Πηγή ταξιδιωτικής έμπνευσης το TikTok για τους Αμερικανούς | Το 60% επισκέφθηκαν έναν προορισμό αφού τον είδαν στο TikTok

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των Αμερικανών που χρησιμοποιούν το TikTok, δηλαδή περίπου 52,5 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν ταξιδέψει σε έναν προορισμό που είδαν στην πλατφόρμα, γεγονός που καταδεικνύει τον σημαντικό αντίκτυπο που έχει στην ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία.

Όπως αποκάλυψε η MGH, μια εταιρία επικοινωνιών μάρκετινγκ πλήρους εξυπηρέτησης που ειδικεύεται στο τουριστικό μάρκετινγκ σε πρόσφατη έρευνά της, το 60% των ερωτηθέντων χρηστών του TikTok ενδιαφέρθηκαν να επισκεφθούν έναν νέο προορισμό (πόλη, παραλία, πάρκο κ.λπ.) αφού είδαν ένα βίντεο στο TikTok.

Η έρευνα δείχνει ότι το TikTok, με τα 150 εκατομμύρια χρήστες που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στις ΗΠΑ, δεν προκαλεί μόνο το ενδιαφέρον των χρηστών να ταξιδέψουν σε κάποιον προορισμό, αλλά τους ωθεί και σε δράσεις σχετικές με τα ταξίδια.

Ενώ όλες οι γενεές εμπνέονται από το TikTok για να επισκεφθούν νέα μέρη, η γενιά των Millennials επηρεάζεται ιδιαίτερα από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης όταν πρόκειται για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια, καθώς το 45% των Millennials χρηστών του TikTok στις ΗΠΑ (ηλικίας 25-44 ετών) που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν ταξιδέψει σε έναν νέο προορισμό που είδαν στην πλαρφόρμα.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι εκτός από το να εμπνέει τους χρήστες να επισκεφθούν νέους προορισμούς, το TikTok τους παρακινεί να επισκεφθούν συγκεκριμένα θέρετρα/ξενοδοχεία ή αξιοθέατα που έχουν δει στην πλατφόρμα: Το 32% των ερωτηθέντων έχει κάνει κράτηση σε ένα νέο θέρετρο ή ξενοδοχείο που είδε στο TikTok και το 28% έχει επισκεφθεί ένα αξιοθέατο (υδάτινο πάρκο, λούνα παρκ, ενυδρείο, μουσείο, ιστορικό χώρο κ.λπ.).

Επιπλέον, η έρευνα τονίζει ότι όλες οι πτυχές της τουριστικής βιομηχανίας μπορούν να επωφεληθούν από την επιρροή του TikTok στα εκατομμύρια των χρηστών του στις ΗΠΑ:

Το 18% των συμμετεχόντων στην έρευνα έχουν ταξιδέψει σε μια νέα πόλη που είδαν στο TikTok.
Το 18% έχουν ταξιδέψει σε μια νέα παραλία που είδαν στο TikTok.
Το 15% έχουν επισκεφθεί ένα νέο κρατικό πάρκο, λίμνη ή φυσικό καταφύγιο που είδαν στο TikTok.
Το 12% έχουν παρακολουθήσει ένα φεστιβάλ που είδαν στο TikTok.

“Ενώ το μέλλον του TikTok κρέμεται από μια κλωστή, αυτή η έρευνα υπογραμμίζει την αναμφισβήτητη επιρροή που έχει το TikTok στην ταξιδιωτική βιομηχανία. Όχι μόνο ενισχύει την ευαισθητοποίηση των προορισμών, αλλά στην πραγματικότητα οδηγεί τους χρήστες του σε μέρη που δεν έχουν δει ή δεν έχουν πάει ποτέ πριν”, δήλωσε ο Ryan Goff, EVP, Διευθυντής Μάρκετινγκ Κοινωνικών Μέσων στην MGH. “Ενώ το μέλλον του TikTok είναι αβέβαιο, οι διαφημιστές δεν πρέπει να αγνοήσουν τις βραχυπρόθεσμες δυνατότητες της πλατφόρμας, όταν έχουν απομείνει πολύ λίγα εργαλεία που έχουν τόσο μεγάλο αντίκτυπο σε ακροατήρια όλων των γενεών”.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 1.139 χρήστες του TikTok στις ΗΠΑ, το διάστημα 16-18 Ιουλίου 2022.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *