Ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς, εναλλακτικά καταλύματα και “τσιμπημένες” τιμές στο προσκήνιο

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια αναμονής, οι άνθρωποι ταξιδεύουν και πάλι, συχνά σε πιο μακρινούς προορισμούς, αγνοώντας, μάλιστα, την τιμή, σύμφωνα με τις τάσεις στα ταξίδια που καταγράφει η HomeToGo, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ενοικίασης διακοπών.

Ταυτόχρονα, το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της κράτησης και του ταξιδιού έχει διευρυνθεί, ενώ, την ίδια στιγμή, οι ταξιδιώτες αναζητούν νέες, ευέλικτες επιλογές διαμονής, όπως μη παραδοσιακά καταλύματα.

“Τα ταξίδια έχουν εισέλθει σε μια νέα εποχή και τα εναλλακτικά καταλύματα θα συνεχίσουν να βασιλεύουν το 2022, ειδικά με ταξιδιώτες που παραδοσιακά έκαναν κράτηση σε ξενοδοχεία, αλλά δοκίμασαν και απόλαυσαν τις διακοπές τους σε ενοικιαζόμενα καταλύματα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας”, δήλωσε ο Δρ. Patrick Andrae, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της HomeToGo.

Σκέψεις για διεθνή ταξίδια

Τους τελευταίους μήνες, οι αναζητήσεις στην HomeToGo.com για διεθνείς διαμονές αυξήθηκαν κατά 88%, σε σύγκριση με το 2020. Ο αριθμός των ατόμων που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε διεθνές επίπεδο είναι και πάλι στα επίπεδα του 2019.

Οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση στη ζήτηση στις αναζητήσεις για το 2022, σε σύγκριση με το 2019 περιλαμβάνουν την Τοσκάνη στην Ιταλία (+141%), τη Μπόρα Μπόρα (+98%), τις Μαλδίβες (+97%), τη Νότια Γαλλία (+88) και την Ίστρα στην Κροατία (+74%).

Η εμπειρία υπερτερεί της τιμής

Σύμφωνα με έρευνα σε περισσότερους από 1.000 ταξιδιώτες στις ΗΠΑ, σχεδόν οι μισοί κατέταξαν τη χαλάρωση ως το κορυφαίο κίνητρό τους για ταξίδια το 2022. Ταυτόχρονα, η HomeToGo σημείωσε παγκόσμια αύξηση 54% στη μέση τιμή κράτησης για τις διακοπές του 2021, σε σύγκριση με το 2019, καθώς και αύξηση της ζήτησης στις αναζητήσεις για πολυτελείς προορισμούς όπως το Μάουι (+215%), το Ναντάκετ (+195%) και το νησί Χίλτον Χεντ (+134%).

Επανέρχονται οι πρώιμες κρατήσεις

Σε δημοφιλείς προορισμούς οι κρατήσεις επανέρχονται δριμύτερες. Ως αποτέλεσμα, παρατηρείται μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ της κράτησης και της πραγματοποίησης του ταξιδιού, που διαμορφώνεται στις 94 ημέρες. Το 2019, ο μέσος χρήστης της HomeToGo έκανε κράτηση 71 ημέρες πριν από το ταξίδι.

Σημείο αναφοράς η ευελιξία

Μαζί με τις πρώιμες κρατήσεις, η HomeToGo έχει, επίσης, δει ότι οι ευέλικτες επιλογές κράτησης, όπως οι δωρεάν ακυρώσεις, απασχολούν επίσης τους ταξιδιώτες. Σύμφωνα με την έρευνα, το 77% των ταξιδιωτών θεωρεί ότι οι ευέλικτες επιλογές θα είναι σημαντικές για την απόφαση κράτησης ενός ταξιδιού τους επόμενους 12 μήνες.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *