© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Sebastian Ebel: Όχι στις γραφειοκρατικές και ξαφνικές αποφάσεις που πλήττουν τον Τουρισμό | Παράδειγμα προς μίμηση η Τουρκία

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η τουριστική βιομηχανία πρέπει να γίνει πιο βιώσιμη. Αλλά αυτό προϋποθέτει επενδύσεις, και αυτές με τη σειρά τους απαιτούν χρήματα και όχι αποφάσεις που παίρνονται “εν μία νυκτί” και άκρατη γραφειοκρατία, που λειτουργούν αποτρεπτικά στις επενδύσεις και βάζουν… τρικλοποδιά στην ανάπτυξη του Τουρισμού. Αυτό υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Sebastian Ebel, στο περιθώριο της τελετής “Opening Bell” στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης

Ο κ. Ebel ανέφερε ως παραδείγματα την εισαγωγή του φόρου εναέριας κυκλοφορίας στη Γερμανία, απόφαση που ελήφθη σε μια νύχτα, επηρεάζοντας τα ταξίδια και τις μετακινήσεις και συμπιέζοντας τα περιθώρια κέρδους των τουριστικών-ταξιδιωτικών επιχειρήσεων.

Εν τω μεταξύ, το αφεντικό της TUI βλέπει επίσης ως κίνδυνο την επικείμενη αναθεώρηση της οδηγίας για τα οργανωμένα ταξίδια. Ενώ οι on line ταξιδιωτικοί πράκτορες θα συνεχίσουν να εξαιρούνται από την προστασία των χρημάτων των πελατών, σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια, αυτό θα γίνει πιο αυστηρό και πάλι για τους διοργανωτές, οδηγώντας σε ολοένα και μεγαλύτερη στρέβλωση του ανταγωνισμού, η οποία θα μπορούσε επίσης να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις οργανωμένων ταξιδιών. Συνεπώς, σύμφωνα με τον κ. Ebal, η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση πρέπει να αναθεωρηθεί άμεσα και ριζικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το παράδειγμα της Τουρκίας δείχνει πώς οι κυβερνήσεις μπορούν να καταρτίσουν λελογισμένους κανονισμούς όσον αφορά τη βιωσιμότητα. Το κράτος στην Τουρκία έχει δημιουργήσει ελκυστικές συνθήκες για επενδύσεις, τις οποίες αξιοποιεί τώρα η TUI. Για παράδειγμα, το πρώτο ηλιακό πάρκο άνοιξε πρόσφατα και θα ακολουθήσει και δεύτερο. Η πράσινη ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται εκεί χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων της ίδιας της εταιρίας (μέσω παρακαμπτηρίων διαδρομών). “Στόχος είναι τα ξενοδοχεία της TUI στην Τουρκία να είναι ουδέτερα ως προς τις εκπομπές CO2 σε δύο χρόνια”, τόνισε ο κ. Ebel.

Ο επικεφαλής της TUI υπογράμμισε, επίσης, τη φιλοδοξία του να διαμορφώσει έναν “παγκόσμιο πρωταθλητή”.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *