Στ. Αρναουτάκης: «Σημαντικός ο ρόλος των νησιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

-Η Κρήτη θα φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας το 2028 ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης από τον Άγιο Νικόλαο και το βήμα της 50ης Γενικής Συνέλευσης της Διάσκεψης των Παράκτιων και Απομακρυσμένων Περιφερειών 

«Η αλληλεγγύη είναι ο συνδετικός ιστός της Ένωσης και τα νησιά πρέπει να είναι σημαντικοί δρώντες στο γεωπολιτικό παιχνίδι της Ένωσης», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, από το βήμα της 50ης Γενικής Συνέλευσης της Διάσκεψης των Παράκτιων και Απομακρυσμένων Περιφερειών που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο με τη συμμετοχή 250 περίπου εκπροσώπων από τις Ευρωπαϊκές Παράκτιες Περιφέρειες.   

Ο Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Διάσκεψης Cees Loggen, περιφερειακό υπουργό της επαρχίας της Βόρειας Ολλανδίας, για την αλληλεγγύη που εξέφρασε στις πρόσφατες καταστροφές στην Κρήτη και αναφέρθηκε στις πράξεις αλληλεγγύης που έχουν καταγράφει ανάμεσα στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνθήκες ποικίλων κρίσεων.

Για μια «πολύ σημαντική πρωτοβουλία της περιφέρειας Κρήτης να διοργανώσει ένα συνέδριο υψηλού ενδιαφέροντος για τα θέματα της νησιωτικότητας της γαλάζιας οικονομίας, όπου η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο», έκανε λόγο ο παριστάμενος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η Διάσκεψη των Θαλασσίων Περιφερειών

Η Διάσκεψη των Περιφερειακών Θαλάσσιων Περιφερειών συγκεντρώνει περισσότερες από 150 Περιφέρειες από 24 κράτη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο.

Αντιπροσωπεύοντας περίπου 200 εκατομμύρια ανθρώπους, η CRPM υποστηρίζει την ισόρροπη ανάπτυξη της ευρωπαϊκής επικράτειας. Μέσω του εκτεταμένου δικτύου επαφών της με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τις εθνικές κυβερνήσεις, η CRPM, από τη δημιουργία της το 1973, στοχεύει τη δράση της στη διασφάλιση ότι οι ανάγκες και τα συμφέροντα των περιφερειών μελών της λαμβάνονται υπόψη σε πολιτικές της Ε.Ε. Επικεντρώνεται κυρίως στην κοινωνική, οικονομική και εδαφική συνοχή, τις θαλάσσιες πολιτικές και τη γαλάζια ανάπτυξη και την προσβασιμότητα. Η ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, η ενέργεια και η κλιματική αλλαγή, η γειτονία και η ανάπτυξη αντιπροσωπεύουν επίσης σημαντικούς τομείς δραστηριότητας για την ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας στην Κρήτη   

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην ομιλία του ανακοίνωσε πως η Κρήτη θα φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας το 2028, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την Γενική Διευθύντρια Θαλασσίων Υποθέσεων Charlina Vitceva, καθώς και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΝ Μανόλη Κουτουλάκη, υποσχόμενος μια ακόμα καλύτερη διοργάνωση όπου όλη η Κρήτη θα γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *