις ιαχές του μεγάλου πλήθος των θεατών, και τον θαυμασμό τους , για τη υπεράνθρωπη προσπάθεια  μέχρι την ολοκλήρωση των 246 χιλιομέτρων, που είναι η απόσταση από την Ακρόπολη μέχρι το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα.

Θα αποτελούσε μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθούμε στην ακούραστη προσφορά των συνοδών, όπου σε όλη την διάρκεια της νύχτας, δεν έπαψαν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών οι ανάγκες των οποίων αυξάνονταν, καθώς λιγόστευαν τα χιλιόμετρα που απέμεναν για τον τερματισμό τους.

Ο Δήμος Σπάρτης έχει προετοιμάσει ειδική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης για να τιμήσει τους Σπαρταθλητές, σήμερα Σάββατο 30 Σεπτρμβρίου στις 21.00

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *