money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

“Lockdown” για ανεμβολίαστους σχεδιάζει και η Γερμανία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με το ποσοστό των μολύνσεων να αυξάνεται κατακόρυφα την τελευταία εβδομάδα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας θα ενισχύσει τους περιορισμούς κατά του Covid-19, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέο “lockdown”, αυτή τη φορά αποκλειστικά για άτομα που έχουν επιλέξει, μέχρι στιγμής. να μην εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τα υψηλά επίπεδα μόλυνσης, υψηλότερα από την έναρξη της πανδημίας.

Με τη χώρα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε πολιτικό κενό, αφού η κυβέρνηση της Angela Merkel λειτουργεί ως υπηρεσιακή έως ότου ο νέος τριμερής συνασπισμός αναλάβει τα “ηνία”, τον επόμενο μήνα, η διαχείριση της πανδημίας φαίνεται να έχει χάσει την κατεύθυνση. Αποτέλεσμα αυτού είναι, χθες, η υπηρεσία ελέγχου ασθενειών της χώρας, το Ινστιτούτο Robert Koch, να αναφέρει ότι το ποσοστό των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 312 κρούσματα Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους, την τελευταία εβδομάδα, με πολλές περιοχές να ξεπερνούν ακόμη και τα 1.000. Ενώ, πριν από ένα χρόνο, πριν από την εισαγωγή του εμβολίου, το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε 139.

Στο πλαίσιο αυτής τη δυσχερούς εξέλιξης, και τα τρία κόμματα, που διεκδικούν να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση, αναμένεται να ενισχύσουν τους περιορισμούς κατά του Covid-19. Οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες συμφώνησαν να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς για τους μη εμβολιασμένους, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης επίδειξης αρνητικού τεστ πριν εισέλθουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τον ηγέτη των Πρασίνων, Robert Habeck, να χαρακτηρίζει αυτά τα νέα μέτρα ως “κλείδωμα για τους μη εμβολιασμένους”.

Μόλις, λίγο πάνω από το 70% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο στη Γερμανία, αφήνοντας τη χώρα αρκετά πίσω από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. “Το ποσοστό εμβολιασμού μας εξακολουθεί να είναι κάτω από το 75% του γερμανικού πληθυσμού”, δήλωσε στην Deutsche Welle η δρ Christine Falk, πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρίας Ανοσολογίας. Για να συμπληρώσει: “Αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη περιορισμών επαφής, επιτρέπει στον ιό να εξαπλωθεί σχεδόν αποκλειστικά μεταξύ των μη εμβολιασμένων”.

Το μοντέλο των περιορισμών που εξετάζει αυτή τη στιγμή η Γερμανία, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν 14 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα, αντικατοπτρίζει εκείνο της Αυστρίας, όπου τα μη εμβολιασμένα άτομα στη χώρα επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να πάνε στην εργασία τους, για να επισκεφθούν κατάστημα τροφίμων ή για έκτακτες ανάγκες.

Αυστηρά μέτρα σε Σαξονία και Βόρεια Ρηνανία

Σε περιοχές όπου ο Covid-19 “σαρώνει” έχουν ανακοινωθεί, ήδη, νέα μέτρα. Έτσι, στην πολιτεία της Σαξονίας, όπου το 85% των κλινών ΜΕΘ καταλαμβάνεται από ασθενείς με κορωνοϊό, είναι η τελευταία που εισήγαγε τους λεγόμενους κανόνες 2G (προκύπτει από τις γερμανικές λέξεις geimpft και genesen, δηλαδή εμβολιασμένος και αναρρώσαντες), σε όλα τα μη βασικά καταστήματα και εγκαταστάσεις, που σημαίνει ότι η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε άτομα που μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει από τον ιό.

Η υπουργός κοινωνικής δικτύωσης της Σαξονίας, Petra Köpping, είπε ότι θα απαιτηθούν επιπλέον μέτρα εάν τα ποσοστά των μολύνσεων συνεχίσουν να αυξάνονται σε βαθμό που τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Το παράδειγμα της Σαξονίας πρόκειται να ακολουθήσει η Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, με τα μη εμβολιασμένα άτομα να αποκλείονται από την είσοδο σε όλες τις μη απαραίτητες εγκαταστάσεις και εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων ποδοσφαιρικών αγώνων και χριστουγεννιάτικων αγορών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *