money_tourism_photo "κλείδωμα"
Αεροδρόμιο Heathrow | © ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Κάλυψη ATOL στα voucher!!!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την πολυπόθητη απόφαση, από ολόκληρη την ταξιδιωτική βιομηχανία, έλαβε χθες τα μεσάνυχτα η βρετανική κυβέρνηση δίνοντας κάλυψη ATOL στα voucher για ακυρωμένες κρατήσεις λόγω κορωνοϊού.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση που δίνει στους πελάτες την εμπιστοσύνη και την βεβαιότητα που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες, προκειμένου να ανανεώσουν τις κρατήσεις τους, χωρίς φόβο.

Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps επιβεβαίωσε για πρώτη φορά σήμερα ότι τα RCNs (σ.σ. vouchers) θα καλυφθούν από το πρόγραμμα ATOL, οπότε εάν ένας ταξιδιωτικός πράκτορας χρεωκοπήσει, οι πελάτες που θα έχουν πιστωτικά σημειώματα, θα αποζημιωθούν από το Ταμείο Trust Travel Air. Η κάλυψη ATOL θα επεκταθεί, ώστε να καλύπτει τα RCN που εκδίδονται από τις 10 Μαρτίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, για ακυρώσεις που σχετίζονται με τον Covid-19.

abta

Σε δήλωσή του ο Mark Tanzer, Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Βρετανικών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA), δήλωσε σχετικά: “Η σημερινή πολυαναμενόμενη απόφαση της κυβέρνησης και της CAA, ότι τα πιστωτικά σημειώματα επιστροφής χρημάτων, προστατεύονται από την ATOL, είναι ευπρόσδεκτη από την ταξιδιωτική βιομηχανία. Η απόφαση αυτή, θα δώσει στους πελάτες μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην αποδοχή τους, και ελπίζουμε ότι θα κάνουν εκ νέου κράτηση και θα κλείσει ένα μεγάλο θέμα που αποτέλεσε αντικείμενο προβληματισμού και συζήτησης. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων μηνών, η ABTA ζήτησε από κυβερνητικές υπηρεσίες να λάβουν την απόφαση αυτή, για να δοθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης στους πελάτες, καθώς τα μέλη μας αντιμετωπίζουν την χιονοστιβάδα των αιτημάτων επιστροφής χρημάτων, που ακολούθησαν την σύσταση του υπουργείου Εξωτερικών, ακυρώνοντας τα ταξίδια τους”.

ksd
adv

Σε δήλωσή του ο κ. Shapps είπε: «Θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στους επιβάτες ότι μπορούν να κάνουν κράτηση για τις καλοκαιρινές διακοπές τους με σιγουριά, γι ‘αυτό αποφασίσαμε την προστασία των πιστωτικών σημειώσεων επιστροφής χρημάτων που εκδίδονται ως αποτέλεσμα των ακυρώσεων λόγω Covid-19. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι μόνο καλά νέα για όσους θέλουν να ξεφύγουν για ένα διάλειμμα στον ήλιο, κάνοντας διακοπές, αλλά και για τον τομέα των αερομεταφορών και των ταξιδιών που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία».

Εκατομμύρια πακέτα διακοπών έχουν ακυρωθεί από το ξεκίνημα του Covid-19 τον Μάρτιο, ασκώντας τεράστια οικονομική πίεση στις ταξιδιωτικές εταιρείες για να επιστρέψουν τα ποσά αυτά στους καταναλωτές.

Σε δήλωσή του, το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει: «Οι επιβάτες που δέχονται voucher για ακυρωμένες διακοπές ως αποτέλεσμα του Covid-19 θα προστατεύονται από το σύστημα Atol – ακόμη και αν η εταιρεία που έχουν κάνει κράτηση , χρεωκοπήσει. Παρέχοντας εμπιστοσύνη στους παραθεριστές, ότι τα πιστωτικά σημειώματα, προστατεύονται εάν τα επιλέξουν έναντι επιστροφών, η σημερινή κίνηση θα σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να υποστηρίξουν την ανάκαμψη του ταξιδιωτικού τομέα από την πανδημία, αποδεχόμενοι ένα voucher».

Το σύστημα Atol εποπτεύεται από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) η οποία αναφέρεται στο DfT, αλλά το Υπουργείο Επιχειρήσεων (BEIS) είναι υπεύθυνο για τους κανονισμούς για τα οργανωμένα ταξίδια που υποστηρίζει το σύστημα Atol.

Το ταμείο Air Travel Trust που πληρώνει επιστροφές Atol σε περίπτωση αφερεγγυότητας ενός πάροχου ταξιδιών χρηματοδοτείται από prom;hueia 2,50 £ για προστατευμένες κρατήσεις.

Ωστόσο, το ταμείο εξαντλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την κατάρρευση του Thomas Cook τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, απαιτώντας από την κυβέρνηση – και ως εκ τούτου το Υπουργείο Οικονομικών – να συμφωνήσει να αναλάβει την χρηματοδότηση του προγράμματος Atol προς το παρόν.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *