©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρκία: Έσοδα 2,3 δισ. $ από τον τουρισμό Υγείας το 2023

ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς στον κόσμο στον τομέα του τουρισμού υγείας έχει αναδειχθεί η Τουρκία, κατέχοντας την έβδομη θέση παγκοσμίως, με τον τομέα να αποφέρει έσοδα ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το τουρκικό υπουργείο Εμπορίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου, καθώς τα ταξίδια υγείας πολλαπλασιάζονται ραγδαία, υποστηρίζονται προσπάθειες για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας του τουρισμού υγείας στην οικονομία της Τουρκίας, τη διευκόλυνση της πρόσβασης των εταιριών στις διεθνείς αγορές και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και του branding.

Η διαδικτυακή πύλη “Heal in Türkiye”, που ξεκίνησε με την υποστήριξη του υπουργείου, αποτελεί το πρόσωπο του τομέα του τουρισμού υγείας της Τουρκίας και περιλαμβάνει 175 ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στον τομέα, ενώ οι αιτήσεις που πραγματοποιούνται στην πύλη αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Η Τουρκία κατέχει την έβδομη θέση μεταξύ όλων των χωρών στον τομέα αυτό, με 40 ιδρύματα υγείας με διεθνώς αναγνωρισμένη διαπίστευση, γεγονός που συμβάλλει θετικά στις προτιμήσεις των τουριστών που ταξιδεύουν για λόγους υγείας.

Οι περισσότεροι τουρίστες υγείας στην Τουρκία προέρχονται από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Αφγανιστάν και τη Μέση Ανατολή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα έσοδα από τις εξαγωγές υπηρεσιών υγείας ανήλθαν σε 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 και το ποσό αυτό αυξήθηκε σε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, καθώς εισήλθαν στη χώρα 1,4 εκατομμύρια τουρίστες υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η χρηματοδοτική στήριξη που παρέχει το υπουργείο Εμπορίου στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εξαγωγών υπηρεσιών υγείας το 2023 αυξήθηκε κατά 281% σε 32,2 εκατ. δολάρια, καθώς πραγματοποιούνται βήματα προς τον στόχο να καταστεί η Τουρκία σε παγκόσμιο κέντρο για τον τουρισμό υγείας.

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Τουρκικών Τουριστικών Γραφείων (TÜRSAB), Firuz Bağlıkaya, οι κλινικοί κλάδοι που προτιμούν περισσότερο οι διεθνείς ασθενείς που επισκέπτονται την Τουρκία στο πλαίσιο του τουρισμού υγείας είναι η γυναικολογία, οι παθολογία, η οφθαλμολογία, η ιατρική βιοχημεία, η γενική χειρουργική, η οδοντιατρική, η ορθοπεδική και τραυματολογία, οι λοιμώδεις νόσοι και η ωτορινολαρυγγολογία. Η μεταμόσχευση μαλλιών, οι εφαρμογές αισθητικής και ομορφιάς προσελκύουν επίσης μεγάλη προσοχή.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *