Το BBC Travel παρουσιάζει τη νοστιμότερη πλευρά της Αθήνας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Αθήνας και οι πλούσιες γαστρονομικές της επιλογές αναδείχθηκαν στο δεύτερο επεισόδιο της νέας διαδικτυακής σειράς του BBC Travel,  RSVP Abroad, το οποίο προβλήθηκε πρόσφατα στο BBC World News και στο BBC Travel Online, με παρουσιάστρια τη Julie Bensman. Το κάθε επεισόδιο της σειράς είναι διαδραστικό και εστιάζει σε διαφορετική πόλη, αναζητώντας τοπικούς παραγωγούς και υπαίθριες αγορές, έθιμα και παραδόσεις, αλλά και τις εκάστοτε γαστρονομικές τάσεις. 

Μέσα από τα social media, η Julie Bensman αναζητά προτάσεις και συμβουλές από τους ντόπιους, οι οποίοι τη βοηθούν να ετοιμάσει ένα αυθεντικό δείπνο – από την επιλογή του χώρου, των πιάτων και των ποτών που θα σερβίρει, έως τη μουσική, τη διακόσμηση και τους προσκεκλημένους – με στόχο να αναδείξει τη γαστρονομική κουλτούρα της πόλης. Στο επεισόδιο που προβλήθηκε για την Αθήνα, ζήτησε τη βοήθεια μιας travel blogger για τη διοργάνωση του δείπνου και ταυτόχρονα, είχε την ευκαιρία να εξερευνήσει τις γεύσεις και τις παραδόσεις της πόλης, άλλοτε βοηθώντας ένα μελισσοκόμο στη συγκομιδή μελιού και άλλοτε δοκιμάζοντας τσίπουρο.

Η Bensman, η οποία επισκέφθηκε την Αθήνα με την υποστήριξη της Marketing Greece, ετοίμασε επίσης μια παραδοσιακή καρυδόπιτα με τη βοήθεια μιας Ελληνίδας food blogger.

Μέσα από το συγκεκριμένο επεισόδιο προβλήθηκαν ατμοσφαιρικές εικόνες της Ελληνικής πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων κλασσικά μνημεία και αξιοθέατα όπως ο Παρθενώνας και το ηλιοβασίλεμα από το λόφο του Λυκαβηττού, καθώς και η μοντέρνα πλευρά της πόλης, όπως παρουσιάστηκε στα πλάνα του δείπνου που γυρίστηκε στην πολύβουη πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, οι προτάσεις των ντόπιων προς την Bensman παρουσιάζονται μέσα από τα social media του BBC Travel.

«Η Αθήνα μόνο παράγει 600 τόνους μελιού κάθε χρόνο, ενώ η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα μελίσσια ανά τετραγωνικό μέτρο σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα», ανέφερε καθώς βοηθούσε το Γιάννη Ψάρρα, Πρόεδρο του συλλόγου «Αττική Μελισσοκομία» να ελέγξουν τα μελίσσια του στον Υμηττό, με θέα το Σαρωνικό. Επίσης, στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης στην Πλάκα, με θέα την Ακρόπολη, δοκίμασε τσίπουρο παρέα με το Γιάννη Ζαφειρόπουλο, εξειδικευμένο ξεναγό της εταιρείας θεματικών  περιηγήσεων, Athens Insiders.

«Ένα θετικό στοιχείο που προέκυψε από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι η επανεκτίμηση παραδοσιακών συνταγών» ανέφερε η Bensman. «Οι άνθρωποι, το φαγητό και η ψυχή της Αθήνας είναι ζωντανή και δυνατή και από ό,τι φαίνεται θα συνεχίσει έτσι και τα επόμενα χρόνια».

Δείτε το επεισόδιο εδώ.
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *