Τέλος (;) στη μισθολογική διαμάχη στην Lufthansa | Αεροπορική εταιρία και συνδικάτο συμφωνούν σε διαιτησία

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πέντε γύροι διαπραγματεύσεων απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία και τώρα η Lufthansa και το συνδικάτο Ver.di επιθυμούν να προσφύγουν σε διαιτησία, με μια διαμάχη πιθανόν να πλησιάζει στο τέλος της και μια ενδεχόμενη λύση να αναδεικνύεται. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι νέες απεργίες είναι εκτός… κάδρου.

Η αδιέξοδη μισθολογική διαμάχη μεταξύ του ομίλου Lufthansa και του Ver.di, του συνδικάτου που εκπροσωπεί το προσωπικό εδάφους της αεροπορικής εταιρίας, οδεύει προς διαιτησία. Τα αντιμαχόμενα μέρη συμφώνησαν για διαμεσολάβηση, επιδιώκοντας η διαδικασία να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός αερομεταφορέας.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαιτησίας πρόκειται να ισχύσει η υποχρέωση ειρήνης.

Στον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Μαρτίου, δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για μια νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για τους περίπου 20.000 υπαλλήλους του προσωπικού εδάφους της Lufthansa, της Lufthansa Technik, της Lufthansa Cargo και άλλων εταιριών.

“Τις τελευταίες δύο ημέρες, είχαμε εντατικές συνομιλίες και συζητήσαμε πολλές διαφορετικές επιλογές και λύσεις με το Ver.di. Έχουμε έρθει πιο κοντά σε μια λύση, αλλά δεν κατέστη ακόμη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας. Θέλουμε τώρα να ξεκαθαρίσουμε τα εκκρεμή σημεία με τη βοήθεια της διαιτησίας προκειμένου να καταλήξουμε σε συμφωνία”, σχολίασε ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της Lufthansa, Michael Niggemann.

Την ίδια στιγμή, προετοιμασίες για μια ψηφοφορία πρόκειται να ξεκινήσουν στις αρχές ή στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ver.di, Marvin Reschinsky. “Δεν είναι επιθυμητή καμία περαιτέρω κλιμάκωση και καμία πρόσθετη επιβάρυνση για τους επιβάτες. Θέλουμε οι επιβάτες να μπορούν να μετακινηθούν εύκολα κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα και οι οικογένειες να μπορούν να πάνε στις διακοπές τους”, υπογράμμισε ο κ. Reschinsky.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσφέρθηκε στην Lufthansa η πρόταση διαιτησίας.

Στόχος είναι να επιτευχθεί κάποιο αποτέλεσμα μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, καθώς η αεροπορικής εταιρία δεν είναι διατεθειμένη θα συμμετάσχει σε διαιτησία που θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες ή μήνες, όμως οι δύο διαιτητές δεν έχουν ακόμη οριστεί.

Σημειώνεται ότι, ο γερμανικός αερομεταφορέας δεν είχε υποβάλει βελτιωμένη προσφορά κατά τη διάρκεια των διήμερων διαπραγματεύσεων.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *