Αρχική > ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ > ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Η Βρετανία “ξεκλείδωσε” 5 ελληνικά νησιά | Σαντορίνη και Ζάκυνθος ανάμεσά τους
Photo by Sergiy Voronov on Unsplash
Photo by Sergiy Voronov on Unsplash

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Η Βρετανία “ξεκλείδωσε” 5 ελληνικά νησιά | Σαντορίνη και Ζάκυνθος ανάμεσά τους

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Πέντε ελληνικά νησιά προστέθηκαν απόψε στην λίστα των ασφαλών προορισμών στη Βρετανία, εξέλιξη που σημαίνει ότι οι αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο από αυτούς τους προορισμούς δεν θα υπόκεινται σε καραντίνα 14 ημερών.

Τα νησιά που προστίθενται στη «ασφαλή λίστα» είναι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος και οι αλλαγές στους περιορισμούς τίθενται σε ισχύ από τις 4 π.μ. το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Σεπτεμβρίου, η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε καραντίνα σε όσους επέστρεφαν στην Βρετανία από 7 ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα από την Κρήτη, την Λέσβο, την Τήνο, την Σέριφο, την Μύκονο, την Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο.

Η αλλαγή αυτή αναμένεται να λειτουργήσει θετικά κυρίως για την Ζάκυνθο και την Σαντορίνη, για τα οποία νησιά αναμένονται άμεσες ανακοινώσεις των μεγάλων αγγλικών tour operators, για επανέναρξη των πτήσεων.

Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps, ανακοίνωσε τις προσθήκες μέσω του Twitter, διευκρινίζοντας  ότι καμία χώρα δεν αφαιρείται από την λίστα των ασφαλών προορισμών αυτήν την εβδομάδα.

Υπενθύμισε στους παραθεριστές πρέπει να συμπληρώνουν μια φόρμα εντοπισμού επιβατών κατά την είσοδό τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών (FCDO) ενημέρωσε τις ταξιδιωτικές του συμβουλές λίγο μετά την ανακοίνωση του Shapps την Πέμπτη το βράδυ για να απαλλάξει τα πέντε νησιά από την γενική προειδοποίησή του για όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουαλία, έχει επιβάλλει καραντίνα σε όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από μια σειρά ελληνικών νησιών (Μύκονο, Ζάκυνθο, Λέσβο, Πάρο, Αντίπαρο, Κρήτη), ενώ η Σκωτία έχει επιβάλει 14ήμερη καραντίνα για όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται από την Ελλάδα.
ksd  Βρετανία
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *