kalymnos

«Θυμάρι, μέλι, σπινιάλο, λεβεντιά και νοσταλγία θύμισε η εκδήλωση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου

ΦΟΡΕΙΣ

«Με τους Καλύμνιους της Ρόδου, βάλαμε στοίχημα να μην χωράμε στις αίθουσες των εκδηλώσεων. Χαίρομαι που σήμερα, η Καλυμνιακή παροικία της Ρόδου, συγκεντρώθηκε εδώ, για να τιμήσει τον Παντελή Βούρο,  άξιο εκπρόσωπο της Αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας, που συμβάλει στην αύξηση επισκεπτών στο νησί και ενισχύεται από το Υπουργείο Τουρισμού, με βελτίωση του αναρριχητικού και καταδυτικού τουρισμού»…  

Με αυτά τα λόγια, ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, παρέδωσε την πλακέτα της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου στον Master Chef  Παντελή Βούρο, τιμώμενο πρόσωπο, στην εκδήλωση κοπής της πίτας.

«Είναι ένα γεμάτο τριήμερο για μένα στη Ρόδο, ένα νησί το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα, αφού εδώ σπούδασα τη μαγειρική τέχνη. Συνάντησα την Καλυμνιακή παροικία της Ρόδου, διαπίστωσα τη δύναμή της στον τόπο αυτό, μια παροικία ιδιαίτερα μεγάλη, δημιουργική, με το γνωστό ταμπεραμέντο και τη ζωντάνια των συμπατριωτών μου. Αγαπώ την Κάλυμνο ως τόπο που μεγάλωσα με την οικογένειά μου και δραστηριοποιούμαι, αλλά οφείλω να ομολογήσω, ότι η Ρόδος είναι μεγάλη, έχει ξεπεράσει τα δεδομένα του επαγγελματισμού ενός νησιού και κινείται σε διαφορετικούς και υψηλού επιπέδου ρυθμούς της τουριστικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Σήμερα εδώ, αισθάνομαι πως βρίσκομαι στην Κάλυμνο. Στο σπίτι μου. Ένοιωσα  τη γνωστή, από καρδιάς φιλοξενία του Συλλόγου Καλυμνίων Ρόδου και είμαι χαρούμενος που σε αυτή την αίθουσα, βρίσκονται επιτυχημένοι Καλύμνιοι επιστήμονες και επιχειρηματίες, αλλά και φίλοι ροδίτες που αγαπούν την Κάλυμνο» δήλωσε ο Master Chef  Παντελής Βούρος, ευχαριστώντας τον υφυπουργό κ. Μάνο Κόνσολα και το δ.σ. της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου για την βράβευση.

Την πίτα των Καλυμνίων, ευλόγησαν, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος και ο Αιδεσιμότατος Πατέρας Μερκούριος Ζαχαριάς (εφημέριος του Παρεκκλησίου του Εν Καλύμνω Αγίου Σάββα στη Ρόδο).

Την προσφορά του Master Chef  Παντελή Βούρου,  που τιμά διεθνώς την Aegean Cuisine, αλλά και την πρωτοβουλία της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου να τον προσκαλέσουν, εξήραν επίσης, οι πολιτικοί και οι τοπικοί φορείς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, απηύθυναν χαιρετισμό, η Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ Μίκα Ιατρίδη, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Κάλλιστος Διακογεωργίου εκ μέρους του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου , ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου που τίμησε με την εικόνα του Αγίου Σάββα τη δασκάλα χορού Μαριέττα Τομάζου, ο Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας  Ιωάννης Φλεβάρης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Κώστας Χρυσοχοϊδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Ρόδου Στέφανος Δράκος εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Γλεντής, η Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Μαριτάνα Ανθοπούλου εκ μέρους του Προέδρου Γιάννη Πάππου,  ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παροικιακών Σωματείων Ρόδου Νίκος Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος των Θρακομακεδόνων  Μισαήλ Ανθόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού Σέβα Καταβενάκη και ο πρώην Πρόεδρος Πατμίων  Ρόδου και εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία Νίκος Γρύλλης.

Χαιρετισμό, απέστειλαν, οι Βουλευτές ΝΔ Βασίλειος Υψηλάντης και Ιωάννης Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Έπαρχος Καλύμνου Μανώλης Μουσελής και ο Πρόεδρος Καλυμνίων Αττικής, Δημήτρης Καλλικάτζαρος.

«Κάθε φορά που πρόκειται να τιμήσουμε ως σύλλογος  έναν Καλύμνιο, πραγματικά είναι δύσκολη η επιλογή. Διότι οι Καλύμνιοι, διαθέτουν αυτή τη μοναδικότητα της προσωπικότητάς τους, ως ένας λαός, με ακραία χαρακτηριστικά. Του ύψους και του βάθους. Γιατί, όσο και αν προσπαθήσει κανείς να καθυποτάξει τον Καλύμνιο και να τον ρίξει στα βάθη, αυτός, βρίσκει πάντα την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή. Ο Καλύμνιος, είναι δελφίνι και αετός μαζί… Η απόφασή μας, να τιμήσουμε τον MasterChef  Παντελή Βούρο, προέκυψε στην πορεία της τηλεοπτικής του εμφάνισης. Με τα χαρακτηριστικά της νεότητας και της ήρεμης δύναμης, αλλά και με το καλύμνικο ταμπεραμέντο της προσπάθειας για διάκριση. Και το πέτυχε. Η θέση του στην πεντάδα, μας έκανε όλους υπερήφανους» δήλωσε η Πρόεδρος δ.σ. της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Μαρία Βάλλα, προσθέτοντας ότι, οι άοκνοι εργάτες της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης, είναι οι: Υπαπαντή Κουλλιά, Μιχαλία Πίκου, Εύα Μαντικού, Νικήτας Μπόλκας, Μιχάλης Σκώνης, Χρήστος Βάλλας και Χαρά Κουτούζη (ιθύνων νους για την πρόσκληση του Παντελή Βούρου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε παραδοσιακά, με χορούς και τραγούδια της Καλύμνου και όχι μόνο,  από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου, το μουσικό σχήμα Δίδυμες Πενιές και τη συμμετοχή των παρευρισκομένων, που δεν έχαναν ευκαιρία, να φωτογραφηθούν με τον MasterChef  Παντελή Βούρο, του οποίου η ολιγοήμερη παραμονή στη Ρόδο ήταν γεμάτη γαστρονομία. Ο ίδιος, παρευρέθηκε επίσης στην κοπή πίτας  της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου με την παρουσία του υφυπουργού πολιτισμού και αθλητισμού κ. Αυγενάκη και τη συμμετοχή των βουλευτών, των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης  και των τοπικών φορέων.

Με το σύνθημα «1-2-3 ΚΑΛΥΜΝΟΣ» την επομένη της εκδήλωσης, συνοδευόμενος από τα μέλη του δ.σ. έκανε σεμινάριο γαστρονομίας στους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, παρουσιάζοντας την τεχνική των «χταποδοκεφτέδων Καλύμνου» και της αχινομακαρονάδας. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τους σεφ της Τουριστικής Σχολής ΕΠΑΣ Ρόδου, όπου και είχε κάνει τις σπουδές του. Ο Καλύμνιος MasterChef που αναχώρησε από τη Ρόδο με τις πιο καλές εντυπώσεις, επανέρχεται στις 15 Μαρτίου, ως κριτής σε διαγωνισμό μαγειρικής τέχνης, ενώ ήδη έχει προσκλήσεις για συμμετοχή  και σε άλλες διοργανώσεις.

Ένα δυναμικό ξεκίνημα με στοχοποιημένες δράσεις συνεχίζεται και τη νέα χρονιά για την Ένωση Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας» το δ.σ. του οποίου, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για τη συμβολή στην επιτυχία των εκδηλώσεων, τις ακόλουθες τοπικές επιχειρήσεις:

Χορηγία για τους τυχερούς στο φλουρί, έκαναν οι τουριστικές επιχειρήσεις Καλύμνου MENORI LUXURY SUITES στον Πάνορμο, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ  PREGO (ιδιοκτησίας Παντελή Βούρου) στο Μασούρι και POTHIA DOWN  TOWN SUITES, με τριήμερη παραμονή στο νησί και οι επιχειρήσεις Ρόδου BLUE STAR FERRIES SKEVOS TRAVEL και SP CRUISES ZEUS D με εισιτήρια για ταξίδια.

Οι πρωτοχρονιάτικες πίτες ήταν δημιουργήματα των εργαστηρίων ζαχαροπλαστικής ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ΠΟΝΤΙΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ.

Επόμενη δράση για την Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, η συμμετοχή στη δράση «ΤΟ ΠΟΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΣΦΟΥΓΑΡΑΔΩΝ» το τριήμερο 15-16-17 Μαϊου, προσκεκλημένοι του Δήμου Χάλκης, από όπου ξεκίνησαν οι πρώτοι σφουγγαράδες της Δωδεκανήσου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *