© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με τεστ Covid η είσοδος στη Βρετανία από σήμερα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ως απάντηση στις ανησυχίες για την παραλλαγή Omicron, η κυβέρνηση στη Βρετανία, εισήγαγε νέους, πιο αυστηρούς ταξιδιωτικούς κανόνες, οι οποίοι υπαγορεύουν ότι από σήμερα, όλοι οι ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο άνω των 12 ετών -ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού τους και τη χώρα προέλευσης- πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ Covid πριν από το ταξίδι τους, το οποίο να έχει διενεργηθεί το αργότερο 48 ώρες πριν.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, 7 Δεκεμβρίου, όλοι οι ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ηλικίας 12 ετών και άνω, πρέπει να επιδείξουν αποδεικτικό αρνητικού τεστ, PCR ή πλευρικής ροής, ακόμη και αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, το πολύ 48 ώρες πριν από την αναχώρηση για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το τεστ μπορεί να διενεργηθεί, είτε στη χώρα από την οποία ξεκινάνε οι ταξιδιώτες, είτε σε ενδιάμεση χώρα καθ’ οδόν προς το Ηνωμένο Βασίλειο, στην περίπτωση που το ταξίδι τους περιλαμβάνει επίσκεψη σε περισσότερες χώρες. Ενώ, με την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχρεούνται εντός δύο ημερών να υποβληθούν σε ένα ακόμη τεστ PCR. Μέχρι δε, να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ και να είναι αρνητικό όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να απομονωθούν, είτε είναι εμβολιασμένοι, είτε όχι.

Εκτός από τους κανόνες σχετικά με τα τεστ, όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα εντοπισμού επιβατών.

Μέχρι πρόσφατα, οι περισσότεροι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από χώρες της “πράσινης” λίστας μπορούσαν να εισέλθουν στην Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία χωρίς αρνητικό τεστ πριν από την αναχώρηση.

Η Νιγηρία στην “κόκκινη” ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής κυβέρνησης

Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο πρόσθεσε τη Νιγηρία στην “κόκκινη” λίστα του για τα ταξίδια μετά από δεκάδες κρούσματα της παραλλαγής Omicron που αναφέρθηκαν και συνδέονται με ταξίδια σε αυτήν τη χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι φθάνουν στο Ην. Βασίλειο από τη Νιγηρία πρέπει να απομονωθούν σε μια εγκεκριμένη από την κυβέρνηση εγκατάσταση καραντίνας για 10 ημέρες και να υποβληθούν σε δύο τεστ PCR.

Με την είσοδο και της Νιγηρίας, η “κόκκινη” ταξιδιωτική λίστα διευρύνεται περαιτέρω, περιλαμβάνοντας συνολικά 11 χώρες, τις ακόλουθες: τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, τη Ζιμπάμπουε, την Μποτσουάνα, το Λεσόθο, το Εσβατίνι, την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι, τη Ζάμπια και τη Νιγηρία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *