“Ειρηνευτική συμφωνία” υπέγραψαν οι πιλότοι της Lufthansa | Δεσμεύονται να μην απεργήσουν έως τον Ιούνιο του 2023

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η συμφωνία για τους μισθούς που υπεγράφη μεταξύ της Lufthansa και του συνδικάτου των Γερμανών πιλότων Vereinigung Cockpit (VC), προκειμένου να αποτραπεί ένα δεύτερο “κύμα” απεργιακών κινητοποιήσεων, την περασμένη εβδομάδα, περιλαμβάνει τη δέσμευση για “ειρηνευτική συμφωνία” από την πλευρά των πιλότων.

Με βάση τους όρους που συμφωνήθηκαν μεταξύ του αερομεταφορέα και του συνδικάτου VC, δεν θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Η συμφωνία προβλέπει αύξηση του μηνιαίου, βασικού μισθού κατά 980 ευρώ, σε δύο στάδια, από τον περασμένο μήνα και μέχρι τον Απρίλιο του 2023.

Οι αρχάριοι κυβερνήτες θα λάβουν περίπου 20% αύξηση στον βασικό μισθό, στο πλαίσιο της συμφωνίας, ενώ ένας κυβερνήτης στην ανώτερη βαθμίδα θα λάβει 5,5% αύξηση.

Σε σχετική ανακοίνωση η Lufthansa επισημαίνει: “Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μια ολοκληρωμένη, ειρηνευτική υποχρέωση, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023. Οι απεργίες αποκλείονται, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό παρέχει στους πελάτες και τους εργαζόμενους ασφάλεια στον σχεδιασμό. Και οι δύο εταίροι των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα συνεχίσουν την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου”.

“Η Lufthansa, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, και το συνδικάτο Vereinigung Cockpit συμφώνησαν να τηρήσουν εμπιστευτικότητα σχετικά με πρόσθετα θέματα και τις συνομιλίες.

Η συμφωνία εξακολουθεί να υπόκειται σε λεπτομερή διαμόρφωση και έγκριση από τα αρμόδια όργανα.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της γερμανική, αεροπορικής εταιρίας, Michael Niggemann, είπε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε καταλήξει σε αυτή τη συμφωνία με το συνδικάτο Vereinigung Cockpit. Η αύξηση του βασικού μισθού με ενιαία ποσά βάσης οδηγεί στην επιθυμητή, υψηλότερη, αναλογική αύξηση των αρχικών μισθών. Επιθυμίας μας είναι να αξιοποιήσουμε τους επόμενους μήνες για έναν εμπιστευτικό διάλογο με το Vereinigung Cockpit, προκειμένου να καταλήξουμε σε βιώσιμες λύσεις και να τις εφαρμόσουμε. Ο κοινός στόχος είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πιλότους μας ελκυστικές και ασφαλείς θέσεις εργασίας, με προοπτικές περαιτέρω εξέλιξης στο μέλλον”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *