© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προτεραιότητα οι διακοπές στο εξωτερικό για την πλειοψηφία των Βρετανών | Πάνω από το 70% επιλέγουν ταξίδια εκτός συνόρων

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με την πυξίδα να κοιτάζει προς διεθνείς, δημοφιλείς προορισμούς στην πλειοψηφία τους οι Βρετανοί αψηφούν το υψηλό κόστος διαβίωσης και βάζουν… πλώρη για ταξίδια στο εξωτερικό εφέτος.

Σύμφωνα με έρευνα του ειδικού στην ταξιδιωτική ασφάλιση Just Travel Cover, το 71% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η αύξηση του κόστους ζωής δεν τους εμπόδισε να κλείσουν διακοπές στο εξωτερικό και το 76% δήλωσε ότι οι διακοπές εξακολουθούν να αποτελούν προτεραιότητα, εν μέσω της αύξησης του κόστους ζωής.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 1.000 Βρετανούς, διαπίστωσε επίσης ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων θα επιλέξει διακοπές στο εξωτερικό αντί για διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το 71% να δηλώνει ότι “θα πάει στο εξωτερικό ούτως ή άλλως”.

Περισσότερο από το 70% δήλωσε ότι έχει ήδη κλείσει διακοπές για φέτος, ενώ το 61% όσων δεν έχουν κλείσει σχεδιάζουν διακοπές της τελευταίας στιγμής.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο Dale Robinson, επικεφαλής μάρκετινγκ της Just Travel Cover, δήλωσε: “Αυτή η έρευνα δείχνει πόσο σημαντικές είναι οι διακοπές στο εξωτερικό για το βρετανικό κοινό και πόσο ανυπομονούν οι άνθρωποι να ταξιδέψουν και πάλι στο εξωτερικό, παρά την κρίση του κόστους ζωής”.

Προειδοποίησε ότι το κόστος της ιατρικής περίθαλψης στο εξωτερικό επίσης αυξάνεται, οπότε οι ανασφάλιστοι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να επιβαρυνθούν με “παχυλούς λογαριασμούς”.

Η έρευνα αποκάλυψε, επίσης, ότι το 97% των Βρετανών συμφωνεί ότι η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι πιο σημαντική από ποτέ, αλλά οι περισσότεροι υποτίμησαν ή δεν είχαν ιδέα σε ποιο ύψος διαμορφώνεται το μέσο ιατρικό κόστος.

Ο Robinson πρόσθεσε: “Υπολογίζεται ότι 3.000 άνθρωποι χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη στο εξωτερικό κάθε εβδομάδα, με τους λογαριασμούς να κοστίζουν από μερικές εκατοντάδες λίρες έως αρκετές χιλιάδες, οπότε παραμένει κρίσιμο για τους ταξιδιώτες να ασφαλίζονται και να ελέγχουν ότι έχουν την κατάλληλη κάλυψη, ειδικά εάν πρόκειται για ανθρώπους με προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις”.

H Just Travel Cover αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους παρόχους ταξιδιωτικής ασφάλισης στο Ηνωμένο Βασίλειο, από το 1999, βοηθώντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες να λάβουν την κάλυψη που χρειάζονται για να εκπληρώσουν τις ταξιδιωτικές τους φιλοδοξίες με ηρεμία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *