Η Ryanair συνάπτει συμφωνία προμήθειας SAF με τη Shell

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Ryanair συνήψε συμφωνία με τη Shell για την προμήθεια βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) σε περισσότερα από 200 αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη.

Η συμφωνία με τον παγκόσμιο ενεργειακό όμιλο για την προώθηση της προμήθειας SAF έχει ιδιαίτερη σημασία στις μεγαλύτερες βάσεις της αεροπορικής εταιρίας, όπως το Δουβλίνο και το Στάνστεντ.

Ενώ τα SAF αποτελούν βασικό παράγοντα για την απαλλαγή των αερομεταφορών από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, επί του παρόντος αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό μέρος της παγκόσμιας χρήσης καυσίμων για αεροσκάφη.

Η συμφωνία με τη Shell παρέχει στη Ryanair δυνητική πρόσβαση σε 360.000 τόνους -120 εκατομμύρια γαλόνια- SAF μεταξύ 2025 και 2030.

Τα SAF “ενδεχομένως” θα μπορούσε να παραχθεί από πολλαπλές διαφορετικές τεχνολογικές διαδρομές και ένα ευρύ φάσμα βιώσιμων πρώτων υλών, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία.

Η Ryanair πιστεύει ότι η πρωτοβουλία θα μπορούσε να εξοικονομήσει περισσότερους από 900.000 τόνους εκπομπών CO2, που ισοδυναμούν με πάνω από 70.000 πτήσεις από το Δουβλίνο στο Μιλάνο.

Ο αερομεταφορέας έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για χρήση 12,5% SAF μέχρι το 2030 και καθαρές μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050.

Μιλώντας στην Ημέρα Αειφορίας της Ryanair ο διευθυντής Βιωσιμότητας της αεροπορικής εταιρίας, Thomas Fowler, είπε: “Τα SAF διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη στρατηγική μας για την πορεία προς το καθαρό μηδέν, καθώς και στη δέσμευσή μας για τον στόχο του 12,5% των SAF έως το 2030. Η σημερινή συμφωνία με τη Shell βοηθά τη Ryanair να εξασφαλίσει πρόσβαση στο 20% περίπου αυτού του φιλόδοξου στόχου. Η Shell είναι βασικός εταίρος βιωσιμότητας για τη Ryanair και ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη συνεργασία καθώς ο όμιλός μας αναπτύσσεται με βιώσιμο τρόπο ώστε να μεταφέρει 225 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως μέχρι το πλήρες έτος 2026”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Shell Aviation, Jan Toschka, πρόσθεσε: “Αυτή η αρχική συμφωνία αποδεικνύει ότι και οι δύο εταιρίες αναγνωρίζουν ότι τα SAF είναι το κλειδί για το άνοιγμα ενός μέλλοντος με καθαρό μηδέν για τις αερομεταφορές. Μοιραζόμαστε την ίδια φιλοδοξία να δώσουμε τη δυνατότητα στους επιβάτες της Ryanair να πετάξουν με λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Χρειάζεται πρωτοβουλία και τολμηρές δράσεις για την επιτάχυνση της απαλλαγής των πτήσεων από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, και η σημερινή ανακοίνωση είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *