SAFEMUSIC

SAFEMUSIC.GR: Mουσική µε ενσωµατωµένα δικαιώµατα | Τι είναι, πως λειτουργεί, γιατί συµφέρει

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Απαντά στο περιοδικό ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ο ιδρυτής του Safemusic Κωνσταντίνος Παρίσσης, Νοµικός Σύµβουλος της Κεντρικής Ένωσης Επιµελητηρίων και του ΕΒΕΑ στον αγώνα κατά της ΑΕΠΙ.

Παρουσιάζουµε το Safemusic, την πρώτη πλατφόρµα µουσικής στην Ελλάδα για επιχειρήσεις, η οποία προσφέρει τη µουσική µαζί, µε τα όλα δικαιώµατα (πνευµατικά, συγγενικά), για δηµόσια εκτέλεση. Το Safemusic είναι brand της Artios Performing Arts, εταιρίας που δραστηριοποιείται στον τοµέα των δικαιωµάτων µουσικής από τις αρχές 2019 και εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους Οµίλους Soundreef (αποκλειστικά) και RadioPro.

Κύριε Παρίσση, σας γνωρίσαμε από υπόθεση της ΑΕΠΙ, στην οποία εκπροσωπήσατε ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και αναγκάσατε το υπουργείο Πολιτισμού να της αφαιρέσει την άδεια. Τι σας έκανε να ιδρύσετε το Safemusic;

Αφενός, η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία που κατάργησε τα μονοπώλια στη διαχείριση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, και αφετέρου το γεγονός ότι πριν το safemusic.gr δεν υπήρχε μια απλή, ολοκληρωμένη, διάφανη, αξιόπιστη, οικονομική και ασφαλής λύση, για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν εκπροσωπούμενη μουσική.

Σε τι ξεχωρίζει το Safemusic;

Στο ότι συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά που σας ανέφερα, όπως ποτέ μέχρι σήμερα. Το σχεδίασα προσωπικά με σκοπό να ανταποκρίνεται στις ανωτέρω ανάγκες, και ένωσα πίσω του τις γνώσεις και την εμπειρία, μιας μεγάλης ομάδας Δικηγόρων, αλλά και τις πιο υγιείς δυνάμεις της αγοράς. Το safemusic.gr στηρίζουν με τη μουσική, την εμπιστοσύνη και την τεχνογνωσία τους δυο κολοσσοί διαχείρισης Δικαιωμάτων Μουσικής: η Soundreef, που είναι η πρώτη και μεγαλύτερη Ανεξάρτητη Οντότητα στον κόσμο, και ο RadioPro, ο πρώτος εναλλακτικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης στην Ευρώπη.

Πώς λειτουργεί το Safemusic;

Με δυο τρόπους. Στην απλή λύση, ο χρήστης επισκέπτεται την πλατφόρμα, επιλέγει την κατάλληλη συνδρομή και αποκτά αμέσως πρόσβαση στο webradio, με 100 κανάλια μουσικής συνεχούς ροής (24/7/365) χωρίς διακοπές και διαφημίσεις. Αν, όμως, έχει πιο εξειδικευμένες ανάγκες, επικοινωνεί με το τμήμα πωλήσεων και οι έμπειροι μουσικοί παραγωγοί μας, του κάνουν εξατομικευμένη πρόταση μετά από μελέτη των αναγκών της επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η επιχείρηση λαμβάνει όλη τη μουσική, όλες τις νόμιμες άδειες για τη δημόσια εκτέλεση, καθώς και το έντυπο νομικής εγγύησης. Επισημαίνω ότι η μουσική είναι εκπροσωπούμενη, όχι creative commons.

Γιατί μια ξενοδοχειακή επιχείρηση να επιλέξει το Safemusic;

Διότι προσφέρει οικονομία άνω του 60% χωρίς καμμιά έκπτωση στην ποιότητα και την ασφάλεια. Θα πρέπει, βέβαια, να διευκρινίσουμε ότι η μουσική του Safemusic δεν υποκαθιστά την άδεια των ΟΣΔ για τα δωμάτια.

Ωστόσο, μπορεί να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις μουσικές ανάγκες, όλων σχεδόν των κοινόχρηστων χώρων (πλην μόνο της αίθουσας δεξιώσεων). Reception, lobby, εστιατόρια, pool& beach bars, γυμναστήριο, spa, συνεδριακό κέντρο: για όλους αυτούς τους χώρους το ξενοδοχείο δεν θα χρειαστεί άλλη μουσική και άλλη άδεια, παρά μόνο του Safemusic.

Πώς γίνεται το Safemusic να είναι τόσο οικονομικό, ενώ προσφέρει εκπροσωπούμενη μουσική;

Για να μπορέσουμε να το καταφέρουμε αυτό, έπρεπε να κάνουμε έναν συμβιβασμό, ο οποίος δεν αφορά στην ποιότητα της μουσικής και του ήχου, αλλά το πόσο γνωστά είναι τα τραγούδια. Ενώ, λοιπόν, η μουσική είναι κορυφαίας ποιότητας, το πρόγραμμα (εκτός από 6 κανάλια με παλιές ηχογραφήσεις και κλασσική μουσική), αποτελείται από κομμάτια που δεν έχουν ακόμη γίνει ευρέως γνωστά, και γι’ αυτό προσφέρονται από τους δημιουργούς τους για δημόσια εκτέλεση με χαμηλό κόστος. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον λέμε εκ των προτέρων ότι η μουσική μας δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της αίθουσας δεξιώσεων, ή ενός club. Πρόκειται για background music, όπως ονομάζεται διεθνώς η συγκεκριμένη χρήση. Αυτή η μουσική, όμως, καλύπτει τις ανάγκες άνω του 90% των υφιστάμενων επιχειρήσεων, και βεβαίως όλων των ξενοδοχείων στο πλαίσιο που είπαμε πριν. Η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν εγγραφής και πλήρους χρήσης για 7 μέρες, ώστε να μπορεί ο επιχειρηματίας να κρίνει εκ των προτέρων, αν η μουσική του Safemusic είναι κατάλληλη για την επιχείρησή του.

Γιατί λέτε ότι το Safemusic είναι η πιο ασφαλής οικονομική λύση;

Πρωτίστως διότι η μουσική είναι εκπροσωπούμενη: αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη εξασφάλιση για τον χρήστη, διότι δεν εκμεταλλεύεται δωρεάν τη δουλειά των δικαιούχων πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, αφού η πληρωμή καταλήγει εκεί που πρέπει: στους δικαιούχους. Επιπλέον, η Soundreef και ο RadioPro, πιστοποιούν γραπτά ότι διαχειρίζονται νομίμως τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα για το σύνολο του ρεπερτορίου τους, που διανέμεται μέσω του Safemusic.

SAFEMUSIC_1Τέλος, παρέχεται γραπτή εγγύηση νομικής κάλυψης*, με την οποία δεσμεύονται γραπτά να παρέμβουν σε κάθε δίκη, αναλαμβάνοντας το 100% του κόστους νομικής εκπροσώπησης μέχρι αμετακλήτου (μέχρι και τον Άρειο Πάγο), σε τρεις περιπτώσεις: αν αμφισβητηθεί ότι οποιοδήποτε μουσικό έργο ή φωνογράφημα που διανεμήθηκε μέσω του Safemusic ανήκει στο ρεπερτόριό τους, αν διεκδικηθεί από τρίτους αμοιβή για τέτοιο έργο ή φωνογράφημα, ή αν οποιοσδήποτε ισχυριστεί ότι δε δικαιούνται να εισπράττουν πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα. Καμμιά από τις άλλες οικονομικές λύσεις δεν παρέχει τέτοια νομική κάλυψη.

* Η νομική εγγύηση παρέχεται υπό τους όρους που αναφέρονται στο safemusic.gr

Tagged

2 σχόλια στο “SAFEMUSIC.GR: Mουσική µε ενσωµατωµένα δικαιώµατα | Τι είναι, πως λειτουργεί, γιατί συµφέρει

  1. Παράθεμα: SAFEMUSIC | SAFEMUSIC.GR:
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *