32

Πάνω από 4.000 άνθρωποι-μικροί και μεγάλοι- τρέχουν για καλό σκοπό στο Ημιμαραθώνιο Αρκαλοχωρίου

ΦΟΡΕΙΣ

Χιλιάδες αθλητές, αθλήτριες, αλλά και επισκέπτες, συμμετέχουν στο στον ημιμαραθώνιο Κρήτης που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Τους καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου, Αθλητικός Σύλλογος Υγείας (ΑΘΛΗ.Σ.Υ.), Δήμος Μινώα, Πολιτιστικοί σύλλογοι Αρκαλοχωρίου, Χουμερίου, Βόννης, Γαλατά και θραψανού, που πρόσφεραν στον κόσμο παραδοσιακά εδέσματα ενώ έχουν προγραμματιστεί και παράλληλες εκδηλώσεις.

Την εκκίνηση του αγώνα στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου έδωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της διοργάνωσης τονίζοντας ότι είναι μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Η Περιφέρεια συμμετέχει και στηρίζει όλες τις διοργανώσεις και τις δράσεις που αναδεικνύουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, που παρακινούν μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με τον μαζικό αθλητισμό, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος και συνεχάρη τους συνδιοργανωτές του αγώνα.
Παρόντες στην εκκίνηση ήταν ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης (συμμετείχε στον αγώνα) ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, εκπρόσωποι Αυτοδιοίκησης, φορέων κ.α. Στο χώρο του αγώνα βρίσκονται επίσης και οι κινητές μονάδες μαστογραφίας και οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις ενώ ο αγώνας στηρίζει τις κοινωνικές οργανώσεις «Όραμα Ελπίδας», «Ηλιαχτίδα», και «Καρδιά του Παιδιού».

Δηλώσεις

Σε δηλώσεις που έγιναν στα ΜΜΕ αναφέρθηκαν:

creteΑντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: « Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός 4.000 άνθρωποι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να πάρουν μέρος στον αγώνα, πρόκειται για μία εκπληκτική  αθλητική διοργάνωση.  Ευχαριστούμε τον κόσμο που στηρίζει τέτοια μεγάλα αθλητικά γεγονότα, το θετικό είναι ότι το δρομικό κίνημα στην χώρα μας συνεχώς μεγαλώνει, και μάλιστα συνδυάζεται με ουσιαστικά μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου, που παρακινούν τους πολίτες στον εθελοντισμό, στην κοινωνική προσφορά».

Δήμαρχος Μινώα  Ζαχαρίας Καλογεράκης: «Είναι για μας χαρά να φιλοξενήσουμε στην ενδοχώρα του νομού ένα τέτοιο γεγονός.  Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που δείχνει ότι με τον εθελοντισμό, με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων, μπορούμε και στην ενδοχώρα της περιφέρειας του νησιού να διοργανώσουμε  μεγάλα γεγονότα.  Θέλω να τονίσω τον καθοριστικό ρόλο των εθελοντών που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.  Επίσης μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε τη φιλοξενία της Κρήτης, της ενδοχώρας και να προβάλλουμε παράλληλα τις εναλλακτικές ομορφιές της».

Ο υπεύθυνος χορηγιών της εταιρείας Stoiximan.gr Κώστας Γαλανόπουλος: Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Κρήτη για τη διοργάνωση αυτή. Ως μεγάλος χορηγός που είμαστε εδώ και δύο χρόνια έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στο δρομικό κίνημα και σε όλες τις διοργανώνεις που έχουν να κάνουν με αυτό και πάντα φροντίζουμε να πλαισιώνουμε την παρουσία μας σε αυτές τις διοργανώσεις με πράγματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική εταιρική ευθύνη, όπως είναι να γίνεις δότης του μυελού των οστών.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης: «Είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός όπου γίνεται στην ενδοχώρα της Περιφέρειας στηρίζοντας με αυτό τον τρόπου και την αποκέντρωση, ενδυναμώνοντας τη ζωή και τη ζωντάνια στα χωριά μας.

Είναι μία εκδήλωση που συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και διάδοση του μαζικού αθλητισμού  καθώς ο  μαραθώνιος συμπεριλαμβάνει αγώνες δρόμου για όλες τις ηλικίες. Παράλληλα τα κοινωνικά μηνύματα που περνάνε είναι εξίσου σημαντικά, αφυπνίζουν τους πολίτες για προσφορά και εθελοντισμό».

O Πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου Γιώργος Αλεβιζάκης:

«Στόχος μας τώρα είναι να υποδεχθούμε τους 1500 αθλητές εκτός Κρήτης και από 35 χώρες και τους αθλητές από όλη την Κρήτη, προβάλλοντας παράλληλα την Κρητική φιλοξενία, αλλά και την κοινωνική προφορά, καθώς φέτος στηρίζονται οι κοινωνικές οργανώσεις «Όραμα Ελπίδας», «Ηλιαχτίδα», και «Καρδιά του Παιδιού». Τους ευχαριστούμε όλους και ιδιαίτερα όσους συμμετέχουν και βοηθούν στον κοινωνικό χαρακτήρα της διοργάνωσης. Όλα τα παραπάνω μας κάνουν υπερήφανους, και μεγαλώνουν τις υποχρεώσεις μας στο μέλλον».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συνδιοργανωτές του αγώνα έκαναν, η κοινωνική λειτουργός στην τράπεζα εθελοντών δοτών του μυελού των οστών «Όραμα Ελπίδας» Παναγιώτα Καραφυλλίδου, και η Πρόεδρος της «Ηλιαχτίδας» Μαρία Ευστρατίου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *