©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Αυτός είναι ο νέος εντεταλμένος σύμβουλος του ΣΕΤΕ | Αλλαγή σκηνικού με τον Γιάννη Παράσχη | Τι συζητήθηκε στο ΔΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο μέχρι χθες αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες εντεταλμένος σύμβουλος στον ΣΕΤΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της νέας ηγεσίας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, υπό τον Γιάννη Παράσχη, που διεξήχθη χθες, σε εξαιρετικό κλίμα με το νέο πρόεδρο να κερδίζει τις εντυπώσεις, εγκρίθηκε η ανάληψη αυτής της θέσης ευθύνης από τον -παρόντα- Αλέξανδρο Θάνο, ο οποίος είχε παραιτηθεί από την θέση του αντιπεριφερειάρχη, λίγες ώρες πριν. Μάλιστα το θέμα είχε κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό, καθώς ουδείς γνώριζε, υπήρξε δε απορία για την παρουσία του στο ΔΣ, μέχρις ότου γνωστοποιήθηκε η πρόταση.

Ο κ. Γιάννης Παράσχης

Η κίνηση αυτή, μαζί με το άριστο κλίμα που υπήρξε στο χθεσινό ΔΣ, σηματοδοτεί μια άλλη εποχή για τον ΣΕΤΕ, τεχνοκρατική, σεβασμού και συμπόρευσης, ενώ η δημιουργία της θέσης αυτής, καταδεικνύει ότι ο Γιάννης Παράσχης, θα παίξει “ομαδικά”, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, χωρίς αποκλεισμούς. Είναι δε η πρώτη φορά στην ιστορία του Συνδέσμου που δημιουργείται μια αναβαθμισμένη θέση, ακριβώς “κάτω” από τον πρόεδρο.

Στο χθεσινό -πρώτο- ΔΣ συζητήθηκε η πορεία της τουριστικής περιόδου, για την οποία όλα τα μέλη εξέφρασαν την αισιοδοξία τους. Κοινό συμπέρασμα, ότι η σεζόν εξελίσσεται θετικά, με μεγάλη πιθανότητα τα μεγέθη να ξεπεράσουν τα αντίστοιχα του 2019, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται οι προσδοκίες για μεγάλες αυξήσεις. Μάλιστα παρουσιάστηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η αγορά της Γερμανίας δείχνει αυτή τη στιγμή μια αδυναμία.

Στα αξιοπρόσεκτα της χθεσινής συνεδρίασης η μη πλήρωση της θέσης του προέδρου της Marketing Greece, καθώς και η αναφορά της πιθανότητας να επιστρέψει στην θέση αυτή η κα. Ιωάννα Δρέττα, η οποία ήταν παρούσα στην χθεσινή συνεδρίαση…

Τι έγραψε ο Αλ. Θάνος

Σε ανάρτησή του χθες το μεσημέρι στα social media ο Αλέξανδρος Θάνος είχε γράψει: “Σήμερα πέφτουν οι τίτλοι τέλους σε μια προσωπική πορεία 13 ετών στην τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς μέσα σε ένα κείμενο μνήμες, εμπειρίες και συναισθήματα.
Από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου και να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη των ανθρώπων που με επέλεξαν να τους αντιπροσωπεύω.
Η πορεία της προσφοράς στα κοινά είναι στα αλήθεια αχαρτογράφητη, εμπεριέχει πολλές δυσκολίες και απογοητεύσεις, τροφοδοτείται όμως από την χαρά της προσφοράς, από εκείνα τα συναισθήματα που σε κάνουν να καινοτομείς, να προχωράς πέρα από τα προφανή, να γίνεσαι παράγοντας αλλαγής για το μέλλον του τόπου που αγαπάς.
Η πορεία αυτή δεν είναι μοναχική δημιουργεί συνοδοιπόρους, ομάδες και παρέες που γράφουν και ξαναγράφουν τις ιστορίες…την δική μας ιστορία. Είχα την τιμή και την τύχη σε αυτήν την πορεία να έχω εξαιρετικούς συνεργάτες που αργότερα έγιναν φίλοι και η ευρύτερη οικογένεια μου..
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς που υπήρξατε συνοδοιπόροι μου, ζητώ ειλικρινά συγνώμη αν κάποιους τους αδίκησα ή άθελα μου τους στεναχώρησα.
Το πρώτο ευχαριστώ όμως το οφείλω στον άνθρωπο που μου έδωσε την δυνατότητα να ξεκινήσω αυτή την διαδρομή, τον Περιφερειάρχη μας, τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
Φεύγω γεμάτος και ήρεμος γνωρίζοντας ότι, με όσες δυνάμεις είχα, έκανα το καλύτερο που μπορούσα αλλά και με την ισχυρή πεποίθηση ότι στο λιθαράκι που τοποθέτησα θα έρθουν οι επόμενοι να συνεχίσουν αυτό που ξεκινήσαμε.
Κάθε αρχή έχει ένα τέλος .. και κάθε τέλος έχει μια καινούρια αρχή..
Εις το επανιδείν”.

Ποιός είναι

Ο κ. Αλέξανδρος Θάνος γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Κοινωνιολογία. Είναι επίσης, διπλωματούχος του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος MBA στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Kingston University, με ειδίκευση στην Στρατηγική Ανάπτυξη Εταιρειών. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, στον τραπεζικό κλάδο.

Διετέλεσε Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας σε θέματα Παιδείας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος καθώς και ευρωπαϊκών προγραμμάτων κατά τα έτη 2011 – 2016. Από το 2016-2019 διετέλεσε θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας και Μέλος του ΔΣ ΔΕΠΘΕ. Από το 2019 έως 2021 διετέλεσε Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τέλος από το 2022 μέχρι χθες ήταν αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *