money tourism copyright photo vouli 2020
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Αναστέλλονται οι κατεδαφίσεις στον αιγιαλό μέχρι 31 Οκτωβρίου

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Αναστέλλονται οι κατεδαφίσεις στον αιγιαλό που προωθούσαν οι Αποκεντρωμένες Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας, μέχρι τις  31 Οκτωβρίου 2021, με τροπολογία που κατέθεσαν τα συναρμόδια υπουργεία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τίτλο “Για τον εκσυγχρονισμό, την απλοποίηση και την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές”.

Το Σχέδιο νόμου πέρασε από την Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και είναι έτοιμο να εισαχθεί για συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, με εισηγητές τους βουλευτές Χρήστο Μπουκώρο και Χάρη Μαμουλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης, αλλά και η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, είχαν εκφράσει την αντίθεση και τις έντονες αντιδράσεις τους στις κατεδαφίσεις, που θα υποβαθμίσουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Μάλιστα οι φορείς της Κρήτης με “σκοπό την οριστική διευθέτηση του εν λόγω κρίσιμου ζητήματος, σε ότι αφορά αποκλειστικά στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού μας, πέραν της αναβολής των εργασιών κατεδάφισης εντός των εν λόγω εγκαταστάσεων, προτείνουμε την σύσταση Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Σας, σε συνεργασία με τους Τουριστικούς Φορείς, με αντικείμενο τη μελέτη της κάθε μίας συγκεκριμένης περίπτωσης ξενοδοχειακής μονάδας, για την οποία υφίσταται εν ισχύ Πρωτόκολλο Κατεδάφισης, και την εύρεση βέλτιστης, διάφορης της κατεδάφισης, εναλλακτικής λύσης επίλυσης της διαφοράς. Η εν λόγω Επιτροπή δύναται, σε κάθε περίπτωση, να εξετάζει τις εκάστοτε συνθήκες ανέγερσης των φερόμενων ως αυθαιρέτων κατασκευών, να τις κατατάσσει, με βάση την βαρύτητα τους, να εξετάζει την τυχόν υπαγωγή τους σε διαδικασία νομιμοποίησης – τακτοποίησης μετά χρηματικού αντιτίμου, ή διατήρησης τους, κατόπιν επιβολής διοικητικού προστίμου, με σκοπό αφενός την είσπραξη εσόδων για το Ελληνικό Κράτος και αφετέρου την διάσωση και συνέχιση της λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων”.

Η τροπολογία

Η τροπολογία με τίτλο “Αναστολή εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης καια διοικητικής αποβολής”, έχει ως εξής:

“Αναστέλλεται μέχρι την 31η.10.2021 η εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα που υφίστανται κατά τον χρόνο έανρξης ισχύος του παρόντος, κάθε είδους  που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού χωρίς να υφίσταται απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών”.

Προς κατεδάφιση…

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως γράφει η δημοσιογράφος του Κρητικού Πρακτορείου Ειδήσεων – cna.gr Δέσποινα Κουταντου, στα κοινωνικά δίκτυα, μεταξύ των προς κατεδάφιση ακινήτων, είναι στο εξαιρετικό Minos Beach, το γνωστό γεφυράκι με την πανέμορφη βλάστηση και τα έργα τέχνης, που “εκτός από την ιστορική σημασία που έχει για τον Τουρισμό στον τόπο μας στην Κρήτη και σε όλη τη χώρα, είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της πόλης του Αγίου Νικολάου.
minos beach αιγιαλόΕίναι εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει. Εκτός τόπου και χρόνου οι “υπεύθυνοι” που αποφάσισαν να καταστρέψουν αυτή την ομορφιά. Υποκριτικότατο να επικαλούνται τη “νομιμότητα”,  ακόμη και παράνομο να είναι (από το 1963!!!) ΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ!!! ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ”.
ksd αιγιαλό
adv αιγιαλό

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *