© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Ελλάς – Γαλλία συμμαχία !!! | Στην τριάδα και το 2022 η Ελλάδα για τους Γάλλους | “Πιάσαμε τα μεγέθη του 2019” | Οι εξελίξεις στην έκθεση στο Παρίσι | Δηλώσεις | ΦΩΤΟ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

“Φέτος στην Γαλλία δεν ρωτάμε τους φίλους μας που πήγαν διακοπές,  αλλά πως πέρασαν στην Ελλάδα!”.

Αυτή είναι η φράση που ακούει συνεχώς στις επαφές του στο Παρίσι, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Τουρισμού IFTM Top Resa  ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος συμπληρώνει σε δήλωσή του στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: “Αυτή η φράση που ακούσαμε στις συναντήσεις που κάναμε με παράγοντες της Γαλλικής αγοράς συμπυκνώνει όλη την φετινή σεζόν.  Η Ελλάδα ήταν πρώτη στις προτιμήσεις των Γάλλων για διακοπές ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μπροστά ακόμη και από την ίδια την Γαλλία. Η δουλειά των τελευταίων μηνών απέδωσε εξαιρετικά! Τα δε μηνύματα και οι τάσεις για το 2022 είναι πολύ θετικές! Συνεχίζουμε!”.

Γαλλία
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με παράγοντες του Τουρισμού που συμμετέχουν στην έκθεση, η οποία αποτελεί την πρώτη μεγάλη έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιείται διά ζώσης και ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί αύριο, το κλίμα είναι εξαιρετικά θετικό, για την Ελλάδα δε ακόμη περισσότερο. Όπως τόνισαν στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ εκπρόσωποι 2 κορυφαίων tour operators της Γαλλίας “φέτος πιάσαμε στην Ελλάδα τα μεγέθη του 2019. Είχαμε μια φανταστική σεζόν, η οποία συνεχίζεται”.

Συνεχίζοντας την δήλωση στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ υπογραμμίζει: “Η Γαλλία είναι διαχρονικά μια από τις πιο σημαντικές αγορές για τον ελληνικό Τουρισμό.  Ειδικά φέτος το καλοκαίρι όμως οι Γάλλοι έβαλαν την Ελλάδα ψηλά στις προτιμήσεις τους και επέλεξαν την χώρα μας για τις διακοπές τους. Έτσι δημιουργήθηκε και μια αξιόλογη παρακαταθήκη και για την επόμενη σεζόν. Μετά από πολλούς μήνες χωρίς εκθέσεις με δια ζώσης συμμετοχές, ο ΕΟΤ βρίσκεται και πάλι στην Top Resa την μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Γαλλίας. Μαζί με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τους πιο σημαντικούς παράγοντες της γαλλικής αγοράς:  αεροπορικές εταιρείες, tour operators και  specialists, με τους οποίους θα κάνουμε έναν απολογισμό της σεζόν και θα συζητήσουμε τις προοπτικές της επόμενης χρονιάς”.

Και καταλήγει: “Έχουμε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για το 2022 και είμαι αισιόδοξος ότι η επίσκεψη και οι συζητήσεις στη Γαλλία θα επιφέρουν σημαντική ωφέλεια για την χώρα μας και τον τουρισμό μας”.

Το Ελλάς- Γαλλία -Συμμαχία  θα συνεχιστεί και στον Τουρισμό γιατί η Ελλάδα αρέσει στους Γάλλους

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του σπεσιαλίστα Yalos Tours Χρήστος Παναρέτου λέει στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: “Μετά από την αναπάντεχη καλή καλοκαιρινή σαιζόν φέτος  από την γαλλική αγορά,  τα  μηνύματα της τουριστικής κίνησης από τη Γαλλία είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα και για την επόμενη σαιζόν 2022, καθώς η Ελλάδα θα είναι πάλι στους  μέσα στους τρεις πρώτους  προορισμούς  εξωτερικού για τους Γάλλους, χωρίς να αποκλείεται και η πρωτιά. Προσπάθεια γίνεται ώστε να υπάρξει επιμήκυνση της σαιζόν, προβολή και άλλων προορισμών που δεν είναι τόσο γνωστοί και προσβάσιμοι στην Γαλλική αγορά, όπως τα νησιά του Ιονίου με κατ’ ευθείαν πτήσεις, καθώς και άλλων προορισμών όπως Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Ανατολική Μακεδονία”.

ΓαλλίαΓια τους μεγάλους γνωστούς προορισμούς, για το 2022 ο κ. Παναρέτου τονίζει: “Η Κρήτη  και τα νησιά των Κυκλάδων θα έχουν  την τιμητική τους το 2022με αρκετές  κατ΄ ευθείαν πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί  και υπάρχει αρκετή ζήτηση.  Όσον αφορά στην Αθήνα ως προορισμός City Break  υπάρχει ενδιαφέρον και εμπιστοσύνη στον προορισμό, όσον αφορά την διαχείριση τις πανδημίας. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν και υπάρχει μεγάλη προοπτική να επανέλθουν οι κρατήσεις για μικρά συνέδρια  και περιηγητικά  γκρουπ”.

Και καταλήγει ο κ. Παναρέτου: “Το Ελλάς- Γαλλία -Συμμαχία  θα συνεχιστεί και στον Τουρισμό γιατί η Ελλάδα αρέσει στους Γάλλους σαν προορισμός γιατί προσφέρει αυτά που τους αρέσουν, κουλτούρα, Ιστορία, ποικιλία , ήλιο, θάλασσα, νησιά , φιλοξενία και καλό φαγητό – γαστρονομία. Σαν  Yalos Tours συνεργαζόμαστε με 3200 γαλλόφωνα μικρά γραφεία και τουρ οπερεϊτορς  που χειρίζονται  μια  καλή πελατεία και προωθούμε την Ελλάδα 24 χρόνια τώρα. Επίσης έχουμε δημιουργήσει μια πλατφόρμα, την  www.yalostours.net  με προώθηση  των ελληνικών ξενοδοχείων  για πωλήσεις στην γαλλική αγορά, καθώς επίσης και των ειδικών πακέτων που ετοιμάζουμε για την γαλλική αγορά. Αυτό σαν εργαλείο βοηθάει τα γαλλικά τουριστικά γραφεία, μέσα σε μερικά λεπτά να ετοιμάσουν ένα πακέτο – πρόγραμμα και να το πουλήσουν στον πελάτη τους”.

Μεγάλη αισιοδοξία

Ο Γιώργος Δήμας, πολύπειρο στέλεχος της τουριστικής βιομηχανίας και τουριστικός πράκτορας από την ALLARGO Travel Services, λέει στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: “Πρώτη έκθεση λόγω της πανδημίας Covid και διαπιστώνουμε ένα εξαιρετικά θετικό κλίμα, με μεγάλη παρουσία από τους Γάλλους tour operators αλλά και τους Έλληνες επαγγελματίες του Τουρισμού. Σε συζητήσεις που είχαμε με μεγάλους tour operators υπάρχει αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Γάλλων τουριστών το 2022”.

Φωτορεπορτάζ

Δείτε τις φωτογραφίες του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, από την έκθεση IFTM Top Resa των Παρισίων:

Γαλλία
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Γαλλία
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Γαλλία
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Γαλλία
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Γαλλία
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γαλλία

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *